A Midrange Hunter örök, a Druid nerf után biztos helye lehet a metában

Most még nagyon kikap a Druidtól, de ez gyorsan változhat. A pakli érdekes, meglepően stabil és -ami a legfontosabb-; hogy nagyon olcsó.

A Midrange Hunter valahogy mindig része volt a metának, főleg azok után, hogy az a szörnyűséges Face Hunter deck eltűnt, köszönhető annak, hogy az Arcane Golem olyan nerfet kapott, hogy onnantól gyakorlatilag használhatatlanná vált. Az archetípusnak általában nem volt kiemelkedő győzelmi aránya, de igazán a sereghajtók között sem kullogott. Viszont, ami mindig is mellette szólt, hogy soha nem került olyan sokba. Ahhoz képest, hogy relatíve olcsó lapok voltak benne, tök jó szinergiákat lehetett belőle kihozni.

A KoFT berkein belül, pedig ismét felütötte a fejét a pakli, sőt talán most érte el azt, hogy tökéletes midrange archetípusként viselkedik. Ha agro jön szembe, akkor ott vannak az olyan lapok, mint az Alleycat, a Kindly Grandmother, a Crackling Razormaw, és persze végül a Hunter DK, ami folyamatosan megakasztja a gyors rohamokat. Ha pedig control van a másik oldalon, akkor ott van a Devilsaur Egg + Terrorscale Stalker vagy Play Dead kombó. A Build a Beast képességnél pedig nincsen jobb, ha arról van szó, hogy a paklikból kezd kifogyni a szusz. Tehát a definíció tökéletesen illik a paklira, miszerint a control ellen agróként viselkedik, agro ellen pedig controlként. De ennyi bevezető után mutatjuk azt a paklit, amit az utóbbi időben Dog használt a ladderen.

 

Deck kód: AAECAR8G+wWhBusHyssC080ChtMCDKgClwjtCf4MubQC6rsCq8IC2MIC5MICjsMCnM0Cps4CAA==

Az elsődleges cél a paklival mindig az, hogy meg kell fogni a tempót. Ha miénk a kezdeményezés, akkor fenn lehet tartani a nyomást, és az olyan lapokkal, mint a Crackling Razormaw, vagy a Houndmaster lehet hozni a pozitív cseréket. Az Eagle Horn Bow és a Kill Command akkor jön jól, ha valahogy a korai körökben az ellenfél ragadja magához a dolgokat. Ha pedig sikerül átlendülni a középső körökön, akkor lehet tolni a kombókat a Play Dead és Terrorscale segítségével. Ha pedig még szerencsénk van, akkor Hunter DK is játékba kerülhet, ami gyakorlatilag a pakli egyik legfontosabb győzelmi feltétele.

Deathstalker Rexxar

Az már alapból nem semmi, hogy amikor a DK játékba kerül, gyakorlatilag elnyom egy Consecrationt (persze az ellenfél hősét nem sebzi, de ez most tempó szempontjából annyira nem fontos - a szerk). Ez agro ellen kiváló, mert az esetek jelentős részében ezzel lekapja az ellenfél oldalát. Ezek után pedig ott lesz a Build a Beast képesség, ami talán az egyik legjobb DK képesség. Ezzel gyakorlatilag kapunk egy lénygyártó mechanizmust és körről-körre mindig olyan szörnyeteget tudunk létrehozni, amit mindig az adott szituációhoz lehet formálni. Ha pedig nekem nem hinnétek, akkor belinkelném Trump-ot, ahogy megénekli a képességet. Vigyázat, csak saját felelősségre kattintsatok a lejátszásra!

 

Általános stratégia

Attól függően, hogy az ellenfél oldaláról ki mosolyog rátok, kell eldönteni, hogy mit tartotok meg. Priest esetében, vagy általában, control ellen lehet lassúra venni a dolgokat. Ilyenkor lehet priorizálni a Devilsuar Egget, a Terrrorscale Stalkert és persze a Play Dead lapokat. Persze az Alleycat+Cracklilg Razormaw kombót sem nagyon kell kidobni, ha már véletlenül az keveredett a kézbe. De maradva még a control párbajoknál: Érdemes gyakorlatilag minél gyorsabban kiüríteni a kezet, majd miután Rexxar lecserélődött egy élőhalott verzióra, akkor minden körben meg kell nyomni a gombot a karakterünk mellett. Agro ellen már kicsit más a helyzet. Itt muszáj a korai lapokat keresni. Az Alleycat és a Kindly Grandmother tökéletes választások, ha pedig Warrior vagy Rogue mosolyog a másik oldalról, akkor a Golakka is egy jó lehetőség. A DK lap itt is fontos, hiszen jó esélye van, hogy a Battlecry képességre nagy szükség lesz, utána pedig a hősképességből lehet gyártani a Taunt lapokat, ja és persze a +5 armor sem elhanyagolható.

Összegzés

Ha megnézitek a statisztikákat, akkor a pakli győzelmi arányai nem acélosak, de nem is mondhatóak túlságosan rossznak. Egyedüli nagyon vesztes párosítása a Druid ellen van; -ami ha minden igaz, akkor ma este megváltozik.

 

Ami még mellette szól, hogy vele a játék többnyire gyors és pörgős. Nem kell olyan szintű matekot tolni bele, mint egy Mill Warriorba. A Build a Beast mindig érdekes, hiszen soha nem lehet tudni, hogy mit húzunk majd ki a zsákból. Mindenképpen csak ajánlani tudom ezt a paklit, mert azon kívül, hogy olcsó és nem teljesen rossz; még vicces is.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Képek és cover: www.blizzard.com

Kövess Minket!