A Classic kártya nerfek tovább borzolhatják a kedélyeket Wildban

A Classic kártya nerfek tovább borzolhatják a kedélyeket Wildban

A Naga Sea Witch buff már magában is egy olyan változás, ami sokaknak nem tetszett, de az eheti nerfek híre tovább szítja a vitát.

Ha a Classic szettből nerfelnek lapokat, akkor az nem csak a Standard formátumot, hanem a Wild-ot is érinteni fogja. A keddi bejelentésben, pedig olyan lapok kaptak viszonylag durva gyengítést, amik már a kezdetek óta fontos alapanyagai voltak sok metapaklinak.

Brode beígérte, most megjöttek a nerfek - azért nem pont erre számítottunk

Nagy pofont kap a Druid, de a Shaman a Warrior és a Paladin sem marad ki a buliból.

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor nemrég egy másik változás is felborzolta a kedélyeket a Wild játékosok között. Nemrég érkezett egy frissítés, amiben a Naga Sea Witch kapott egy kis szeretetet. Ugye a lap annyit csinál, hogy minden lap költségét 5-re változtatja, amíg a mi oldalunkon van. Ez eddig rendben is lenne, a képesség soha nem volt durva, mert a költség mindig fix 5 mana volt. De a legutóbbi frissítésben az óriások költségcsökkentése már érvényesül, tehát megjöttek az ultra olcsó 8/8-as lények. Erről már egy korábbi cikkben írtunk.

Változott a Naga Sea Witch+Giant kombó, jönnek a filléres óriások

Eddig ugye a Naga fixen minden lapot 5 manára pakolt, na ez most már nem így van.

Ha pedig mind a két változás élesen is bekerül, akkor annak a hatása együtt puskaporos lehet. A Reddit hasábjain már el is indult a panasz áradat, hogy ez így nagyon gáz és pár pontban nagyon igaza van a közösségnek. A Sea Witch változás úgy, ahogy van kimaradt a hivatalos patch notes-ból, egy nap csak ott volt a játékban. Ez még rendben is van, hiszen változhat a meta ott is. Ha egy ilyen relatíve lassabb lap olyan előnyt tol, ami a kései játékot kb. biztosítja, akkor az aggro paklik törnek majd előre. Pontosabban a Pirate Warrior és az Agro Druid Wild megfelelője.

Csak egy gond van, nemsokára ez a két pakli egy-egy kulcs lapja nagy pofont kap, hiszen a Fiery War Axe és az Innervate is megkapja a maga nerfjét. Így a Wild meta is eltolódik majd a control felé, ami azt jelenti, hogy a Naga Sea Witch paklik nagyon megerősödhetnek. Egy Reddit felhasználó meg is fogalmazta a fájdalmát ezzel kapcsolatban.

"Tök jó lenne, ha a fejlesztők a Wild formátummal is törődnének. Érthető, hogy a fókusz a Standardon van, hiszen ez sokkal több pénzt hoz. A formátum miatt az új játékosoknak alacsonyabb a belépési korlát. De a Wild is fontos, a Magic the Gathering töretlen sikerében nagyon nagy szerepe van az Eternal módnak."

Egy kis magyarázatként ehhez annyit fűznék, hogy a Magic esetében az Eternal ugyanaz, mint a HS-ben a Wild. A Magic is kártyajáték, de leginkább a való világban játszanak vele. Ott is vannak megvásárolható kártyacsomagok és kiegészítők, mint a HS-ben. Viszont a lapokat szabadon lehet csere-berélni és perszer egyenként is megvenni. Ez pedig a kulcsmomentum, hiszen az Eternal játékosok nem vesznek csomagokat, mert a legtöbb fontos lap megvan nekik, de annál többet költenek egy-egy lapra, ami megint nagy bevétel és várhatóan pár éven belül ez bejön majd a HS-be is (bár ez csak feltételezés, a szerk).

Viszont ezek után megtörtént az, amire a reddites srác sem számított, maga Ben Brode válaszolt neki. Először a Naga Sea Witch helyzete került elő.

"Bizony hibáztunk, mivel a változásról nem volt szó a patch notes-ban, ezt mi rontottuk el. Viszont a lap annyira nem szakítja szét a Wild metát, körülbelül 50%-os győzelmi arány körül van. Várhatóan a lap egyre jobb lesz, ahogy a játékosok igazán megismerik majd a paklit. Ha akkor nagyon elszállnának a számok, akkor majd változtatunk."

A másik pont, pedig azt a gondolatot cáfolta meg miszerint a fejlesztőket nem érdekli a Wild.

"Szerintem a Wild ebben az évben sokkal érdekesebb, mint tavaly, hiszen már nem csak két kiegészítő van benne. Azt hiszem mi is többet tettünk azért, hogy a formátum nagyobb figyelmet kapjon. Volt egy Wild bajnokság, megint lehet kártyákat venni a korábbi kiegészítőkből és olyan lapot is nerfeltünk, ami csak Wild-ban van, a Dreadstead-et (mondjuk ezt muszáj volt, mert a Dreadstead+Defile kombó megtörte a játékot - a szerk). Szerintem mindent megteszünk azért, hogy a Willd egyre jobb legyen."

Ez igen tetszetős és politikailag korrekt válasz volt Brode részéről, sőt a próbálkozás ötöst érdemel. De ettől még a gondok nem oldódnak meg, a következő patch-el érkező nerfek, miatt az agro paklik győzelmi aránya visszaesik majd minden bizonnyal és a Sea Witch paklik olyan rendet vághatnak, ami nem kicsit durva. Meglátjuk, hogy mit lép majd a Blizzard.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: www.blizzard.com

Kövess Minket!