Tárgyváltozások: Lassan véget ér az Ardent Cancer éra

Mellette a Righteous Glory sem fogja mosollyal megúszni a dolgot, ám buff várható az Edge of Nightra, a Zeke's Convergence-re és a Sterak's Gage-re.

Az elmúlt jó néhány hét sláger itemeinek lassan leáldozóban van, a Riot úgy döntött, hogy elég volt, ideje változtatni a tárgy metán! Az előző frissítésben a Censer és a Stoneplate is kapott egy jelentősebb változtatást, ám ez nem hozta meg a Riot által várt hatást, továbbra is piszkosul dominálnak a mérkőzéseken, ezért további gyengítéshez folyamodnak.

Vayne és Malphite buff, valalmint gyengülő pajzsmeta vár ránk a 7.19-ben

Aioween | 17/09/10 16:39A VB-t már biztosan a soron következő 7.18-as patch-en fogják játszani és bár maga a VB több mint egy hónapig tart, a munka nem áll meg ilyenkor sem. Meddler beszámolt a 7.19-ről. Már csak két hét van a VB-ig, de az élet ilyenkor sem áll meg a Riotnál, hiszen a játékosok ugyanúgy játszanak tovább a világbajnokság ideje alatt és utána is.

Egyértelmű döntés még nem született ennél a két tárgynál, az Ardent Censer esetében az első számú terv, hogy valamelyik passzívját el fogja veszíteni. Vagy a +10% gyógyítás és pajzserősítés, vagy a plusz mozgási sebesség, vagy pedig a megnövelt támadási sebesség és sebzés fogja bánni ezt a kalandot. Bármelyiket is veszik el, a Censert az egyik alapkövétől fosztják meg.

A Gargoyle Stoneplate az elmúlt patch során egy elég összetett változtatáson esett át, erről részletesen ebben a cikkünkben olvashattok. Ám a Riot úgy tapasztalja, hogy a tárgy túlságosan hasznos még néhány harcos karakter számára is, akiket annyira nem hat meg a tárgy aktív részéből származó sebzéscsökkentés, ezért itt jó eséllyel tovább növelik az aktív hatás alatt elveszített sebzés mennyiségét. Erre azért van szükség, mert a tárgyat alapvetően tankoknak szánták, az pedig, hogy olyan típusú hősök is előszeretettel vásárolják, amelyeknél nem volt tervben, azt jelenti, hogy valami nagyon mellécsúszott. Az eddigi 60%-os sebzéscsökkentés úgy tűnik a múlté lesz, vajon felváltja a 70%?

A föntebb felsorolt többi item még megfigyelés alatt áll, és csak gondolkoznak rajta a fejlesztők, hogy miként lehetne őket érdemben módosítani. A Righteous Glory fix, hogy nerfet fog kapni, hiszen ez az item is nagyon népszerű és broken volt az elmúlt időszakban. Akár tank voltál, akár harcos (elsősorban Olaf) nagyon jó szolgálatot tett. Számomra örök trauma marad, amikor a 3500 hp-s Olaf ultiban, Righteous Gloryt aktiválva versenyautó módjára indul meg felém, és úgy pusztít el a csapatom közepén, hogy csak pislogok.

Az Edge of Night, a Zeke's Convergence, és a Sterak's Gage szép buffra számíthat, hiszen ezek a tárgyak meglehetősen eltűntek mostanában. 

A 7.18-as patch hamarosan érkezik, ezeknek a változtatásoknak pedig egyelőre se híre, se hamva a PBE környezetben, szóval lehet, hogy a vb frissítésre nem kapjuk meg őket. Ha a világbajnokságra is megmarad az itemek jelenlegi formája, akkor e téren túl sok változatosságra nem számíthatunk a mérkőzéseken.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!