Limitálni fogják a vásárolható ládák számát

Limitálni fogják a vásárolható ládák számát

A vásárlás és a szerencsejáték néha gondot okozhat egyeseknek, főleg akkor, ha ez a kettő egybe van gyúrva, mint egy LoL-os ládában.

Számos példa volt már eldurvult helyzetekre, ahol egy-egy ember erős függőséget mutatott valami iránt. A témánkat illetően leginkább a vásárlás és persze a szerencsejáték merül fel, mivel a ládák nagyjából ezt testesítik meg. Ez nem egy újdonság a játékok terén, a CS:GO például a mai napig a skinekből generálja a legtöbb bevételt, mivel ezeket ládákból tudjuk nyitni és ritkaságuk alapján határozzák meg az árukat. Az egyik legnagyobb különbség a CS:GO és a LoL között, hogy utóbbiban nem lehet ezekkel már kereskedni. Korábban a skin kódokat árulták olyan ritka kinézetekhez, mint egy Black Alistar, aminek darabja akár 1000 $ is lehetett. CS:GO-n belül is nem kevés botrányt okoztak a különféle gambling site-ok, ahol skinekkel tudunk kereskedni és szerencsét próbálni.

Szívvel-lélekkel véd az új rúna!

Aioween | 17/08/17 12:34 Rengeteg rúnát mutatott már be a Riot az új rendszerből, volt itt minimeteor, zombi ward, frissített Thunderlord's és hasonlók, de nem igazán láttunk eddig defenzív rúnát. Aioween | 17/08/10 11:14 Mivel ez még csak egy korai bejelentés, a változtatás jogát az alkotók fenntartják.

Szerencsére a Riot hozzáállása a témához kicsit más, így legalább a skinekkel nem tudnak már minket átverni. Visszatérve a dobozokra, a Riot álláspontja, hogy olyan tartalmat szeretne adni vásárolóinak, amik hallatán izgatottak lesznek, jó érzés mikor megveszik és nem bánják meg a vásárlást, akár még hónapokkal később sem. Valószínűleg innen ered az is, hogy csak három visszatérítést kapunk összesen.

Az utolsó "nem bánják meg a vásárlást, akár még hónapokkal később sem" rész az, ami miatt bevezették leginkább a limitet. Ennek az az oka, hogy szeretnék elkerülni a vásárlók bűntudatát, azt a stádiumot, amikor tudjuk, hogy túl sokat költöttünk valamire, de már késő és nem tehetünk semmit ellene. Arra is volt példa, hogy valaki ittas állapotban véletlenül túl sokat költött valamire és később megbánta, de visszacsinálni már nem tudta, amit külön súlyosbított, ha mindezt például a szülei kártyájával tette. Tűntek már el így akár dollárok százai is nem egy esetben. A végleges cél, hogy a játékos jól érezze magát a vásárlás után és ne egy bűnként vagy hibaként élje meg, erre szolgálnak a limitek.

A másik megközelítése a témának az, hogy sajnos gyakran fordul elő fióklopás is. Rendszerint egy-egy kamuoldalon megadott felhasználó és jelszó után fordulhat elő, ahol rendszerint ingyen RP-t ajánlanak. Ezek a siteok arra szakosodtak, hogy vagy simán továbbpasszolják másnak, esetleg boostolásra használják, vagy rendszerint leürítik a hozzácsatolt kártyát, ha van ilyen. Erre lehet azt mondani, hogy "De Riot, a ládákon kívül egy csomó skint is lehet venni". Nos igen, erre viszont azt mondják, hogy a tömeges skin vásárlásokat sokkal könnyebb visszanyomozni, mint a ládákból nyitott random tartalmakat. 

Amióta bevezették a rendszert, folyamatosan figyelik a vásárlási trendeket, de elmondásuk szerint nagyon kevés játékos éri el ténylegesen a maximális vásárlási számot 24 órán belül, így ez a legtöbbünket valószínűleg nem fogja érinteni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.