LoL vs CS:GO vs Dota2 - Melyiket nézik a legtöbben?

LoL vs CS:GO vs Dota2 - Melyiket nézik a legtöbben?

Lehet, hogy az e-sport a nyugati civilizációból indult, de úgy tűnik, hogy nagyon is a keleti felé tart! Ez már nemcsak a játékosokra igaz, de a nézők számára is!

Lehetséges jövőbeli CS:GO Major helyszínek - Videó

Kik fogják szervezni a következő CS:GO Majort és hol kap majd helyet a torna? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a soron következő videónkban!

Részletes nézettségi adatokat adott ki az Esports Charts arra vonatkozóan, hogy a mekkora nézettséget produkáltak a legutóbbi e-sport események. Három rendezvényt vizsgáltak, a 2017 Mid-Season Invitational-t League of Legends-ben, a PGL Major-t CS:GO-ban, és a 2017-es The international-t Dota2-ben. Az eredmények önmagukért beszélnek, de nézzünk meg néhány adatot részletesen és vonjuk le a következtetéseket!

  • Megállapítható, hogy a teljes egészt nézve még mindig a LoL vezeti a sort! Az összesített egyidejű látogatószámot az MSI nyerte több, mint 13,6 millió nézővel, amit az International követ némi lemaradással, míg a PGL meg sem közelíti.
  • Ugyanakkor, ha az angol közvetítést nézzük, a legmagasabb egyidejű nézőszám a Valve lövöldéjénél volt!
  • A Dota2 pedig az orosz nézőknél futott nagyot, ebben igencsak odaverve a konkurenciáját! 
  • Ha pedig csak a Twitch-et nézzük, mint közvetítői felület, akkor ismét a CS:GO-t hozhatjuk ki győztesen, sőt az egyik menedzser a Twitch-től Twitteren közölte, hogy egyidejű látogatói rekordszámot is döntöttek. ezzel a számmal!

Összességében tehát megállapítható, hogy mindhárom játék különböző platformon és különböző közösségben hódít, de az látszik, hogy ennek van egy nagy keresztmetszete és az Kína. Korábban tárgyaltuk, hogy a következő CS:GO Major helyszíne még rejtve van, de ha a Valve is legalább annyira fontosnak tartja ezeket a számokat, mint mi, akkor könnyen lehet, hogy a következő nagy torna Kínában lesz 2018 elején! 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Kövess Minket!