Kikből állna a nyári statisztikák alapján EU LCS All Star csapata?

Kikből állna a nyári statisztikák alapján EU LCS All Star csapata?

Most, hogy az EU LCS nyári szakasza hivatalosan is véget ért, a statisztikákra alapozva összeraktuk az idény All Star gárdáját.

Nagyon mozgalmas nyári szakaszon vagyunk túl, de ez egyben azt is jelenti, hogy nem lesz LCS a jövő év elejéig. Azt már tudjuk, hogy ki lett a szezon legértékesebb játékosa, sőt, az első három ugyanabból a csapatból került ki, de mit mondanak a statisztikák? Beleástuk magunkat és megnéztük, hogy a számok alapján hogy nézne ki Európa Dream Team-je! 

Ha innen nem jut tovább a TSM, akkor nagy a baj - itt vannak a VB csoportok!

Hodi | 17/09/12 13:59 A nagyobb sport - és most már e-sport - versenyeket a csapatok csoportokba való sorsolását élőben szokták közvetíteni, lényegében ez is a show része már. Mi sem teszünk másképp, szöveges tudósításban számolunk be nektek a sorsolásról! Ez most egy kísérlet, de kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, nyugodtan mondjátok majd el nekünk kommentben!

A felső ösvényen elég szoros lett a verseny, míg a dzsungelből toronymagasan tűnt ki egy ifjú tehetség. A középső ösvényen trónfosztás történt az alapszakaszhoz képest, viszont az alsó ösvény királyáról létrával se lehetne lerángatni a koronát, és nem feledkezhetünk meg arról a támogatóról sem, aki minden mérkőzésen igyekezett borsot törni ellenfelei orra alá. Vegyük is át a legjobban teljesítő játékosokat.

A felső ösvény statisztikáit az alapszakasz során sOAZ dominálta, ám a fiatal koreai srác, Expect a rájátszásban nyújtott teljesítményével átvette a vezetést a Fnatic toposától. Úgy tűnik, a G2 erre is azt mondta, hogy elég! Expect összesítve 4,0-s KDA-val zárta a nyarat, míg sOAZ visszacsúszott 3,5-re. 

Expect már bő 1 éve erősíti a G2 sorait, most pedig már a második világbajnokságára készül. A tavalyi nem sikerült valami fényesen, remélhetőleg idén nagyobb sikert aratnak. Az alapszakasz és a rájátszás során összesen 10 különböző hőst láthattunk tőle, legtöbbször Jarvant, akit 9 alkalommal választott, ám a legjobban Cho'Gath-ban találta meg lelki társát, aki 5 meccs erejéig lett hű szolgálja, és mind az 5 győzelemmel zárult. 

A dzsungelt uraló játékos ki más is lehetne, mint Broxah, a Fnatic egyik új csillaga, akinek még ott van a tojáshéj a fenekén, már ami a kompetitív karrier időtartamát illeti. Először 2016 januárjában tűnt fel a Copenhagen Wolves csapatában, majd alig 1 évvel később már a Fnatic színeit húzhatta magára, most pedig valamivel több, mint egy évvel kompetitív karrierjének kezdete után már első világbajnokságára készül. Broxah az alapszakasz során egy kegyetlenül erős, 13.0-ás KDA-t rakott össze, amivel magasan vezetett minden egyes szerepkör előtt. A félresikerült rájátszás ezt lehúzta 10,7-re, ám még így sincs nagyon ember, aki megközelítse az ő értékeit, szóval egyértelműen ő lenne a legideálisabb az álomcsapat erdész szerepére. Fantasztikus, izgalmas, látványos és helyenként merész megmozdulásokat láthattunk tőle az idén, rengeteg embernek a szívébe lopta be magát így. 

Összesen 8 karakterrel játszott a szezonban, de az összes stílust felsorakoztatta. Volt itt tank, harcos, offtank, support (Ivern), de a leginkább Elise nőtt a szívéhez, vagy legalábbis ezt kívánták meg tőle, 11 mérkőzésen hozta a jó öreg pókot.

A Fnatic másik üdvöskéje a középső ösvényen ragadta magához a legjobb statisztikákkal rendelkező játékos címét, igaz, csak egy hajszállal. Itt az alapszakaszt Febiven uralta, ám a rájátszás végére Caps 5,0-ra tornázta a KDA-ját, míg Febivené visszacsúszott 4,8-ra.

Caps, Broxahoz hasonlóan 2016 decemberében csatlakozott a csapathoz, azóta pedig oszlopos tagjává vált. Meghatározó szereplője a középső ösvénynek, korábban a profi szcéna képviselői a Baby Faker becenevet is ráragasztották, mert akkora potenciált láttak benne. Nos, hogy ez mennyire igazolódott be, még nehéz volna megmondani, hiszen mindössze 1 évet töltött el az LCS berkeiben, de a fejlődés nagyon jól látható nála. Tavasszal még erősen benne volt a soloQ mentalitás, de Perkz a nyár elején így nyilatkozott róla: "Jó játékos, nagyon érdekes lesz látni a fejlődését és úgy gondolom, hogyha sok munkát fektet bele, kiemelkedő is lehet." Tőle is 10 féle hőst láthattunk a split során, köztük egy nagyon érdekes Kayn midet is. Több hőssel is igen eredményesnek mondható, Syndrával például 8 meccsből 8-at megnyert.

Talán nem meglepő, hogy a lövész pozícióját Rekkles kaparintotta meg a mi kis All-Star összeállításunkba. Ő az egyetlen ember, aki Broxah teljesítményét érdemben meg tudta közelíteni. Az alapszakasz során 11,6-os KDA-val magabiztosan cövekelt Broxah mögött, és ez érdemben most sem változott, továbbra is második, ám most már egy valamivel gyengébb, 10,1-es KDA-val büszkélkedhet. Hiába, az a félresikerült rájátszás az ő számaira is rányomta a bélyegét. 

Rekkles egyébként a csapat legrégebbi motorosa, azt is mondhatnánk, hogy ő a Fnatic egyik alappillére, hiszen amióta profi karrierje zajlik, szinte csak a Fnaticnál játszott. Egy-két rövidebb eltévedése volt, de aztán mindig visszatalált eredeti csapatához.

A Kennen adc ebben a forró évszakban sem maradhatott ki a részéről, a nyári szakasz elején kegyetlenül tizedelte vele az ellenfeleit. Összesen 9 féle lövészt játszott meg a Summer Split során meglehetősen szép eredményekkel, Kennen után másik kedvelt karaktere Tristana volt.

Végül pedig a kompetitív LoL-ban már ezeréves Mithy lett All Star csapatunk utolsó tagja. Az Origent is megjáró játékos nagyon szép teljesítményt nyújtott mind az alapszakaszban, mind a rájátszásban. Összesítve 5,3-as KDA-val büszkélkedhet, ami egy elég szép teljesítmény. Remek kezdeményezéseivel sok esetben döntötte el a harcokat csapata számára, már azok legeslegelején. A metához igazodva, nagyon sokféle supportot láthattunk tőle. Amikor még a mage supportok domináltak, javarészt azokat játszotta, ám ahogy megkezdődött a playmaker támogatók aranykora, úgy rögtön váltott ő is. Alistar mindig egy olyan magabiztos fegyver az ő kezében, amitől még a legjobbak is tartanak.

A statisztikák alapján tehát Európa All-Star csapata a teljes nyári szezon után:

  • Expect (G2)
  • Broxah (Fnatic)
  • Caps (Fnatic)
  • Rekkles (Fnatic)
  • Mithy (G2) 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!