Paklibemutató: Lavaloon -ha egyszer ütnél, de akkor nagyot

A Beatdown paklik mindig érdekesek és persze sokszor nem is olyan túl bonyolultak. A Lavaloon most elég jól teljesít, főleg ha a Mega Knight jön szembe.

A Lavaloon egy Beatdown pakli: ez a szempont az, amit soha nem szabad elfelejteni. Ez nagyjából annyit jelent, hogy arra van kihegyezve, hogy ultra lassan felépít egy nagy rohamot, majd kb. abból ez egy, szépen összerakott, egyre erősödő rohamból bedönt egy tornyot. Ez az ismérv az egyik legfontosabb, amikor egy Beatdown pakliról van szó. Emellett fontos az is, hogy a védekezéskor inkább kreatív megoldásokat használ, ahelyett hogy erőből oldja meg a dolgokat. A Tombstone és a Minions nagyszerű válaszok a tankok ellen. A support egységeket pedig a Mega Minionnal lehet kivonni a forgalomból. A legtöbb esetben pedig a Mega Minion egy védekezés során nem hagyja ott a fogát, ami azt jelenti, hogy bőven bekapcsolódhat a támadásba is. Végül ami fontos, hogy a Fireball és a Zap nagyszerű kiegészítők. Az előbbi a Musketeer-ek és az E-Wiz ellen nagyon jó megoldás, utóbbi pedig a Skarmy típusú erős, de sebezhető egységek ellen tökéletes. Ezek után; íme a pakli maga.

 

Összetevők

Balloon

Ez a lap a győzelmi feltétel. Alapból is, ha odaér; akkorát tud ütni a toronyra, hogy csak na, de itt még nem áll meg a dolog, mert még mint kieső bomba is elég nagyot tud ütni, ha pedig a torony mellett van, akkor az gyakorlatilag ingyen chip sebzés. A lényeg; hogy úgy érdemes indítani, hogy egy tank mögött tudjon haladni, mert ha már egyet bele tud csapni a toronyba, akkor megérte. Persze lehet magában is beküldeni, főleg ha az ellenfél nagyon nem akarja felfedni a kártyáit egy körben, mert ez biztos kivált valami reakciót.

Lava Hound

Ha pedig arról volt szó, hogy kell egy tank; akkor a Lava Hound tökéletes megoldás. Lehet, hogy egy kicsit sokba kerül, és az is lehet, hogy lassú, mint a Föld, de ez az egyik legjobb tulajdonsága; hiszen míg a saját torony mögül eléri a hidat, addig bőven összejön annyi elixír, ami elég arra, hogy egy igazán ütős támadást indítsunk meg, persze a Balloont nem szabad kihagyni. Ja, és az is fontos, hogy repülő egység, meg a kis láva kutyulik a halála után egész jó dps-t tudnak tolni, -persze gyorsan el is véreznek.

Mega Minion

Ez a lap az, amit most tökéletesen minden szerepre lehet használni. Ha kell akkor tank, ha pedig gyengébb egységeket kell földbe döngölni, akkor arra is alkalmas. A Musketeer ellen és a Minion egységek ellen is tökéletes, ha pedig egy nagyobb tank ellen kell menni, akkor jó lehet arra, hogy elvonja a figyelmet, amíg Goblin Gang szétkapja az ellent.

Tombstone

Ez a lap már inkább a védekezésben segít. Érdemes akkor lepakolni, amikor egy Hogrider vagy egy nagyobb tank közeledik a toronyhoz. Azok az egységek, akiket csak az épületek érdekelnek; elindulnak majd felé. Azért kell a saját oldalunk közepére pakolni, mert így a másik torony hatósugarába is kerülhet az, ami üti. Ha pedig fenn marad egy-egy támadás után, akkor nagyszerűen tudja megtámogatni az ellentámadásunkat.

Minions

A kis repülő szörnyetegekben durva dps rejlik, de persze a hátrányuk, hogy gyakorlatilag akkor is meghalnak, ha valaki csúnyán néz rájuk. Ezért, először is kell eléjük egy tank, és ha agresszív előrenyomulásra kellenek, akkor valahogy úgy kell időzíteni, hogy az ellenfélnél ne legyen Zap vagy olyan varázs lap, ami egyből lekapja őket. Azonban, ha sikerül mindent körbejátszani, akkor nagy egységeket és tornyot is gyorsan bontanak.

Zap

Ha gyorsan kell elpusztítani valamit, akkor ez a lap tökéletes. Log-Bait ellen muszáj benn hagyni, hogy mindig legyen válasz a Barrel ellen. Ezen kívül a Minion Horde és persze Skarmy ellen is jó, mivel pedig marha olcsó, szinte mindig lesz rá elég elixír.

Goblin Gang

Ismét egy defenzív lap, de itt megint nagyon óvatosan kell eljárni. A goblinok dps-e beteg, simán megfognak egy nyomuló tankot, és velük bőven ki lehet hozni egy pozitív elixír cserét. De csak akkor, ha az ellenfél kezében nincs ott egy Zap vagy egy Log, mert egyébként gyorsan véget ér a karrierjük.

Fireball

A másik sebző varázslat a pakliban. Ennek már többféle felhasználási módja is van. Kezdésnek a hátulról induló Musketeer egységeket és az E-Wizt érdemes úgy becélozni, hogy a torony is kapjon az áldásból. A sebzése nem elhanyagolható, akár egy-egy kör végén a torony életerejének utolsó cseppjeit is leszedheti, ha már a hosszabbításban robog a meccs.

Összegzés

A pakli tehát arra játszik, hogy összehozzon egy akkora rohamot, amit igazán nem lehet megállítani. Ebből kifolyólag igazán nem nehéz ráérezni az ízére. A legfontosabb, hogy meg kell tanulni, hogy a Zap illetve a Fireball mikor megy és persze az is, hogy mire.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Képek és cover: www.clashroyalearena.com

Kövess Minket!