5 játékos, akire oda kell figyelni az idei világbajnokságon

5 játékos, akire oda kell figyelni az idei világbajnokságon

Kik okozhatnak meglepetéseket? Kitől várunk sokat?

Hétvégén végre elrajtol az idei, szám szerint hetedik League of Legends világbajnokság, amely ezúttal minden eddiginél nagyobb létszámmal, teljesen új struktúra alapján lesz lebonyolítva. Ahogy minden nemzetközi viadalnak, ennek is megvannak az előre beharangozott sztárjai, akiktől sokat várunk, de ugyanígy itt vannak az újoncok is, akik simán meglepetést okozhatnak. Összeállítottunk nektek egy listát, hogy ha majd nézitek a meccseket, kikre figyeljetek oda, kiknek KELL jól játszaniuk ahhoz, hogy a csapatuk messzire menjen! A felsorolás nem erősorrendet mutat.

Broxah

Kezdjük mindjárt egy újonccal, aki egyetlen év alatt jutott el soloQ-ból a világbajnokságra. A dán Broxah óriási formában játszott egész nyáron, ez meglátszik a mutatóin is; mert ha csak a KDA-ból indulunk ki, toronymagasan verte az összes többi dzsungelest a mezőnyben. Páratlan években ráadásul nagyon megy a Fnaticnak: 2013-ban és 2015-ben is Top4-ig jutottak, így ha ezt a mintát követjük, idén is hasonló teljesítményre számíthatunk. Ebben pedig kulcsszerepe lehet a fiatal dán tehetségnek. Persze, ehhez először át kell verekedniük magukat a Play-In körön, de verhető ellenfeleket kaptak a Young Generation és a Kaos Latin Gamers szerepében.

SoloQ-ból világbajnokságra egy év alatt

damilosK | 17/09/14 08:31 Hát persze, hogy megint egy dán játékos. Tudunk még hasonlókat mondani az országból: Bjergsen, Zven, Jensen, Froggen, a teljes Splyce és még sorolhatnánk. Nem tudjuk, hogy mi van a dánok reggeli műzlijében, de valami nagyon fullos cucc lehet, ha így, futószalagon termelik a jobbnál-jobb e-sportolókat.

Uzi

Ezt a nevet senkinek sem kell bemutatni, a két elbukott világbajnoki döntő mindent elmond Uziról, a motivációjáról és az eddigi kudarcok miatti sikeréhségéről. Tavaly a Royallal ismét sikerült a kijutás, de a kínai csapatok ezúttal is befürödtek nemzetközi tornán, hiszen egyetlen gárdának se sikerült a Top4 sem 2015-ben, sem 2016-ban. Idén azonban sokkal magabiztosabbnak tűnnek a kínai csapatok, és ez Uzinak is önbizalmat adhat, kérdés, hogy a világ talán legjobb kínai lövésze képes-e ennyi kudarc után is talpra állni és ha kell, a hátán vinni az RNG-t. Főleg, hogy a C-csoport tele van sztárlövészekkel: Ruler (Samsung), Zven (G2), és ha minden jól megy, a C9 csatlakozik majd (Sneaky) negyedikként. 

Doublelift

Iszonyat sokat vitatkoztunk a szerkesztőkkel, hogy kin mehet el jobban egy meccs, ha gyengén játszik, de végül Bjergsen és Doublelift közül utóbbira került a voks; aki ha jól játszik, sokáig viheti a TSM-et. Bjergtől már megszoktuk a konzisztens játékot, de tavaly pont Doublelift volt az elsősorban, aki miatt elment a TSM vb-je, utána vissza is vonult ugye a profi játéktól egy időre. Amióta visszatért, a TSM újra fejlődési pályára állt, a DL-ről készült hype videó pedig iszonyat ütős lett, és tökéletesen elmondja azt, amiért ebbe a listába is bekerült: idén meg akarja mutatni, és meg is kell mutatnia ahhoz, hogy a TSM végre legalább a csoportkörön túljusson.

Khan

Az idei világbajnokság sztárja lehet, hogy ha csak nem történik valami óriási fail. Az LCK döntőjében rongyosra verte mind Untarát, mind Hunit, Jayce pedig kötelező tiltás ellene, a nyári szezonban 9 meccsből mindössze egyszer kapott ki ezzel a hőssel. De ki ez a srác, aki egycsapásra Korea egyik legjobb toposa lett? A neve azért nem lehet ismerős, mert korábban csak Kínában játszott, és komolyabb csapatban nem is nagyon kapott játéklehetőséget eddig, a Longzhu előtt a QG-ben, előtte a Newbee Youngban volt (amiből lett a QG). Nincs semmilyen nemzetközi rutinja még, így ő is újoncnak számít, de félelmetes toposként híresült el Koreában: ha azt a formáját át tudja menteni a vb-re is, akkor sok sikert a többi csapatnak.

Bang

Még mindig nincs hivatalos infó arról, hogy ki lesz az SKT toposa a világbajnokságon (bár a Loleports oldala Hunit írja), de az egészen biztos, hogy ahogy már évek óta, ezúttal is a dzsungel poszton számíthatunk két játékosra, amihez az alsó ösvénynek is köze van. Bang és Wolf mostanában sokkal kevésbé húzóemberei a csapatnak, ezért, ha a meccseken hátrányba kerülnek, kell, hogy legyen válasza az SKT-nek, ami pedig a dzsungelben keresendő. Peanut és Blank teljesen más játékstílust képviselnek, de szükség esetén könnyebben mozgathatók az alsó ösvény felé, mint Huni vagy Untara. Ezért is lesz érdekes figyelni, hogy a kétszeres világbajnok botlane szintet tud-e lépni a tornáig. Kulcsfontosságú lesz Bang (és Wolf) játéka ahhoz, hogy az SKT egészen biztosan döntőig menjen, ugyanis a kihívók már ott kopogtatnak az ajtóban.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!