Két vereség és azonnali kiesés New Yorkban, ki az?

Nagyon maga alatt a Virtus.Pro, dupla vereséggel kullognak haza New Yorkból.

Év eleje óta stabil lejtmenetben a lengyel sztárcsapat, a Virtus.pro. Hiába az ELEAGUE Major ezüst, majd a DreamHack Las Vegas győzelem, azóta csak rosszabbnál-rosszabb eredmények jönnek online és LAN-on is. Az egyik meghatározó CS:GO csapat manapság inkább csak pofozózsák, és bár a PGL Majorre összeszedték magukat – nem elhanyagolható, hogy saját közönség előtt játszottak – és egészen az elődöntőig lőtték magukat, ettől a VP-től ez lenne a minimum elvárás.

A VP játékosai a krakkói Major 6. napján (Fotó: HLTV)

Úgy tűnt, hogy újra elkaphatják a fonalat és ki tudnak lábalni ebből a rossz formából, de sajnos nem így lett. A nyári szünet után, a DH Masters Malmön a 13-16. helyen végeztek, majd az ESG Tour Mykonoson is csak a negyedik helyig jutottak.

Most pedig jött az ESL ONE New York, ahol újra megmutathatta volna magát a csapat, hogy tud jól is játszani, de nem így tett. A ”B” csoportba kerültek, ahol a Liquidet, a FaZe-t és az Astralis-t kapták maguk mellé. Az aktuális papírformát tekintve, simán benne volt a továbbjutás a pakliban, főleg, hogy még az Astralis is szenved mostanában, de a VP-nek nem sikerült túllépnie a csoportkörön. Az első meccsükön az új, összevásárolt szupercsapat, a FaZe ellen játszották, akik gyorsan le is rendezték őket egy laza 16:5-tel. Oké, nincs semmi veszve, a Liquidet gyors megverik, aztán még meglehet a továbbjutás. Mellesleg, miért is ne vernénk meg őket, NA csapattól már 3 éve nem kaptunk ki LAN-on – mondhatta bármelyik Virtus.pro játékos. Itt azonban jött az újabb csalódás, 2:1-re elvesztették a Liquid elleni meccset, így a versenytől is utolsó helyen búcsúztak.

A jókedvre sajnos sok okuk nem volt TaZ-éknak (Fotó: HLTV)

A helyzettel kapcsolatban a szervezet CEO-ja, Roman Dvoryankin is megszólalt, a következő tweetet írta saját Twitter oldalára: ”Az ELEAGUE után számolunk majd be a poszt változásokról a CS:GO csapatunkban. A srácok mindent megtesznek, hogy rendeződjenek a dolgok.”

Hogy ez most arra utalt, amit korábban Pasha már Facebook-on elmondott, hogy Snax helyett TaZ veszi vissza az irányítást, akkor ezt már tudjuk, ezen nincs mit bejelenteni. A játékoscsere nehéz lenne, tekintve a hosszú távú szerződésekre, de más, csapaton belüli posztcserék még lehetnek, lehet, hogy erre utal Dvoryankin.

Mindenesetre, a VP-nek tarthatatlan a jelenlegi állapot. Ha folytatják ezt a tendenciát, hogy csak a Majorökön alkotnak maradandót, akkor előbb utóbb elfogynak a tier 1-es versenymeghívások és azzal együtt a verseny- és szponzorpénzek is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!