A világ 32 legjobb Quake-ese között egy magyar a vb címért küzd

A világ 32 legjobb Quake-ese között egy magyar a vb címért küzd

A ma éjjel induló eseményen magyar játékosnak is szurkolhatunk majd.

Pár hónapja a Bethesda és az ESL mindenkit meglepett azzal, hogy bejelentették az 1 millió dollár (kb. 260 millió Ft) összdíjazású Quake világbajnokságot, ami a nemrég megjelent Quake Champions-re épül majd. A meglepetések tovább fokozódtak, amikor a nyílt selejtezőről egy magyar játékos, Birgány "Raisy" Adrián, aka NOFEAR is kvalifikálta magát a Dallas-ban tartandó fő eseményre! Takács Kornélia, a magyar Quake legenda óta Raisy az első, aki Quake versenyen ilyen kiemelkedő eredményt tudott elérni hazánkat képviselve, hiszen jelenleg kijelenthető, hogy a világ 32 legjobb játékosa között egy magyar is található!

Lesz magyar versenyző az 1 millió dolláros QuakeConon!

Egy elrontott jumpon múlott a felsőágon, de aztán alulról érkezve meglett a top12 NOFEAR-nek!

Az azóta eltelt időben Raisy rendíthetetlenül készült a megmérettetésre, ami holnap kezdődik el a QuakeCon-on. A 24 játékost már beosztották 8 csoportba, de érkezik még hozzájuk 8 fő, akik a helyszínen tudják magukat kvalifikálni. A csoportokból az első két helyezett jut majd tovább, meccsek formátuma pedig Bo3 Single Elimination Duel. Raisy, ha már továbbjut a top16-ba, nem üres kézzel jön haza, ugyanis még a 16. helyezett is 10.000 dollárt (kb. 2,6 millió Ft) nyer! Az egyéni verseny összdíjazása 340.000 dollár, a győztes 100.000-rel gazdagodik majd.

Raisy szerencsére elkerülte a nagy halakat, mint rapha, cooller agy av3k, azonban így sem lesz könnyű dolga. A csoportok beosztása az alábbiak szerint alakul:

A menetrend egyébként ma délután, közép-európai idő szerint 17 órakor  indul a Sacrifice, azaz a csapatmérkőzések csoportkörével. Aznap éjjel természetesen már Raisy-ért is izgulhatunk majd, mivel megkezdődnek az 1v1 Duel meccsek is. A teljes időtervet itt találjátok, az időpontok viszont Dallasi idő szerint értendőek:
quakecon schedule
A mérkőzések természetesen közvetítve lesznek a Quake Champions hivatalos Twitch csatornáján, amit tehát az éjszakai órákban lesz érdemes figyelni. Persze mi is beszámolunk majd nektek az eseményekről.

Élő videó megtekintése innen: QuakeChampions – www.twitch.tv

Szurkoljatok ti is Raisy-nek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!