A közösség kérdez - a Blizzard válaszol, a devek most megmondták a magukét

A közösség kérdez - a Blizzard válaszol, a devek most megmondták a magukét

Ayala elismerte, hogy hibáztak. Donais szerint van egy olyan tábor is akinek tetszik a nerf. Brode pedig a War Axe-et vette elő.

Ahogy azt vártuk Ben Brode vasárnapi Twitter bejegyzése után, a héten megérkezett a nagy bejelentés. 5 lap kapott nerfet, köztük olyan ikonikus Basic lapok is, mint a Fiery War Axe, a Hex illetve az Innervate. Ahogy azt várni lehetett a közösség egyből ráugrotta témára és a Reddit keretein belül végtelen hosszú viták kezdődtek arról, hogy most tényleg szükség volt-e ezekre vagy a Blizzard egy kicsit megint túltolta a dolgot. A szócsaták olyan szinten elharapództak, hogy már nem csak a Standard, de a Wild játékosok is beszálltak a buliba.

A Classic kártya nerfek tovább borzolhatják a kedélyeket Wildban

Ben | 17/09/08 11:32A Naga Sea Witch buff már magában is egy olyan változás, ami sokaknak nem tetszett, de az eheti nerfek híre tovább szítja a vitát. Ha a Classic szettből nerfelnek lapokat, akkor az nem csak a Standard formátumot, hanem a Wild-ot is érinteni fogja.

Viszont egy valami tényleg tiszteletreméltó a Hearthstone vezető fejlesztői között, hogy egy ilyen fajsúlyos döntés után nem hagyják magára a játékosokat és különböző csatornákon megpróbálnak magyarázatot adni a lépéseikre. Kezdetnek Mike Donais a következőket mondta az IGN-nek

„Amikor ilyen mértékű változásokat vezetünk be, akkor már előre számítunk a közösség reakciójára persze negatív irányba. Pedig van egy másik tábor is, akinek az a véleménye, hogy „köszi, mi pont ezekre a változásokra gondoltunk és akartunk”. Ezen kívül mielőtt élesben kimentek volna a változások nagyon sok profi játékosnak kikértük a véleményét erről és az esetek jelentős többségében mindenki pozitívan ált a változásokhoz.”

Donais kiemelte még, hogy az Innervate változást Andrey ’Reynad’ Yanyuk is szorgalmazta korábban az egyik videójában

Ezzel szemben Dean Ayala, a fejlesztői csapat egy másik tagja inkább a Spreading Plague-ről mondott pár szót, miszerint ott bizony félrementek a dolgok

„Csapatként egyszerűen alábecsültük a lapban rejlő potenciált. A kártyát azért alkottuk meg, mert a legtöbbször a Druid az olyan paklik ellen, amik telepakolják a pástot szinte semmit nem tud csinálni. Úgy gondoltuk, hogy ha adunk nekik egy olyan lapot, ami a legtöbb párharc során nem csinál semmit, de az agro ellen kulcsfontosságú, akkor kiegyensúlyozzuk a gyengeségeket.”

Végül persze Brode sem maradhatott ki a buliból, bár ő megpróbált ott lenni mindenhol és olyan sok helyen válaszolt, hogy nagyon sokáig tartan végigfutni a válaszain. Ezért nála kiemeljük a Fiery War Axe-el kapcsolatos információkat

„Ha úgy gondoltuk volna, hogy jobban megéri egy 2/2-es fegyvert csinálni belőle, akkor úgy döntöttünk volna. Egyébként egy 3 mana 3/2 és egy 2 mana 2/2 között nem sok különbség van, de a mi választásunk a játékosok számára nem olyan felkavaró, hiszen csak a költség változott és semmi más.”

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: www.blizzard.com

Kövess Minket!