Icecrown Citadel: Lower Citadel paklik

Icecrown Citadel: Lower Citadel paklik

Ha még nem sikerült volna megcsinálni az adventure-t, akkor íme a megoldás.

Eddig ha Adventure jött ki, akkor annak a sima szintjeit nevetségesen egyszerűen be lehetett verni. Általában elég volt egy erős, közepesen gyors metapakli és már lehetett is homokzsáknak használni a bosst. Ezzel szemben a Heroic verzió a legtöbb esetben nagyon durva volt. Még mindig élénken él bennem az a pillanat, amikor a Naxban nagy nehezen stabilizáltam a pástot Loatheb ellen, majd a kilencedik körben ki akartam tenni Alextrasza-t, jött egy emote, hogy "Heroic-ban nincs csalás" és Alex úgy, ahogy van meghalt. Akkor kb. nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, azt hiszem abban a pillanatban már pár órája nyúztam a Heroic bossokat. 

Azt már tudjuk, hogy a Blizzard és a Hearthstone fejlesztői csapat egyelőre nem tervezi Adventure kiadását, csak olyan kiegészítő érkezik majd, amiben kártyacsomagokat kell nyitni. De a 'kis' boss küldetések sem tűnek el teljesen, ha minden igaz, akkor minden kiadásnál lesz majd pár szint, amiben ki lehet élni a PVE hajlamokat, de persze azok nem adnak majd specifikus lapokat, csak ingyen paklikat. Ezen kívül pedig van még egy érdekesebb változás, egyelőre úgy néz ki, hogy az egyes szinteknek nincs Heroic változata, az információink szerint csak a Lich King-nek lesz ilyen, de őt mind a kilenc kaszttal le kell majd győzni, ha ki akarjuk ütni az extra jutalmat. Ebből kifolyólag pedig a mostani bossok nem olyan gyengék, sőt egy picit már gondolkodni is kell, hogy milyen paklit kell összerántani ellenük. Ha eddig nem sikerült még kiütni őket, akkor mutatunk három paklit, amivel sikerülni fog.

Lord Marrowgar

A legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezni vele kapcsolatban, hogy minden kör végén maximumra pakolja vissza az életerejét, mégpedig 0 manáért. Ez annyit jelent, hogy OTK kombó kell a megöléséhez vagy legalábbis azzal lehet, a legkönnyebben megbirkózni vele. De először lássuk, hogy milyen lapokra figyeljetek az ellenféltől.

Bone Spike: Ha leteszi, akkor nagyon gyorsan le kell kapni, mert ha nem sikerül, akkor a legjobb esetben is három kör alatt kivégez. 

Bone Storm: Emiatt a lap miatt nem működnek az agro és token paklik ellene. Ja, és szinte biztos, hogy ott van a kezében az elejétől legalább kettő, a pakliban egyébként négyet lehet találni.

Bryn'troll, the Bone Arbiter: Ez pedig az a kártya, ami miatt a Mid-range deckek esnek össze. De ha mindenképpen olyat akartok játszani, akkor legyen benne Ooze, akármilyen.

Ezek után lássuk milyen paklit lehet ez ellen összerakni. Nem meglepő, hogy ha OTK kell, akkor a válasz a Priest.

A taktika pedig egyszerű. A kezdő kézben úgy dobjatok lapot, hogy a Shadow Word Pain, a Lightwell és a Northshire Clericre van szükség nagyon, ha legalább kettő megvan ebből, akkor lehet vadászni Deathlordra is. Az első pár körben csak arra koncentráljatok, hogy megtartsátok a pástot, ha folyamatosan sikerül megtartani a lényeket, akkor folyamatos heal miatt a kis Cleric végtelen lapot fog húzni. Ha eljön a negyedik kör, akkor várhatóan jön majd egy Bone Spike. Arra mehet a Pain, de a Deathlord+Inner Fire kombó is működhet. Viszont ha belefér, akkor egy Convert-tel lopjátok is el a lapot, mert akkor nem kell a dupla Divine Spirit. Ha megvan a pást, akkor onnantól kezdve már csak a kombót kell felhúzni és lehet beütni a halálosat egy kör alatt.

Deathbringer Saurfang

A Halálhozó már egy picit egyszerűbb, mint az előző kollégája, de azért itt is van némi kihívás. Az ő speckó képessége, hogy csak fegyverrel lehet sebezni, de szerencsére csak 20 HP-ja van. Itt már lehet agró paklival jönni, hiszen nem nagyon van aoe sebzése, de mivel csak fegyverrel lehet megverni ezért szinte csak egy kaszt és pakli jöhet szóba, a Pirate Warrior (persze némi változtatással). Mutatok itt is pár lapot, amire érdemes figyelni.

Blood Beast: Ennek a lapnak pusztulnia kell, amint pástot ér. Hiszen, ha aktiválódik, akkor semmisé tehet minden bevitt sebzést.

Skeletal Knight: Ha egy mód van rá, akkor hagyjátok figyelmen kívül, nagyon kevés esélye van, hogy hasznos lapot kaptok belőle.

Mutatjuk ismét a paklit, ami tökéletes lehet ide.

Hogy mit akartok a kezdő kézbe, az nagyjából ugyanaz, mint a Pirate Warriorban. First Mate, Bloddsail Cultist és talán Fiery War Axe. A játék elején megint a kontrol a fontos. Ne féljetek használni a fegyvereket lények ellen, ha muszáj, akkor takarítani kell a pástot. Az első pár körben ne menjetek arcra, mert ha jön a Blood Beast, akkor az elején hiába gyógyít ha nincs mit. 6-7 mana környékén már lehet előkészíteni a végjátékot. Arcanite Reaper+Upgrade+Bloodsail Cultist már majdnem megadja a kellő sebzés felét, ha pedig erre még rámegy a Heroic Strike, akkor lehet is jó éjszakát kívánni. A Gorehowl és Finley nem nélkülözhetetlen, helyettük jöhet mondjuk egy Southsea Captain meg még egy Heroic Strike.

Lady Deathwhisper

A kedves hölgynek, olyan igazán speciális túlélőképessége nincsen, de összesen 120 HP-t kell róla leverni. Ami fontos vele kapcsolatban, hogy minden kör elején az összes lényünkbe annyit sebez, hogy 1-re csökken a HP-juk (mindezt persze 0 manáért), kivéve Divine Shield lények, mert a pajzs náluk elnyel egy sebzést. Az egyetlen szerencsénk csak az, hogy nincs a paklijában Arcane Explosion. Ja és kapunk egy kis segítséget is, egy sárkány is a mi oldalunkra áll a harc idejére, a baj csak annyi vele, hogy kicsit hisztis.

Valithria Dreamwalker: A 30-as támadási érték nem kicsit durva, de ha nincs maximum életerőn, akkor nem tud támadni. Azért nem kell megijedni, a maximum életereje nem 30, csak 5. Ezen kívül ha akár egy sebe is van, akkor nem lehet támadni.

Ebben az összecsapásban megint a Priest-re lesz szükségünk, hiszen ez a kaszt az, aki folyamatosan fel tudja gyógyítani az Álomjárónkat.

A módszer pedig szinte egyértelmű. Az első kézben kell a Cleric és ha lehet, akkor a Circle, Binding Heal és Flash Heal lapok közül is minél többet tartsunk meg. Ha a kedves kis sárkánynak van kedve támadni, akkor üssétek az arcot, mert gyakorlatilag négy támadásból megvan a boss. Arra figyeljetek, hogy ne húzzátok túl magatokat, nincsenek olyan erős lényei az ellenfélnek és simán meg lehet fogni a pástot olyan lapokkal, mint az Annoy-O-Tron, meg a Stonehill Defender. Valithria-t persze le is lehet Silence-elni, ilyenkor figyeljetek arra, hogy ugyan támadni tud majd 1 HP-val is, de innentől őt is lehet majd ütni. A taktika tehát annyi, hogy az olcsó gyógyítások után lehet ütni az arcot, a többi lappal, pedig kontrollálni kell az ellenfél lényeit. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: Blizzard

Kövess Minket!