Erre mozdulnak a Pokémon GO rajongói

Erre mozdulnak a Pokémon GO rajongói

Összeszedtük, hogy mi a helyzet a játék háza táján.

Nem is olyan régen - pontosan június végén - hatalmas frissítés érkezett a játékba, ami újraértelmezte a Pokémon GO Gym rendszerét és elhozta az új közösségi mókát, az MMO-kból sokaknak már ismerős raideket. A fejlesztők az edzőtermeket egy könnyed mozdulattal szabták át, így azok már PokéStop-ként is funkcionálnak, amit ha te uralsz, a megszokottnál több ajándékot zsebelhetsz be. Ráadásul már 6 szörnyet is el lehet itt helyezni, akik szív alakú motivációs szinttel lettek felruházva és ha ez elfogy, Pokémonjaink elhagyják a területet. 



Ezt viszont megakadályozhatjuk, ha rendszeresen málnával tömjük kedvenc állatainkat, akik cserébe tovább védik megszerzett edzőtermünket. Kreditszerzésben sem lesz hiány, hiszen amint teremtulajdonossá válsz, Pokémonod 10 percenként 1 kreditet termel neked és így összesen 50 kreditet tudsz egyszerre megszerezni. 

A termek területén vannak a friss és ropogós raidek, ahol az átlagosnál sokkal ritkább és lényegesen erősebb Raid Pokémonokat találhatunk, akiket a térkép különböző színű tojásokkal jelez. Minden szín más-más Pokécsoportot jelöl, de mellettük helyet kaptak Legendary tojások is, akiket különösen nagy élvezet leverni. Egy sikeres raidért nem csak tapasztalati pontot kapunk, hanem ha legyőzzük valamelyik szörnyeteget, megszerezhetjük az alacsonyabb szintű változatát. 



A játékot fejlesztő Niantic nem ült azonban a babérjain és július 22-ére meghirdette a Pokémon GO Fest-et, hogy a világon mindenki egyszerre merülhessen el a Pokémon-vadászatban, ám ez finoman szólva sem sült el túl fényesen. Az esemény következtében akkora lett ugyanis a terhelés, hogy sem a szerverek, sem pedig a mobilszolgáltatók nem tudták kiszolgálni a usereket, akik közül sokan direkt ezért utaztak el külföldi nagyvárosokba. A rajongók fel is lázadtak, ami odáig vezetett, hogy többen be is perelték a céget, hogy térítsék meg a költségeiket.

Mondjuk, ha a helyzet úgy hozza, ezt kb. röhögve ki tudják majd fizetni, hiszen az esemény alatt pályafutásuk legnagyobb bevételi rekordját érték el, ami közel 6 millió dollárt jelentett. Ráadásul a játék több helyen - Amerikában, Kanadában és Angliában - a letöltési listák élére ugrott, ami az egy évvel korábbi népszerűségi hullámot idézi. 



A fiaskót követően próbálnak szépíteni a srácok azzal, hogy több európai nagyvárosban szafari zónákat hoztak létre, ahol teljesen új, eddig megszerezhetetlen Pokémonokat zsebelhetünk be, sőt újabb raidekben is kalandozhatunk. Így, ha valaki augusztus 12-én éppen Stockholmban, vagy a holland Amstelveen-ben jár, esetleg szeptember 16-án a német Oberhausen-be, Párizsba, vagy Barcelonába téved, részt vehet a közösségi eseményen. 

Ha lemaradtok róla, akkor sem kell aggódni, ugyanis a játékba még több legendás Pokémon fog bekerülni, amikre rávethetjük a mancsunkat. Hivatalos tweetben közölték a rajongókkal, hogy július 31. és augusztus 7. között már megszerezhető Moltres is, míg Zapdost augusztus 7. és 14. között tudjuk befogni. Moltrest általában 4-5 emberke szokta megpróbálni, de legutóbb csupán 2 játékos is elég volt a győzelemhez.



Érdekes megfigyelni, hogy annak ellenére, hogy alább hagyott a lendület, a Pokémon GO-val még mindig közel 60 millió játékos játszik világszerte. Amíg pedig ilyen sokan lesznek rá kíváncsiak, sorra fognak jönni az újabbnál újabb tartalmak, aminek mi csak örülni tudunk. És ti?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!