Sorsolás: A legrosszabb pálya

Sorsolás: A legrosszabb pálya

Annyit elárulhatunk, hogy nem lepődtünk meg, nagyon.

Körülbelül egy hónapja a TWB Gaming végzett felmérést azzal a céllal, hogy kiderítsék, melyik pályát kedvelik legkevésbé a játékosok. A kérdőívükre több, mint 2000 szavazat érkezett, és a legtöbb válaszadó Paris-re voksolt. Ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy kikérjük a ti véleményeteket is a témában, íme hát az 5 legutáltabb pálya a magyarok körében. Az eredményeket annak fényében vizsgáljátok, hogy összesen 1423 szavazat futott be hozzánk.

Szavazás: Melyik a legrosszabb pálya?

Vajon hasonló eredmény születik majd, mint a TWB felmérésében?

Overlord

Az ötödik legutáltabb pálya a szavazás alapján Overlord. A pályának egyértelmű hiányosságai vannak. Az egyik legszembetűnőbb, hogy az 1-2-3-as vonal gyakorlatilag kiesik a játékból, ami önmagában szűkíti le a tankok mozgásterét, ami hatalmas csapás a könnyű és közepes járgányoknak. Persze mindig akad 1-2 tank, amelyik lemerészkedik az említett partszakaszra, de ők általában semmit sem tudnak hozzátenni a csatához. A másik probléma, hogy a pálya maradék szakasza gyakorlatilag csőpályája redukálódik, ami nem is lenne feltétlenül baj, de a pálya nyitottsága miatt a közelharcot vívó nehéz tankok is hátrányban vannak, ugyanis fedezék híján kiváló arty célpontokká válnak.

Malinovka

Bár a TWB felmérése alapján Malinovka a top 5-be se fért be, de a szavazatok 5,8%-ával egészen a negyedik helyig ugrott előre nálunk. A pályáról sokat lehetne mesélni, de néha a kevesebb több, ezért csak annyit mondunk, hogy az arty játszótere, a szó szoros értelmében. Egy hatalmas, nyílt pályáról van szó, amin gyakorlatilag minden tankkal meg vagy lőve, hiszen fedezékként mindössze a dombon található sziklatömböt, esetleg a szélmalmot használhatod, de még így sem garantált, hogy nem lő ki az arty. Malinovka nem rossz pálya, ha könnyű tankkal játszol, hiszen a felderítésből származó sebzésrekordokat jellemzően ezen a pályán döntik meg a játékosok.

Kharkov

Érdekes módon Kharkov nálunk szintén a harmadik helyet csípte meg, ami persze nem sok jót jelent a pályára nézve. A map azokban a gyermekbetegségekben szenved, amikben az új pályák többsége, azaz hogy kreativitás hiányában a csőpályák sorát erősíti. Valódi lehetőséged az ellenség oldalba támadására nincs, ezáltal a könnyű és közepes tankok szinte haszontalanná válnak, ráadásul a rengeteg épület miatt a tüzérek sem tudnak igazán hozzászólni a harchoz. Ez a pálya a nehéz tankok és a jól páncélozott tankvadászok csatatere. Emellett meg lehet említeni azt is, hogy a fejlesztők a pálya optimalizálásánál valamit nagyon eltolhattak, mert gyengébb gépeken gyakran beszaggat a kép játék közben.

Stalingrad

Minden, ami Kharkovra igaz, az elmondható Stalingrad-ra is. Annyi eltéréssel, hogy ez a pálya jóval nagyobb mozgásteret ad a könnyű és közepes tankok számára, sőt időnként még az arty is elcsíphet egy-két tankot. A pálya szintén optimizálatlan, azaz rengeteg a pálya legkülönfélébb pontjain tapasztalható szaggatás.

Paris

Minden, ami elmondható a dobogón csücsülő három pályáról, az már elhangzott. A Wargaming pályafejlesztő részlegénél valami nagyon elsiklott, mert sorra olyan pályákat ad ki a kezeik közül, amik ugyanazokra a bosszantó csőpályás sémára épülnek, amit a játékosok többsége nem titkolt módon ki nem állhat.

Konklúzió

Az eredményeket látva sajnos nem lehetünk túl bizakodóak az új pályákat illetően, hiszen ha a WG nem újít valami nagyot és nem cseréli le a teljes pályákért felelős részlegét - esetleg hozzák vissza a régi csapatot -, akkor talán tényleg jobb, ha továbbra sem adnak ki új pályákat a kezeik közül. Tényleg, ki emlékszik, hogy milyen pályákat ígértek nekünk? Hol vannak most azok a pályák? Nos, ezzel majd egy másik cikkünkben fogunk foglalkozni.

Sorsolás

Az 1000 arany szerencsés nyertese wasisdas9506! Gratulálunk neki és köszönjük a szavazataitokat!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.