Itt a Fortnite, a legújabb őrület!

Itt a Fortnite, a legújabb őrület!

Összeszedtünk mindent, amit a Fortnite-ról tudni kell.

Általában krokodilkönnyeket szoktunk hullatni, amikor egy tehetséges fejlesztőcsapatot felszippant egy nagyobb kiadó, mivel a legtöbb esetben jóval kevesebb mozgásteret kapnak a készülő projektjeikben. Szerencsére nem ez történt a People Can Fly csapatával - akiknek egyébként olyan játékokat köszönhetünk, mint a Painkiller-széria, Gears of War franchise, vagy a Bulletstorm -, hiszen az Epic Games végig partnerként kezelte őket és együttműködésüknek hála megérkezett a Fornite. 

A játékot leginkább korábbi nagysikerű címek kellemes elegyeként lehetne leírni, ugyanis van benne egy szép adagnyi Left 4 Dead, egy lehelletnyi Minecraft, jó pár elem az Orcs Must Die szériából, meg azért érezhető némi tower defense felhang is. A történet szerint misztikus viharok pusztítanak Fortnite világában, amik ha megjelennek, számtalan gusztustalanabbnál gusztustalanabb szörnnyel árasztják el az adott területet, nekünk pedig természetesen nincs más dolgunk, mint hogy az emberiséget megvédve, válogatott eszközökkel küldjük a túlvilágra őket.



Ahogy a fenti előzetesből is láthattátok, egy gyűjtögetésre, bázisépítésre és csapdaállításra fókuszáló túlélőjátékról van szó, amiben ha ügyesen lavírozunk, óriási lootmennyiséget zsebelhetünk be. Ráadásul több felfedezésre váró terület is van, amiket érdemes alaposan feltérképezni, hiszen rejtett kincsekre, vagy éppen nélkülözhetetlen alapanyagokra bukkanhatunk.

Az így összegyűjtött cuccokat felhasználhatjuk saját magunk védelmére, illetve megmenthetünk velük olyan túlélőket, akik a segítségünkre szorulnak. Egyszerre 3 barátunkkal kalandozhatunk, akikre szükségünk is lesz, hiszen a szörnyteremtő viharokat csak jól felépített bázisokkal tudjuk átvészelni. Ezeknek az erődöknek csak a rendelkezésre álló nyersanyagok és a kreativitásunk szabhat határt, úgyhogy már most biztosak lehetünk benne, hogy a közösség - ahogy a Minecraftnál is - elképesztő épületeket fog megalkotni.



Mit sem érne azonban az egész, ha nem tudnánk milliónyi saját fejlesztésű fegyvert legyártani. Akár a közel-, akár a távolsági harcot szeretjük, mindegyikre legyárthatjuk a megfelelő eszközt, hogy rendet csaphassunk a szörnyhordák között. Ehhez több hős közül választhatjuk ki az ízlésünknek és játékstílusnak leginkább megfelelőt: alapból 4 hősfajta van a játékban (a constructor, a soldier, az outlander és a nindzsa), de mindegyik egyedi képességekkel rendelkezik, így más-más időben érdemes alkalmazni őket.

A játék alatt az Unreal Engine 4 dübörög, így a látványvilágra nem lehet panasz, viszont az árazási stratégiát tekintve érdekes lépést tett az Epic Games, ugyanis a játék korai hozzáférésű változatért fizetni kell, de ha jövőre megjelenik a teljes verzió, az ingyenes lesz.

Ennek ellenére arra buzdítunk mindenkit, hogy próbálja ki a játékot PC-n, Mac-en, PS4-en, vagy X1-on, hiszen egy, vagy akár több ismerőssel együtt kiváló szórakozást nyújt, valamint egyúttal részt is vehettek egy nagy potenciállal rendelkező cím tökéletesítésében, ami aztán még több játékosnak nyújthat majd felejthetetlen pillanatokat.


TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!