Mirage lehet a CS:GO legfontosabb pályája

Mirage lehet a CS:GO legfontosabb pályája

Mirage azóta szárnyal, hogy Dust 2 kikerült a versenypályák közül.

Dust 2 januárban került ki a versenypályák közül, ennek hála Train lett a legnépszerűbb pálya a profik körében. A változtatás óta a legfontosabb 9 versenyen a legtöbbet játszott pálya volt, összességében és a rájátszásokat tekintve is a vonatos pálya viszi a prímet. Ez idő alatt nem csak Train virágzott fel, hanem egy másik map is, a magyarok kedvence, Mirage.

Tavaly, az ELEAGUE 2., az ECS 2. szezonja és az ELEAGUE Major alatt a legkevesebbet játszott pálya volt Mirage, 124-ből csak 12x választották (ez 9.7%-os arány). Ha az összes pályát ugyanannyiszor játszották volna, akkor is 18 alkalommal léptek volna a felek Mirage-ra. Összehasonlításképp a legnépszerűbb pálya, Overpass, csak az ELEAGUE őszi évadában 13 alkalommal kerülte el a vétót. Dust 2 kivételével és Inferno érkezésével mindenki azt gondolta, hogy Mirage csak lejjebb fog süllyedni, hiszen D2-öt se játszották már sűrűn, így kevesebb hely volt a feltörekvéshez. De az időnek mégis sikerült cáfolnia ezt.

Dust 2 kivétele a verseny pályák közül néhány nappal az idei első Major után történt. Ekkortájt sok csapat változott meg és sokkal változatosabb lett a top 5 is, hiszen az ekkor induló átmeneti, királymentes időszak még ma is tart. A G2 végre megszerezte a francia álomcsapatot, a Faze leigazolta a mouz szupersztárját Niko-t és az SK megszerezte az Immortals egyik legjobbját felps-et, így ez a 3 csapat is felkerült a legjobb 5-be. A North is új játékosokat szerzett a Fnatic pedig összeállt régi tündöklésébe, de ez a két projekt nem sikerült úgy mint az előző 3, igaz a North már kezd beérni és sikerült megnyerniük a montreal-i Dreamhacket.

Lekéste saját döntője első meccsét az Immortals

Az Immortals-nál a profizmus idegen szóként szerepel a szótárban.

A sok változás miatt Overpass kiesett a legmeghatározóbb pályák közül, Cobblestone-t pedig az Astralis és az SK is szívesen tiltotta ki. Cache pedig megkapta az új D2 gúny nevet, mivel túl sok meglepetésnek lehettünk szemtanúi. Ebben a vákuumban találta meg a helyét Mirage, amit többek között észrevett már Thorin is és azt mondta róla, hogy Mirage fogja legtöbbször eldönteni, hogy ki nyer egy versenyt.

A játék kezdeti szakaszában Mirage egy igazi CT map volt, amit AWP-vel lehetett a legkönnyebben levédeni, de ahogy fejlődött a játék úgy fejlődtek a játékosok is és jobbnál jobb taktikákat találtak ki a pálya támadására. Talán a leghíresebb a Na’Vi teljes A lerakót beborító füstös köre, aminek előkészítéséhez 3 emberre van szükség. Mostanra egy igazi ki-ki map, de talán már a terroristák felé hajlik.

Spunj “egy darab sz*r-nak” nevezte a pályát a túl sok támadási felület miatt. A CT-knek túl nehéz dolguk van egy összeszedett csapat ellen. Ezt a Gambit és a G2 is támogatta, hiszen majdnem perma bannolták Mirage-t a legtöbb versenyen. Ezek a dolgok viszont megváltoztak, a G2 már inkább Traintől szeret megszabadulni és a Gambit is más pályákat vétóz ki mostanság. Ők voltak kb. az utolsó bástyák, melyek Mirage virágzását visszatartották, így valószínűleg az elkövetkező versenyeken nagyon sűrűn láthatjuk a pályát és a CS:GO egyik legikonikusabbjává válhat.

A legutóbbi 5 Major döntőn volt Train, királyokat koronáztak meg rajta, meglepetések történtek, érák indultak el, de ennek is egyszer véget kell érnie. Most megtörtént, kíváncsian várjuk melyik verseny aranyérméről fog dönteni ez a pálya.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!