Vége a bulinak -kNgV-t kirúgták az Immortals-ból

A brazil fiatal vállalhatatlanul viselkedett a DH Montrealon, -meg is lett a következménye.

A DreamHack Montreal alapból nem lett volna túl emlékezetes verseny: nem hemzsegtek a tier 1-es csapatok, azt is lehetne mondani, hogy elég gyengére sikeredett a mezőny. Viszont valamiért mégis emlékezetes maradt a versenyt, erről személyesen a LUCAS1-kNgV-HEN1 trió gondoskodott. Történt ugyanis, hogy a brazil ötös a fináléig menetelt, majd elmentek "pihenni". Viszont ez a pihenés olyan jóra sikeredett, hogy aztán lekésték a saját nagydöntőjüket, ahol 50 ezer dollár volt a tét (ez kb. 15 millió forint).

A döntő helyi idő szerint 15:30-kor kezdődött volna, ami azt jelenti, hogy boltzéknak már 15:05-kor konfigolniuk kellett volna a színpadon. Ez viszont csak részben történt meg. A csapat két tagja; boltz és steel a megfelelő időpontban a színpadon volt, viszont az ötös másik fele még valahol a hotelban. A döntőt végül 15:56-kor elkezdték, ekkor viszont már a North megkapta az első pályát, hiszen nem tudott kiállni az Immortals.

Lekéste saját döntője első meccsét az Immortals

Az Immortals-nál a profizmus idegen szóként szerepel a szótárban.

Ha ez még adna okot egy szép kis büntetésre az Immortalstól a brazil srácok felé, akkor kNgV- megoldja! A CLG edzője, Ryu egy tweetben azt állította, hogy valószínűleg azért késtek el HEN1-ék a döntőről, mert "az előző napi buli túl jól sikerült"; tehát hulla fáradtak voltak a játékosok. A vádat viszont személyes sértésnek tekintette kNg, és többször nyíltan megfenyegette a CLG edzőt. Sőt, híresztelések szerint kNg el akart indulni a hotelben megkeresni Ryu-t, és a coach-nak, zakknak kellett visszafognia.

A játékos viselkedését rengetegen elítélték; várható volt, hogy az ügynek hamarosan következménye is lesz. Bizonyítottan nem ehhez kapcsolódik, mégis elég gyanús, hogy pár napra rá bejelentették, hogy az ELEAGUE Premier csoportkörében nem tud játszani kNg vízum problémák miatt. A büntetés itt nem állt meg, tegnap este az Immortals CEO-ja, Noah Whinston egy tweetben közölte, hogy a brazil játékost a csapaton belül felfüggesztették, és az esti (közép-európai idő szerint éjféli) meccsen az EPICENTER 2017 zárt kvalifikációján a CLG ellen nem fog játszani.

Aztán rá kb. 1 órára kNg is tweetelt, ezúttal már azt, hogy már nem tagja az Immortalsnak és köszöni a szervezet támogatását. Magyarul: valószínűleg az org brandjébe ez a viselkedés már nem fért bele, így a kirúgás mellett döntöttek. Erről a témáról egyébként pont tegnap került fel egy podcast: akit jobban érdekel a téma, annak mindenképpen tudom ajánlani.

Sokak fejében merül fel a kérdés, hogy hogyan tovább. Kapnak-e valamiféle szankciót a Teles testvérek (LUCAS1 és HEN1 -a szerk.), ha pedig nem; egybe marad-e a lineup és ki lesz az ötödik? Én kevés esélyt látnék rá, hogy együtt folytatná a csapat egy új ötödikkel, inkább arra tudok gondolni, hogy boltz és steel kap maguk mellé három embert és HEN1-ék is váltanak.

A történetnek tehát biztosan lesz folytatása, amit már kíváncsian várunk. Ti mit gondoltok, mit hoz a jövő az Immortals fiataljai számára? És melyik csapat ad még egy esélyt kNg-nek?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!