Minden, amit csütörtökön rajtoló PGWay LAN-ról tudnod kell

Nemsokára kezdetét veszi a szlovákiai verseny, ahol elég sok magyar versenyző is indul, így összeszedtük a legfontosabb információkat.

Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, most augusztus 10-től egészen augusztus 13-ig fog tartani a PG Way LAN verseny, ami Nagyszombaton kerül megrendezésre.

A versenyen összesen 6 játékban mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a nyeremény alap pedig több mint 10.000 euróNagyon fontos, hogy ez egy BYOC (bring your own computer - a szerk.) verseny, szóval minden játékosnak el kell vinnie a saját gépét. Ez alól kivétel a Rocket League, az Overwatch és a FIFA17, ide elég csak a perifériáinkat vinni. 

Elég sok magyar csapat és magyar játékos is képviselteti magát a rendezvényen, HS-ben, CS:GO-ban és Overwatchban is lehet majd szurkolni hazánk játékosainak! Sajnos Leauge of Legends versenyt nem rendeznek a kevés nevező miatt.

Az első nap, azaz augusztus 10-én reggel 9-kor lesz a megnyitó, 10 órakor pedig kezdődik az Overwatch és a Rocket League verseny. A rendezvény második napján, pénteken reggel 9-kor nyitják ki a kapukat a nézők számára, de délután kettőig showmeccsek és egyéb érdekes programok lesznek a színpadon. Kettőkor indul a HS verseny, valamint a CS:GO csoportkör és a Clash Royale kvalifikációja. Miután a két órás CR kvali lezajlott, délután 4-kor már az éles verseny veszi kezdetét.

Szombaton reggel 10-kor már verseny van, ugyanis a felső ági CS:GO startol, egészen délután 1-ig, hiszen utána érkezik a CR és a HS döntője, 2 és 3 órakor. Aki a CS:GO-t szereti, annak a vasárnap lesz a kedvence, hiszen akkor dől el, hogy ki a legjobb. 11-kor rajtol a felsőági, valamint 2-től az alsóági döntő. A nagydöntő délután 5 órakor kezdődik és egészen este 8-ig tart, ami után még egy egyórás záró ünnepség lesz, ahol kihirdetik a CSGO verseny MVP játékosát is.

A helyszínt a helyi városi sport center biztosítja. Ha valaki csak nézőként szeretne kilátogatni, akkor elég baráti áron tud belépni, hiszen egy egynapos jegy ára mindössze 3€, kb. 1000ft, a 4 napos bérlet pedig 12€, ami kb. 3500 Ft. Budapesttől mindössze 200 km-re található a verseny helyszíne, szóval akár még távolsági közlekedéssel is viszonylag gyorsan elérhető. A szálláshoz még maga a rendező cég is segítséget ad, ha tényleg kilátogattok az eseményre, akkor EZEN A LINKEN tudtok foglalni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!