Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 5. rész: A legjobb Common kártyák

Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 5. rész: A legjobb Common kártyák

A cikksorozat utolsó részében a legolcsóbb lapoknak nézünk utána, hogy kiderüljön, használhatóak e egyáltalán. 

Elérkeztünk a Knights of the Frozen Throne lapelemzős cikksorozatunk utolsó részéhez. A korábbi részekben végigmentünk a DK hőslapoktól kezdve a Legendary kártyákon át, egészen a Rare lapokig, ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkben tudjátok pótolni.

Frozen Throne lapelemzés Penhadanival, 4. rész: A legjobb Rare kártyák

Sensevida | 17/08/13 14:55 A Knights of the Frozen Throne kiegészítő kapcsán elindítottunk a lapelemzős sorozatunkat, ahol az ország egyik legjobb mesekártya játékosa, PenhaDani nyújt nektek segítséget az új lapokkal kapcsolatban. Az előző részben a használható Epic kártyákról volt szó, ha lemaradtatok volna, az alábbiakban tudjátok pótolni.

A sorozat utolsó részében a Common, azaz a legolcsóbb kártyák lesznek terítéken. A gyanútlan HS játékos könnyen feltételezheti azt, hogy ezek a lapok az alacsony dust költségük miatt nem lehetnek elég hasznosak egy pakliban, viszont ne feledjétek, a 30 Legendary kártyát tartalmazó pakli is max mémek gyártására jó. De nem is húznám tovább az időtöket, következzenek a legjobb Common lapok PenhaDani szerint. 


Crypt Lord

Egy Tar Creeper upgrade tokenekkel operáló druid deckekbe. Elődjéhez hasonlóan remekül megvédi a kisebb lényeinket, közben pedig tovább pakolva és egy-két Power of the Wild vagy Mark of the Lotus után hatalmas méreteket ölthet barátunk. Célszerű minél hamarabb leszedni amint kikerül az asztalra, mivel nem biztos hogy később lesz rá lehetőségünk.

Coldwraith

Jó képességgel rendelkező vanilla lények sohasem lehetnek túl rosszak, így van ez a Coldwraith esetében is. Bár jelenleg nincsen olyan mage pakli amibe igazán beleraknánk, de ha a jövőben megjelenik még valamilyen early game freeze, akkor ez a lap is könnyedén helyet kaphat valamilyen tempo mage pakliban. Addig is wildban Snowchugger után elég jó value kirakni.

Righteous Protector

Argent Squire taunttal. Remekül megvédi a többi lényünket, jól szinergizál Rallying Blade-el és Bolvar-ral, ideális célpont a rengeteg paladin buff spellnek és a később tárgyalt Bonemare-nek, a kérdés már-már az hogy mit nem tud ez a lap. Minden kicsit is agresszív paladin deckben kötelező a kettő darab, a kiegészítő egyik legjobb lapja.

Plague Scientist

Egy újabb rogue hard removal, ami azonban nem a legnépszerűbb miracle rogue-ban, hanem inkább a több kis lénnyel operáló tempo és jade változatokban kaphat helyet. Utóbbiban egy játszható asztaltakarító kombót alkothat Wild Pyromancer-rel, csak egy spellet kell elhasználnunk a teljes board megsemmisítése érdekében.

Sangunie Reveler

Újabb zoo egydrop, bár nem ez fogja visszahozni az utóbbi időben visszaszorult warlock paklit. Igazán akkor éri meg, ha a hátránynak tűnő képességét előnyünkre tudjuk használni, így a Ravenous Pterrordax után egy újabb indok hogy Devilsaur Egg-et játszunk deckben.

Drain Soul

Egy manával olcsóbb Drain Life, ami jobban szinergizál spell damage effektekkel. Mivel control warlock amúgy is heal lapok híján van, ezért ez a picit kevesebbet sebző, de cserébe gyógyító Darkbomb garantáltan helyet kap a pakliban. Megemlítendő, hogy sokszor segít az ideális Defile szituációk megteremtésében.

Blood Razor

Death’s Bite 2.0. Ugyan elődjénél kevésbé jeleskedik két midrange lény megölésében, de az extra whirlwind effekt kijátszásakor még hasznosabbá teszi token deckek ellen. Igazából senkinek nem kell bemutatnom mennyire broken volt a Death’s Bite kirotálása előtt, hozzá hasonlóan a Blood Razor is meg fogja találni a helyét a különböző tempo, combo és control warrior paklikban, túl jó aktivátor Battle Rage-re, Execute-ra, és Sleep with the Fishes-re hogy kihagyjuk.

Bonemare

A kiegészítő egyik legmeghatározóbb neutral kártyája egy Blessing of Kings egy 3 mana 5/5-ös lényre csatolva, ráadásul a célpontja még tauntot is kap. Jelenleg boldog boldogtalan beleteszi mindenféle pakliba, azonban a meta kialakulása után valószínűleg csak a megfelelően sok kis lénnyel rendelkező midrange pakliban fog helyet kapni, mint például a murloc paladin. Mindenesetre ha tehetjük akkor célszerű ezentúl az ellenfél hetedik köre előtt megoldani az összes lényét, nehogy egy kósza Bonemare áldozatává váljunk.

Archerus Veteran

A lap amilyennek a a nerfelt Abusive Sergeant-nak kellett volna lennie, sőt még jobb is annál. Mivel a +1 támadást permanensen megadja a célpontjának, ezért nem kell várnunk az ideális trade lehetőségre, könnyebben kitempózhatjuk a kártyát a nagyobb nyomás érdekében. Elődjéhez hasonlóan leginkább zoo-ban fog jeleskedni, de különböző agresszív druid és paladin deckekben is feltűnhet az idők során.

 

+1 Snowflipper Penguin

Aki szerint nem broken a lap, az nézze meg az arany animációját. A Murloc Tinyfin méltó utódja lesz Pingu a twitch chat spamjeiben.

Ennyi lett volna tehát a Knights of the Frozen Throne lapelemző sorozatunk. Szeretnénk megköszönni a rengeteg munkát PenhaDaninak, aki profihoz méltóan mutatta be az új kiegészítő lapjait és reméljük, lesz alkalmunk még közösen dolgozni vele. Ha szeretnétek profi mesekártya játszásokat nézni, mindenképpen kövessétek a Twitch és Facebook oldalát. 

Ti mit gondoltok? A kiegészítő lapjai egyensúlyt hoznak majd az erőben, vagy visszatér a sötétség és a káosz az aggro paklik személyében?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!