Hamarosan rajtol a Forma1 e-sport világbajnokság!

Hamarosan rajtol a Forma1 e-sport világbajnokság!

Saját rendezésű e-sport bajnokságot indít a Codemasters és a Liberty Media!

A Liberty Media 2016-ban vásárolta fel a F1-et és azóta ígérgette, hogy a játékosokhoz is közelebb viszi magát a játékot. Úgy néz ki ennek most jött el az ideje. Korábban megjegyezték már, hogy számukra is fontos piac maga az e-sport, hiszen több fiatalt is elcsábíthatnak ennek a segítségével, de most végre konkrét lépéseket is tettek ebbe az irányba, így jött létre a FORMULA1 ESPORT Series, azaz a Forma1 e-sport világbajnokság, a Liberty Media és a Codemasters együttműködésével. 

A verseny természetesen az új F1 2017-n fog zajlani, ami 2017. augusztus 25-én jelenik meg PS4-re, Xbox One-ra és PC-re. 

Regisztrálni ezen a linken keresztül tudtok minden platformon, amint megjelent a játék. Miután egy időmérő verseny keretei között lezajlik az első forduló, az első 40, legjobb időt elérő játékos utazik Londonba október 10-11. között, az elődöntőre. A helyszín a méltán híres Gfinity Arena lesz, ahol a 40-es mezőnyből húszan jutnak be a fináléba. A nagydöntő stílusosan, a hivatalos F1 versennyel egy időben és egy helyen lesz megrendezve, így Abu-Dhabiban, egy kétnapos összecsapás során derül ki, ki a legjobb virtuális F1 versenyző. 

A Forma1 is beszáll az e-sportba!

A McLaren az első F1 csapat, amelyik belép az e-sport piacra.

Az online kvalifikáció során a monzai pályán, valamint a kicsit technikásabb suzukai pályán kell megfutnia a nevezőknek a legjobb időket. A regisztrálás nagyon egyszerű, az oldalon való regisztrálás után a felhasználónkat össze kell kötni az XBox, PS vagy Steam fiókunkkkal. 

Persze van díjazás is, ugyan a pénzösszeget még nem lehet tudni, de már az is óriási nyeremény, hogy a győztes saját karaktert kap a F1 2018-ban! 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!