Olcsó mégis hatékony pakli: A Frozen Throne Secret Mage

Olcsó mégis hatékony pakli: A Frozen Throne Secret Mage

Mutatjuk többféle összeállításban, különböző dust tárcákhoz szabva.

Ami a laddert illeti, cudar időket él át a Hearthstone, vagyis inkább Druidstone. A beígért nerfek persze egyensúlyt hozhatnak az erőbe, és megtörhetik Malfurion rémuralmát, azonban addig is kénytelenek vagyunk szembenézni a ránk rontó druidák armadájával.

Brode beígérte, most megjöttek a nerfek - azért nem pont erre számítottunk

Nagy pofont kap a Druid, de a Shaman a Warrior és a Paladin sem marad ki a buliból.

A játékosoknak jelenleg két választása van, vagy beállnak a sorba és a Tier S-nek számító Druiddal indulnak létrázni, vagy választanak olyan paklit, ami kevésbé OP ugyan, de legalább élvezetes vele a játék. Az utóbbiak számára ajánlanánk most egy paklit, ami olcsóságához képest Tier2-nek számít a Vicious Syndicate meta elemzése szerint és még szórakoztató is vele a játék. Az alábbi útmutató a Hearthstone Topdecks, Vicious Syindicate illetve a HearthPwn oldalak alapján készült. 

A Secret Mage pár hónapja még igencsak domináns összeállításnak számított, köszönhetően a Journey to Un'Goro kiegészítőben érkezett Arcanologist és Primordial Glyph lapoknak. Manapság a Druid ámokfutásának köszönhetően visszaszorult, azonban továbbra is 50% feletti győzelmi aránnyal rendelkezik, ha az egész létrát nézzük, ráadásul Legendben is jól teljesít 49.41% nyerési rátával. 

Habár a legújabb kiegészítő, a Knights of the Frozen Throne csak egy Secretet, a Frozen Clone-t hozta neki, a már meglévő lapokkal is kiválóan szuperál a jelenlegi körülmények között. A játékosok dust tárcájától függően, több féle változata is ismert, mi pedig most a legolcsóbb, "Budget" verziót mutatnánk be, illetve a tehetősebbek számára a helyettesíthető lapok alternatíváit. 
hs hearthstonetopdeks secretmage

Mulligan stratégia

  • Mana Wyrm: A Tunnel Trogg kirotálásával ez a lap maradt a legolcsóbb, mégis leghasznosabb lap a Standard játékmódban, mindenképpen tartani kell.
  • Arcanologist: Azon kívül, hogy egy nagyon jó 2 drop, még húzunk is vele egy Secretet, szóval egyértelműen keresni kell a korai játékban. 
  • Kirin Tor Mage: Minden játékos vágyálma, hogy az 1.-2.-3. körben is a manának megfelelő mennyiségű lapot pakoljon ki, szóval ha van első és második körötök kézben, tartsátok meg ezt a lapot is. 

Alacsony prioritású lapok

  • Frostbolt: A varázslat sokszor igencsak hasznos tud lenni, azonban nem feltétlenül érdemes megtartani, főleg azért, mert valószínűleg nem fogjuk elpazarolni 2 manánál. 
  • Coldwraith: A pakli tele van Freeze szinergiákkal, viszont nem feltétlenül lesz fagyott ellenfél már a harmadik körben, szóval jobb eltenni későbbre. 
  • Kabal Lackey: A maximális értéket akkor tudjuk belőle kinyerni, ha kirakunk egy Wyrmet, mehet a Coin, utána a Lackey, végül egy Secret. Egy ilyen nyitás hatalmas nyomást tud helyezni az ellenfélre, azonban túl sokba kerül és könnyen megbukhatunk vele. Érdemes tehát okosan átgondolni megtartjuk-e a lapot, szituációtól és ellenféltől függően .

Ha sikeresek vagytok ezzel az olcsó összeállítással és szeretnétek javítani a paklin, rengeteg alternatíva van rá, hogy erősebbé tegyétek. A következőben felsorolt lapok viszont piszok drágák lehetnek az eddigiekhez képest, szóval jól gondoljátok meg, biztosan el akartok-e költeni több ezer dustot. 

  • Cyromancer helyett Medivh' Vallet: A Secret lapokkal kiválóan kombinálható Karazhan lap nagyon fontos kelléke lehet a győzelmeteknek, szóval érdemes kiütni érte a nagy varázsló kastélyát. 
  • Kabal Lackey helyett Primordial Glyph: Az olcsó lap hatalmas előnyt jelenthet a belőle felfedezett varázslat miatt. Az tény, hogy elég drága, viszont egy Mage pakliból sem szabad hiányoznia.
  • Coldwraith helyett Babbling Book: Ismét egy olyan lap, ami meccseket tud eldönteni az RNG faktor ellenére.
  • Water Elemental helyett Yogg-Saron: Ha már szóba került az RNG, simán belefér a pakliba egy jó adag is az Old God személyében. 
  • Water Elemental helyett Archmage Antonidas: A mágus specifikus Legendary fontosságát szerintem nem kell magyaráznunk. Ha a kikerülése után nem pusztítja el azonnal az ellenfél, végtelen Fireball ütheti a markunkat például egy Primordial Glyph-nek köszönhetően.

További lapok, amik még beférhetnek az összeállításba:

  • Ethereal Arcanist: Ha van fenn Secretük, az a 4 mana 3/3 rögtön csábító lehet, mivel kör végén növekednek a statjai 2-vel. 
  • Spellbender: Nem olyan jó mint a Counterspell, de hatásos lehet ladderen, ha sok Paladin ellenfelet kaptok. 
  • Mirror Entity: Ha nincs meg a Frozen Clone, simán jó helyettesítő lehet a kevesebb érték ellenére. 
  • Volcanic Potion: A Secret Mage talán legnagyobb gyengesége az, hogy nagyon nehezen tudja letakarítani az asztalt. Ez a lap olcsó mégis hatásos megoldást kíván a korai körökre, mondjuk egy Pirate Warrior ellen. 
  • Arcane Giant: A rengeteg varázslatnak köszönhetően nagyon olcsón ki tudjuk rakni az óriásokat, aztán ember legyen a talpán, aki el tud bánni két 8/8 lénnyel, amik 0 manába kerültek. 

A paklit egyébként működés közben is megnézhetitek magyarázattal együtt:

Reméljük hasznos volt számotokra ez a kis útmutató és ha szeretnétek még ilyet olvasni, kövessétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!