Érdekes statisztika az ESL One New York versenyéről

Érdekes statisztika az ESL One New York versenyéről

Van amivel ritkán foglalkoznak a statisztikák, pedig meccseket dönthetnek el.

Nem sűrűn jelenik meg egy-egy verseny elteltével, hogy ki sebezte a legtöbbet csak HE gránátokkal, pedig egy mapról dönthet az, hogy jó időben dobta-e el valaki a gránátot, vagy sem. Az ilyen statisztikák nem csak arra jók, hogy lássuk, ki, mennyit sebzett egy-egy nade-el, hanem tágabb fogalmat ad arról is, hogy valaki, akinek alapból magas rating-jei vannak, itt is az élmezőnybe tartozik-e.

Ilyen például Rain, aki a torna második legjobb játékosa lett a szememben és a statisztikák alapján, de itt is a 3. helyen tanyázik. Xyp9x sebezte magasan a legtöbbet, míg mögötte Stewie2k áll a pódium második fokán. A statisztikát nem vehetjük készpénznek, hiszen nem arról szól, hogy Xyp9x lenne a legjobb gránát használó a világon. Vannak olyan tényezők, amik sokat segíthetnek egy-egy játékosnak. Például az Astralis 5 meccséből a versenyen 4-et Infernon vagy Mirage-on játszott, ahol nagyon fontosak a nade-k, és nem túl nehéz jól időzíteni őket. Rain statisztikája számomra a legmeglepőbb, hiszen kezdem úgy látni, hogy Rain egyszerűen mindenhez ért, és mindenben top 3 legalább.

Nem csak az átlagos gránát sebzés, de az átlagos vakítás is kapott egy diagrammot. Az elképesztő dolog, hogy itt is Xyp9x vezeti a ranglistát, Guardian a 2. és fer a 3.  Rain-nek sikerült a közép mezőnybe kerülni itt is. A statisztikák alapján a dán Xyp9x a legjobb gránát forgató, de csapatának ez mégsem segített túl sokat, hiszen hamar kiestek a Liquid ellen, akik életük formájában vannak.

Miért tündököl így a Liquid?

Egy kicsit utána néztünk, hogy mitől indult meg mostanában ennyire a Liquid szekere.

Én örülnék, ha több ilyen statisztikával találkoznék, akár versenyek közben is, de addig is yohg adja meg nekünk ezt az élvezetet.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!