Európában is elérhető lett az egyik legnépszerűbb mobil MOBA!

Kínában már több, mint 55 millió játékosa van, most már végre nálunk is elérhető!

Az Arena of Valor, vagy másik nevén Honour of Kings már nagy sikereket ért el Kínában, Dél-Koreában, Tajvanban, Thaiföldön és Vietnámban is. Ez az első nagy név, ami több hónapon keresztül vezette a Google Play és az App Store listáját is a maga kategóriájában.

Nagyon könnyen szerzett magának egy e-sport közösséget is, mindezt úgy, hogy alig egy éve van a piacon. Több nagyobb verseny is létezik már, például a The King Pro League Kínában már a második szezonjánál jár. Ha ezt a népszerűséget ide Európába is betudják hozni, akkor itt is óriási sikereket érhet el. 

A fejlesztők azt remélik, hogy lesz akkora sikere, mint amekkora a Vainglorynak volt, hiszen oda több nagy e-sport csapat is beszállt. Csak hogy néhány példát említsek, ilyen volt a Cloud9, az Echo Fox, a TSM, a Fnatic, a Misfits és ez még nem az összes.

Ebben a pillanatban ez a legjobban profitáló mobiljáték a világon és csak Kínában több mint 55 millió játékosa van. A legjobb dolog a játékban, hogy nagy szerepe van annak, hogy milyen ügyesek vagyunk és a fejlesztők is így próbálták kialakítani a játékot. Hősöket ugyanúgy tudunk szerezni, mint bármelyik más MOBA-ban. Pénzt kapunk a questekért és a meccseinkért is. Az így megszerzett aranyból pedig hősöket tudunk venni. 

Kínában már annyira meghódította a világot ez a játék, hogy a kormánynak szabályoznia kellett, hogy ki mennyit játszhat vele. 12 éves kor alatt napi 1 óra a megengedett, 12-18 éves kor között napi max 2 óra. Persze mindenre van megoldás, a fekete piacon 3$-ért az emberek vehetnek hamis ID-t és ezzel tudnak többet játszani.  

Érdekesség, hogy a játék zenéjét nem más, mint Hans Zimmer szerezte! 

A Vainglory már nagy sikereket ért el, hiszen több LAN versenye is volt már és nagyon sok nézővel is rendelkezik. Az Arena of Valors készítőinek is ilyen céljai vannak és remélik, hogy ugyanekkora sikereket arathatnak játékukkal. 

Ez a játék egy nagy teszt lehet a Vainglory számára, hiszen itt eldőlhet, hogy melyik játék dominálja inkább a mobil e-sport piacot.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!