Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 4. rész: A legjobb Rare kártyák

Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 4. rész: A legjobb Rare kártyák

Az áruk ellenére, a Rare lapokon is múlhat egy-egy mérkőzés. 

A Knights of the Frozen Throne kiegészítő kapcsán elindítottunk a lapelemzős sorozatunkat, ahol az ország egyik legjobb mesekártya játékosa, PenhaDani nyújt nektek segítséget az új lapokkal kapcsolatban. Az előző részben a használható Epic kártyákról volt szó, ha lemaradtatok volna, az alábbiakban tudjátok pótolni.

Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 3. rész: A legjobb Epic kártyák

Sensevida | 17/08/12 15:02 Reméljünk, már mindenki a jól megérdemelt hétvégéjét tölti és lesz némi időtök a Hearthstonera is. Ha még nem fogtatok bele a paklikészítésbe, olvassátok el a lapelemzős cikkeinket a kiegészítőről. Sorozatunk előző részeiben a Knights of The Frozen Throne Legendary kártyáiról beszéltünk, ha lemaradtatok volna az elemzésekről, itt tudjátok pótolni.

Mivel szépen sorban megyünk, most a Rare azaz kék színű lapok jönnek. Nem is fecsegnék tovább, jöjjön az elemzés.

Spreading Plague
hs blizzard, frozenthrone card

Lassabb druid archetípusokba remekül illeszkedik ez a kártya, aminek célja az esetek többségében csupán a túlélés biztosítása. Jade druidban egy nagyobb board ellen kijátszva remek előkészítést biztosít a Swipe és a Primordial Drake asztaltakarításának, míg midrangesebb paklikban az idézett scarabok egy Strongshell Scavenger után már önmagukban elég fenyegetőnek bizonyulhatnak.

Druid of the Swarm
hs blizzard, frozenthrone card

Hosszú idő után az első jó druid 2 drop, így már emiatt is garantált hogy sok játékot fog látni. A fentebb említett midrange druidba is befér Strongshell szinergia miatt, míg aggroban remekül szinergizál a sok megvédendő tokennel és a végtelen buffokkal. Ha pedig nincs szükségünk tauntra, akkor a játék későbbi szakaszában hard removalként is szolgálhat.

Corpse Widow
hs blizzard, frozenthrone card

5 manáért teljesen korrekt statok egy broken effekttel. Bár jelenleg a hunter nem rendelkezik túl sok jó olcsó kaszt specifikus Deathrattle lappal, azonban így sem panaszkodhat. Egy ingyenes Kindly Grandmother mindig jó, és az sem elhanyagolható ha a Widow-t követő Higmane körben marad két manánk amit proaktív lapokra költhetünk, például egy Crackling Razormaw-ra.

Ghastly Conjurer
hs blizzard, frozenthrone card

Ebben a kiegészítőben a Blizzard helyesen nem az eddig is erős mage paklikat buffolta tovább, hanem az egy fokkal gyengébb archetípusokat. Ilyen például a quest mage, amibe remekül illeszkedik ez a lap. Defenzív statjai miatt remek lap aggro paklik ellen, miközben a kapott Mirror Image pont az ideális spell a decknek, mivel olcsó, és defenzív, így nagyban szolgálva a minél hamarabbi biztonságos quest teljesítést.

Eternal Servitude
hs blizzard, frozenthrone card

Drágább Resurrect, azonban te választod mit szeretnél feltámasztani. Megfelelően kevés lénnyel játszó priest deckekben könnyen építhetünk mellé OTK kombókat, például egy Prophet Velent visszahozva. Ennél azért gyakoribb felhasználási módja lesz egyszerűen a value lényeink feltámasztása, egy második Lich King vagy Obsidian Statue könnyen megnyerheti nekünk a lassabb meccseket. Különösen erős ha egy Barnes segítségével hamar megöletjük egy nagy lényünket.

Shadowblade
hs blizzard, frozenthrone card

Újabb lap csatlakozik a drágább Fiery War Axe-ek családjába, ami ugyan elsőre rossznak hangzik, de minden classban játszva voltak a 3 manás 3/2-es fegyverek is. Ez azon kívül, hogy mutatja mennyire is broken az adott warrior fegyver, egész szép kis jövőt jósol a Shadowblade-nek is. Igazán akkor éri meg játszani ha vannak 2 manás lényeid, mivel egy második körös hero power után felülírni a fegyverünket nem igazán a legjobb játék, emiatt inkább tempo rogue paklikban fog feltűnni, nem pedig a miracle verziókban.

Voodoo Hexxer
hs blizzard, frozenthrone card

Az 5 mana 2/7-es taunt egy Water Elemental effektel lehet annyira jó, hogy az amúgy borzalmas freeze szinergiákra nem építve is játékot lásson control shaman paklikban. Ennél azonban feltehetőleg gyakrabban fogjuk látni Stonehill Defender-ből felbukkanva, tovább növelve az öreg teknős erejét shaman deckekben.

Defile
hs blizzard, frozenthrone card

Az early game boardclear, ami önmagában visszahozhatja a control warlockot a metába. Bár megfelelő gondolkodással az alap effekt körbejátszható, azonban egy Bloodmage Thalnos-sal vagy Tainted Zealot-tal kombózva olyan pusztítást tud végezni, ami önmagában megnyerhet nekünk egy-egy meccset aggro ellen.

Despicable Dreadlord
hs blizzard, frozenthrone card

Ha a control warlock Gul’dan-os verzióját szeretnénk játszani, akkor ki ne hagyjuk a legújabb démont. Bár általában csak egy kisebb asztaltakarítás a középjátékban, később azonban a Dreadlord az egyetlen nem discardos démon ami a Death Knight-tal feltámasztva csinál is valamit az adott körben, így egy kicsit elősegítve hogy ne haljunk meg a rá következő körben.

Mountainfire Armor
hs blizzard, frozenthrone card

Az első bemutatott lap, aminek a Deathrattle képessége csak akkor sül ki, ha az ellenfelünk öli meg. Ahhoz, hogy ezt elérjük, nekünk is agresszívan kell fellépnünk, így érthetően egy control warriorban nem fog helyett kapni a páncél. Azonban könnyen otthonra lelhet egy tempo warriorban, ahol ki tudjuk használni aggro ellen a kapott extra armort, míg lassabb meccseken tovább erősíti az amúgy is játszott N’Zoth-unkat.

Ezek lettek volna tehát a legjobb Rare lapok a Knights of the Frozen Throne kiegészítőből, PenhaDanit pedig a Twitchen vagy a Facebookon is követhetitek. 
Ti mit gondoltok? A viszonylag olcsó lapok nagyobb hatással lehetnek majd a metára mint a méregdrága Legendaryk?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!