Hearthstone Blitz: Kell a játékba turbó mód?

Hearthstone Blitz: Kell a játékba turbó mód?

A sakkban és a pókerben már több éve, sőt évtizede létezik a formátum; ott nagyon népszerű. Talán a Hearthstone-ra is ráférne egy "gyorsítás".

Az olyan kompetitív játékokban, mint a sakk, a go, vagy akár a póker, létezik egy olyan válfaj, ami sokkal látványosabb, lényegesen erősebb koncentrációt igényel, és egy átlagos néző számára kicsit nehezebben követhető. A speed, blitz vagy turbó játékstílusok egy olyan játékkörnyezetet teremtenek, amiben a résztvevők rákényszerülnek arra, hogy villámgyorsan hozzanak döntéseket, hiszen mellettük ketyeg az óra, ha pedig az lejár, akkor elveszítik a mérkőzést, vagy automatikusan bedobják a lapjaikat.

Nemrég egy fórumon felmerült, hogy az ottani szabályokat lehetne alkalmazni a Hearthstone-on is. Az ötlet azért zseniális, mert ha csak a saját példámból indulok ki, akkor egyszerűen utálom azt helyzetet, hogy kedvem támad egy jó arénára, vagy egy kis ladderhez, viszont már az első összecsapásokban is elkezd bőszen rope-ozni az ellenfelem. Nyilván nem mindenki van így ezzel, de emlékszem még arra, amikor Trump először találkozott Lifecoach-al egy online versenyen; -néha én is így érzem magam, mint akkor ő.

Erre a jelenségre lehetne gyógyír ez a formula. Az viszont már jó kérdés, hogy milyen irányba lehetne indulni. Az első a sakkos módszer; miszerint mindkét játékosnak van egy idő bankja, amiben teszem azt 10 perc van. Akinél az óra először lejár; az automatikusan veszít. Mikor valaki lenyomja a kör vége gombot, akkor a rendszer jóváír számára mondjuk 5 másodpercet. A másik lehetőség a turbó mód, ami már egyébként létezik a HS berkein belül; úgy hívják, hogy Nozdormu. Ebben az esetben nem a megszokott idő, hanem csak 20 másodperc állna rendelkezésre körönként.

Persze ehhez változtatni kéne pár dolgot. Kezdésnek az animációkat úgy, ahogy van, ki kell kapcsolni, mert egy ilyen környezetben, mire lekerül egy Brewmaster és befejezi az animációját, az túl sok idő. Be kéne vezetni egy gombot, ami lezárja kört, főleg akkor, ha a sakk stílus marad benn.

Mindezek olyan részletek, amiket valószínűleg nem nehéz lefejleszteni, azonban a versenyek és a játszmák tuti sokkal gyorsabban pörögnének. A kommentátoroknak bizony fel kéne kötni a gatyát, vagy egyszerűen rappereket kéne alkalmazni. A játékokban minden bizonnyal sokkal több hibát látnánk a résztvevőktől, viszont az is érdekes lenne, hogy arra is stratégiák épülhetnének fel, hogy ezekből a hibákból, hogyan lehet kilábalni. Maga az alapötlet jó lehet, talán felrázná a most kicsit álmos közvetítéseket, és egy új irányt adhatna az e-sportág fejlődéséhez. Ki tudja, hogy a Blizzard gondolkozik-e ezen?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Kövess Minket!