Tippek a nem stabil metában való ladder mászáshoz, 1. rész

Tippek a nem stabil metában való ladder mászáshoz, 1. rész

Érdemes megfontoltan átgondolni a helyzetet, mielőtt bármelyik pakli mellett letennétek a voksotokat.

A Knights of the Frozen Throne Hearthstone kiegészítő egy hete indult és mint ilyenkor általában, a ladderen rengeteg paklival találkozhatunk. A profik már nagyban gyártják a saját kis listáikat és mi is jelentkeztünk olcsó, mégis hatékony összeállításokkal.

Tempo Warrior, Plague Druid, Evolve Shaman - a profik hétvégén se pihentek

Kolento, Sjow, Reynad, Toast és Twobier is control paklikat tol, érezhetően lassul a játék. De jó lesz ez nekünk?

Ezekben a zavaros időkben, a gyanútlan mesekártya játékos joggal van megzavarodva, mit érdemes kraftolni? Kire kellene hallgatni? A kevésbé használt legendás kártyákat érdemes betörni? A kérdések abszolút jogosak és mint minden kiegészítőnél, amíg be nem áll a meta, nem is lehet pontosan megmondani, mely lapok lesznek biztosan a részei.

Egyértelműen kijelenthető tehát, hogy ez egy teszt időszak, amiből mindenki szeretné kihozni a legjobbat. Sajnos ez a játékosbázis nagy részének nem sikerül, hiszen a helyzet akár naponta változhat, szóval elképzelhető, hogy egy jónak vélt pakli két nap után már halálra van ítélve és feleslegesen dobtatok ki az ablakon egy csomó dustot. Az is benne van a pakliban viszont, hogy sokan szerencsével járnak és előnyükre tudják fordítani a pillanatnyi káoszt.

A HearthHead szerkesztőjének tanácsai jönnek most, aki ugyan elég nehezen kezdett neki a laddernek, azonban végül viszonylag "egyszerűen", 120 mérkőzésből jutott el Rank 18-ról Legendig. A tapasztalatai remélhetőleg mindenkinek hasznosak lesznek, legyen az illető akár Rank 15, Rank 10 vagy Rank 5 jelenleg.

Annak megértése, hogy a meta gyorsan változik

Bármennyire is egyszerűnek tűnhet ezt megérteni és hiába vannak rengetegen tisztában a fent leírtakkal, néhányan csak túl későn veszik észre. A meta minden nap változik. Elképzelhető, hogy néhány trend napokig fennmarad (lásd a Druid most) semmit sem vehettek biztosra, mivel semmire sincs garancia. Arra pedig végképp nincs esély, hogy rátaláltok egy 100% győzelmi arányú paklira, ami végképp használható lesz. Továbbá az a tény, hogy néhányan egy nap alatt legendek lesznek valamilyen deckel, nem jelenti azt, hogy számotokra is működni fog a későbbiekben. Ha sikerült ezt tisztáznunk, jöjjenek a további hasznos pontok. 

Legyetek óvatosak a kártyák gyártásánál

A korai craftok nagyon kockázatosak. Ha sok dustotok van vagy feltörtétek a malacperselyt és rengeteg arannyal rendelkeztek, ez nem akkora probléma, viszont ha szerényebb a költségvetésetek, gondoljátok át jobban mire szeretnétek költeni. Vegyük csak például azt, hogy egy olyan paklira is elszórhatjátok a mágikus porotok, ami mondjuk 3 napig lesz életképes. 

Szerencsére a drága Legendary kártyák könnyen helyettesíthetőek, és ha nem nyitottatok volna semmit, könnyen létrehozhattok Budget Deckeket, amikkel közel azonos győzelmi aránnyal tudtok mászni a létrán. Vagy ott vannak például az előző kiegészítő paklijai mint a Murlock Paladin, ami továbbra is az egyik legerősebb összeállítás a ladderen és rendelkezik olcsó változattal is.

Olcsó paklik a ladderhez, ha neked se esett ki minden lap (3. rész)

Mini sorozatunkban ma a Warrior, a Warlock illetve a Shaman kapott helyet.

Ott van például Ender, aki Legend Rank 3-ig jutott Palával úgy, hogy csak 3 új kártyát használt. De vegyük például a Token Druidot, amibe szintén nem kell sok minden, ha eredményesek akartok lenni. Itt van még Derpytroller Aggro Druidja (szintén high legend), amibe csak 2 kártya, a Druid of the Swarm és a Crypt Lord került be.

Ha mindenképpen szeretnétek erős kártyákat csinálni, akkor két fontos dolgot kellene észben tartanotok. Először is csak olyan lapokat gyártsatok le, amik úgymond biztonságosak, mint a Lich King, amiről előre látható, hogy megtalálja majd a helyét a metában és már most is rengeteg pakliban szerepel. Másodszor pedig, ha nem szeretnétek kivárni, amíg a helyzet stabilizálódik, akkor is mindenféleképpen várjatok legalább egy hetet (pont ma hehe) és csak utána kezdjetek neki a gyűjteményetek átszabásának. 

Ha türelmetlenek lennétek és nem bírjátok ki a dolgot, vagy már el is költöttetek minden megtakarítást, senki nem hibáztat titeket. Viszont baráti tanácsként azt javasoljuk, ha még ez nem fordult volna elő, ne rohanjatok a vesztetekbe, elképzelhető ugyanis, hogy csak feleslegesen pazaroltatok el mindent.

Ez lett volna a tippek trükkök a nem stabil metában való létrázáshoz első része, a továbbiakat pedig a holnapi nap fogjuk publikálni. Ha nem szeretnétek lemaradni, mindenféleképpen figyeljétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover: Metabomb

Kövess Minket!