Esport Zone a Pécsi Napokon -Beszámoló

Esport Zone a Pécsi Napokon -Beszámoló

Szeptember 15-én került megrendezésre az I. Pécsi Tanulói Fesztivál. Az esemény főként a készségfejlesztés keretein belül tartott programokat és előadásokat fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

Az utunkat reggel 6-os indulással kezdtük meg Budapestről, a Magyar LoLTV háza elől. A volánnál Pierce, rajta kívül még hatan ültünk a kis furgonban.

Fél 9 körül értünk a pécsi Szent István térre, ahol a többiek már felállították az E-Sport Zone sátrát és a színpadokra kerültek fel a gépek. A lányokkal kaptunk egy szobát az egyik közeli épületben, ahol alkalmunk volt átöltözni és lepakolni. Egy rövid eligazítást követően még visszatértünk sminkelni és a cosplayeinket magunkra ölteni. Először a World of Tanks részleg került beüzelemésre. Ekkor már egy általános iskolásokból álló fiú csapat várakozott a sátor előtt. 11 körül nyitottunk, de percekkel később már az Hearthstone színpad is üzemképes volt, ezt követően a Just Dance is várta az érdeklődőket. Már csak a Mortal Combat és a Leauge of Legends beüzemelése volt hátraMindenkinek járt egy-egy Oxxo, aki eljött hozzánk. ;) Ezen felül még sok más ajándékkal is készültünk azoknak, akik játszottak nálunk. Sera és én cosplayes hosstess-ként voltunk jelen a LoL színpadnál. Rajtunk kívül még két lány volt a WoT-os részlegnél és egy, akinek a feladata az Oxxo kínálása volt a vendégeknek.

Sera, mint SKT T1 Zyra és én Xayah sminkben + egy mentőkutyus

A Szent István tér melletti Kávéházi Beszélgetések keretein belül 12 és 14 óra közt Thanatos előadását kísérhették figyelemmel az érdeklődők az e-sport szerepéről a modern társadalomban. A kisiskolás lányok a Just Dance-et élvezték nagyon, mi pedig a szervezőkkel együtt összemosolyogtunk mikor tömegesen kezdtek el ugrálni a zenére.

Just Dance-ező lányok

Mivel még a LoL színpad nem állt, sok dolgunk nem volt Serával, ezért apróságokban segédkeztünk, mint pl. a lányoknak beállni a tánchoz és az érdeklődőknek bemutattuk a sátrunkat és a lehetőségeit. Miután a gyerekeket visszavitte a tanár az iskolába, kicsit elcsöndesedett a sátor, de nem ürült ki! Kis ösztönzésképpen Serával beálltunk táncolni egyet, ami után a táncoló cosplayeseket látván ismét megindult a JD kihasználtsága. Lassan a LoL színpad is elkészült. Ezután a feladatunk az volt, hogy mi vezényeljük le a játékokat, plusz az ajándékosztás. Lehetséges versenyek az 1v1 és a 2v2 volt. Utólagosan elmondhatom, hogy a 2v2-nek nagyobb sikere volt. A játékosok az Ordító szakadék csatamezején küzdöttek meg egymással. A nyertes az a csapat volt, amelyik előbb döntötte le az ellenfele első tornyát. A nyerteseket egy ingyenes italfogyasztásra való kuponnal jutalmazták, melyet bármelyik Barcraft esport bárban beválthatnak, a kisebbek pedig társasjáték kupont kaptak. Emellett minden résztvevő játékosnak járt egy szilikon karkötő is. A délután folyamán már felfújható tapsoló botokat is osztogattunk. Egy-kétszer még volt alkalmunk táncolni a lányokkal, mikor láttuk, hogy senki nem érdeklődik a JD iránt.

Nem csak a lányok körében volt népszerűa Just Dance

Nagyobb forgalom volt még 13-15 majd 17-18 között. Az általános iskolások közül többen visszajöttek órák után még játszani. A LoL-nál a fiatalabbakat, akik nem ismerték a játékot, verseny fiókkal léptettük be, ahol kipróbálhatták azt. Délután háromnegyed 6 körül került bejelentésre a zárás, a gépek leállítása és az áram kikapcsolása.

Az E-Sport Zone sátra a Szent István téren

A tervezett esti 6 órás indulás eltolódott 7-re, így negyed 10-re érkeztünk meg a Népligethez, ahol elváltak útjaink jó pihenést kívánva egymásnak. A nap végére mindenki elfáradt, de örültünk annak, hogy ennyire sikeres volt, hiszen rengeteg érdeklődőt vonzott a sátrunk. Többen is; felnőttek és gyerekek egyaránt kértek tőlem közös képet,  ez nagyon jól esett. :3 A kislányoknak nagyon tetszett, hogy kontaktlencsém van és ráadásul még füleim is vannak. :D

Ahhoz, hogy a tiéd legyen a két Mondocon jegy egyike, nem kell mást tenned, mint kitölteni az alábbi kérdőívet, illetve dobj egy like-ot az Esport1 Facebook oldalára. Mindenkinek sok szerencsét és remélem találkozunk a Conon.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Ha szeretnél egy igazán jó Cosplay csoporthoz tartozni, akkor ajánljuk a Mondocon Facebook közösségét: www.facebook.com/mondoconosok

Kövess Minket!