A 10 legsikeresebb női CS:GO játékos

A 10 legsikeresebb női CS:GO játékos

Az esportsearnings segítségével megnéztük, hogy melyik 10 női CS:GO játékos nyerte eddig a legtöbb pénzt versenyekkel.

Sajnos a női e-sport még nem futott be annyira, mint a férfiak ága, aminek talán az egyik legfőbb oka, hogy külön mezőnyben versenyeznek. Emiatt kevesebb a rivaldafény és a pénz is körülöttük, míg a férfiak milliós díjazásért küzdenek évente többször is, addig a női CS:GO versenyek inkább csak mellékesként, érdekességként szerepelnek 1-1 nagyobb verseny részeként. Persze egyénileg népszerűek ezek a játékosok, de a rajongás egy része inkább csak a külsőnek, mintsem a skillnek szól. Pedig aztán van pár igen sikeres hölgyemény a nagyvilágban, ezért most bemutatjuk a 10 legsikeresebb női CS:GO játékost! A lista az esportsearnings.com adatbázisa szerint készült és azt veszi figyelembe, hogy a játékosok a versenyeken elért eredményeikkel mennyi pénzt nyertek össze eddig.

10. Catherine "Cath" Leroux - $5.463

A Team Dignitas Female játékosa jelenleg. Korábban játszott a CLG Red és a Selfless Female csapatában is. Legjobb évei minden bizonnyal a CLG Red játékosaként voltak, ahol egy első hely, valamint két második hely is összejött. Azóta nagyon visszaesett a karriere, hiszen az idei Copenhagen Games 3-4. helyen felül semmit nem tud felmutatni.

9. Keszeli "nylon" Nikolett - $6.521

A legjobb magyar női CS:GO játékost talán nem kell bemutatni senkinek. A legnagyobb sikereket a Team Secret csapatában érte el, 2015-ben és 2016-ban nem nagyon volt ellenfelük, amit csak tudtak, megnyertek a NiP TV Female Challenge-től kezdve, a Copenhagen Games 2016-on keresztül az Intel Challenge Katowice-ig. Sőt, a női Starladder Stars Championshipen is ők emelhették a magasba a trófeát. Sajnos azóta a Team Secret csapatát elhagyta, jelenleg a Team Expert Female ötösét erősíti.

8. Sonia "Sonia" García - $7.594

Talán az egyik legrégebb óta játszó női CS:GO játékos. Már a 2012-es ESWC Women bajnokságon is szerepelt a Reason Gaming csapatával, ahol a harmadik helyet érték el. 2013-ben a Druidz csapatába igazolt, akikkel már sikeresen meg is nyerte a női ESWC bajnokságot. A fénykora csak akkor érkezett, amikor a Bad Monkey Gaminghez igazolt. 2014-ben szinte az összes női CS:GO versenyt ők nyerték. Mostanában már nem villog annyira, idén már Katowicébe se jutottak ki, valamint a Copenhagen Games-en csak 9-16. helyen végeztek.

7. Anna "Ant1ka" Ananikova - $7.828

Nylon-t váltotta még a Team Secret-ben, jelenleg a Dynasty Gaming csapat tagja. Amikor a Secret színeiben versenyzett szinte mindent megnyert. Előtte a Reason Gaming játékosa volt.

6. Diane "d1^v^" Tran - $7.945

A CLG Red régi motorosa már több mint 2 éve pirosakat erősíti, viszont eddig csak a 2015-ös ESWC Female tornát tudták megnyerni, ezt követően szinte csak második és harmadik helyezésük van. Mostanában nekik sem megy túl jól, hiszen az idei Intel Challenge katowicei 3-4. hely óta csak rosszabb eredményeik vannak.

5. Irene "iRENE" Sanchez - $11.391

iRENE a Millenium Ladies CS:GO csapat tagja, a legnagyobb sikere pedig egyértelműen az Intel Challenge Katowice győzelem volt 2015-ben, ezáltal 15 ezer dollárral lett gazdagabb a csapat.

4. Michaela "mimimicheater" Lintrup - $12.643

Gondolom mimi-t sem kell bemutatni senkinek, Keszeli "nylon" Nikolett egykori csapattársa, még a Team Secret színeiben játszottak együtt, de jelenleg a Dynasty Gaming Female csapat tagja. A legsikeresebb éve mindenképp a tavalyi volt, hiszen megnyerték a Coppenhagen Games-t, valamint az Intel Challenge Katowicét 2016-ban és 2017-ben is.

3. Ksenia "vilga" Klyuenkova - $17.234

Szinte mindig a legjobb női csapat tagja volt. 2015-ben a mindenkit elsöprő Bad Monkey Gaming-gel játszott, utána érkezett a Games4U, a WeRunThisPlace, valamint a Team Secret. Ő is nylon csapattársa volt sokáig és a legtöbb pénzt ő is a Secretes idő alatt kereste. Jelenleg mimimicheater csapattársa a Dynasty Gamingben.

2. Julia "juliano" Kiran - $22.048

Teljesen ugyanazt az utat járta be, mint a harmadik helyezett vilga, egyedül a Druidz-ban nem voltak csapattársak. 2013 óta szinte az összes versenyt megnyerte, amire lejutott. Jelenleg a világ legjobb női In-Game leadereként tartják számon, amit kamatoztat is a Dynasty Gaming-ben. 

1. Zainab "zAAz" Turkie - $24.918

A legjobban kereső női játékos tehát zAAz lett. Az első három helyezett szinte csak ugyanazokban a csapatokban játszott és nyert meg mindent. Az első helyet viszont az döntötte el, hogy zAAz korábban a Team Alternate AttaX Female csapat tagja is volt még 2013-ban és akkoriban még a SENNHEISER Female CSGO 2013-at is sikeresen megnyerték.

Egészen durva egyébként, hogyha a fenti tízes listán szereplő nyereményeket összeadjuk, még mindig kevesebb, mint a férfi lista 75. (!) helyén álló, lengyel MICHU eddigi, versenyeken nyert pénze. A 75. helyen, és egyetlen emberről van szó, szemben a női CS:GO 10, versenyeken legtöbbet kereső játékosáról. A férfiaknál egyébként FalleN vezeti a listát, több mint félmillió dollárral.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!