A szinergiát akarták erősíteni, helyette a legrosszabb aréna szabályt alkotta meg a Blizzard

A szinergiát akarták erősíteni, helyette a legrosszabb aréna szabályt alkotta meg a Blizzard

Az új szabály már éles, de ez nem olyan jó, mit amilyennek hangzik. Most elmondjuk, hogy miért.

A Knights of the Frozen Throne már több, mint két napja éles, aminek az lett az eredménye, hogy mindenki csomagokat bontogat, megpróbál új paklikat összerakni és kísérletezni velük a ladder-en. De az új kártyákon kívül pár változás is érkezett a játékba. Ebben a cikkben az egyik arénát érintő új mechanikáról beszélünk.

"Az aréna draft első két lapja szinergia kártya lesz"

Ez nagyjából annyit jelent, hogy ott olyan draft lehetőségeket kapunk, amikhez kell még kártya, hogy jók legyenek. Teszem egy Book Wyrm, egy Blazecaller vagy egy Tol'Vir Stoneshaper. Az egész 'fejlesztés' pedig nagyon kettős, vannak pozitív vélemények róla, de a legtöbben a hátuk közepére sem kívánják az egészet. De lássuk, hogy mi a legnagyobb gondja az új szabállyal a redditnek.

  • Az egész szinergia dolog egy vicc. Ki dönti el, hogy mi is a szinergia? Az egész nem csak annyit jelent, hogy "itt vannak a Murloc buff lapok, akkor tessék kivenni az összes Murloc-ot". Szinergia lehet egy Rockbiter+Doomhammer vagy egy Vicious Fledgeling+olcsó lények kombó is. Az egész fogalom megfoghatatlan, ha komolyan foglalkozunk vele.

  • Semmi értelme az elején kezdeni a szinergia lapokkal. Ha már van a dekkben pár elementál, akkor ki lehet venni a Stoneshapert és a Blazecaller-t is nyugodtan, de ha az elején kerül a pakliba a kártya és nem érkezik hozzá másik elementális lény, akkor van két olyan lap, ami alapvetően statban átlagon aluli.
  • Van egy adag olyan kártya, ami köré nem lehet paklit építeni. Az addig oké, ha feljön egy Kazakus, akkor meg lehet próbálni duplikáció nélkül paklit összepakolni. De nincs az az isten, hogy Prince Keleseth miatt nem választanak a játékosok 2 manás lényeket. Ha az utolsó választásoknál jön fel és úgy alakult, hogy kevés az ilyen értékű lapunk, akkor egy érdekes tech. választásként be lehet húzni, de az elején tök értelmetlen.

  • Az lehet, hogy most már több ritkább lap jön a draftban, de a garantált ritkább slot-ok azért nem tűntek el. Az első pick mindig rare vagy jobb lesz és az új szabály miatt sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy gyatra lehetőség jön szembe.
  • Az új kiegészítőben nagyon kevés olyan lap kapott helyet, amiben szinergia lenne, ez pedig annyit jelent, hogy az első két kártya nem onnan jön majd. A legtöbb ismert aréna streamer nem arról beszél, hogy mit kell kivenni az új kártyák közül, hanem, hogy miként kell körbejátszani ezt az új szabályt.

  • Az RNG mindig is sarkalatos kérdés volt a Hearthstone-ben, ami bizonyos szintig érthető is. Az olyan lapok, mint a Mad Bomber vagy a Fiery Bat pár esetben érdekes eredményt hozhat. Kell az ilyen, hiszen ettől lesz kicsit frissebb ér érdekesebb a játék. De annak nincs értelme, hogy az egész draft rosszul kezdődik, de ha szerencsénk van, akkor a végére rendben lesz.
  • Végül pedig az aréna belépési korlát még magasabbra kerül. Ez a játékmód eddig is sokakban okozott vegyes érzéseket. Sokan tartják az egészet egy RNG fesztiválnak, az újabb játékosoknak pedig szinte mindent újra kell tanulniuk a lapokról. Hiszen vannak olyan kártyák, amiket itt az ember előszeretettel választ ki, de konstruált szinten köze nincs a metához, teszem az egy Harvest Golem.

Ez tehát a gond az újdonsággal, de ha ennyien vannak ez egész ellen, akkor várható, hogy a Blizzardhoz is eljut a probléma. Remélhetőleg érkezik egy javítás, ami eltörli ezt az ostoba szabályt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: Blizzard

Kövess Minket!