WSE interjú: "Az a célunk, hogy egy jó csapatot rakjunk össze"

Pár újonc, néhány veteránnal fűszerezve: a Wonder Stag E-sports csapatával beszélgettünk a ROG MEB kapcsán.

Még a ROG Magyar Elit Bajnokság rajtja előtt lehetőségünk adódott kicsit beszélgetni a csapatokkal, most épp a WSE-t kaptuk mikrofonvégre. 

Tekintsünk vissza egy kicsit a WSE múltjára. Maga a szervezet 2013-ban alakult, akkor még Death Faction Multigaming néven, és 2014-ben elhódították a LoLFoglalást. 2015-ben már áttértünk a csodaszarvasból eredő névre; azaz a "Wonder Stag E-sportsra", és akkor az SEEC harmadik helyét tudták megszerezni. A menetelésük itt nem állt meg, elindultak a Challenger Series open kvalifikációján, amit sikeresen vettek, és a döntőben legyőzték a lengyel Illuminar Gaminget, ezzel elérték azt, amit csak nagyon kevés magyar csapat, bejutottak a zárt CS kvaliba. Ott sajnos nem meneteltek sokáig, de azóta is ez az egyik legjobb magyar LOL eredményünk.

Az akkori felállásban még ott volt Robusto, a jelenleg Franciaországban tevékenykedő bluerzor, valamint a THR későbbi játékosa Frather, illetve a híres alsó ösvény Exworm és Geller. 

A ROG Magyar Elit Bajnokság első hetében a WSE a Rift Esports ellen játszott, ahol aztán a Rift magabiztosan győzte le a csodaszarvasokat. 

Nehéz győzelmekkel gazdagodtak a tavalyi nagy csapatok a ROG MEB-en

Aioween | 17/09/25 12:00Három darab Bo2-vel indult a ROG Magyar Elit Bajnokság szeptember 24-én, és volt izgalomban részünk bőven, még ha a végeredmények nem is lettek annyira meglepőek. A selejtezőkörök végeztével, és a két végleges csapat bejutásával végre elindulhatott tegnap, vagyis szeptember 24-én a ROG Magyar Elit Bajnokság második szezonja.

Ez mostanra már elég sokat változott, viszont egy visszatérő csapattag van, aki nem más, mint Frather. Elég régi motorosnak számít már a hazai LoL életben, viszont a játéktudása még mindig példaértékű. A dzsungelt Koeles uralja, akiről azt érdemes tudni, hogy tavaly még a Rift Esports felső ösvényen tevékenykedett. Tavaly a mezőny legfiatalabb játékosaként lépett pályára Chrisie, a WSE középső ösvényes játékosa. Korát tekintve nagy jövő áll előtte, ugyanis bluerzorhoz hasonlóan ő is nagyon korán kezdte a játékot és egyből ilyen magas szinte jutott.

Az alsó ösvényen Verzion a lövész és az ő támogatója pedig, Smly. Régóta játszik már, viszont ez az első komoly csapata. Smly is újoncnak számít, viszont ő is már elég régóta űzi a játékot, de neki is ez lesz az első szezonja.

Penge-t is érdemes megemlíteni, hiszen ő tavaly még aktív játékosként erősítette a WSE csapatát, viszont a MEB után elkallódott a Nice Gaminghez. Ott annyira nem jött be neki a stílus, ezért visszatalált első csapatához, ahol most csere pozíciót tölt be. A csapat atyja Syly, aki a menedzser és a csapat egyik alapító tagja. Robusto is visszatért a csapathoz, ők régi csapattársak voltak Fratherrel, ám ezúttal nem játékosként, hanem inkább analystként, vagyis elemzőként. Az ő dolga figyelni a csapat játékát és felhívni a figyelmet a hibákra.

Fontos megemlíteni, hogy az első magyar Gaming ház is a WSE nevéhez fűződik, ahol a csapat tudott bootcampelni még a ROG MEB előtt. 

Képgaléria: így néz ki Magyarország első, dedikált Gaming háza

Profi felszereléssel az első csapat megkezdheti a felkészülést, hogy a legjobbak közé emelkedhessen.

Nem is szeretném tovább húzni a szót, nézzük meg az interjút:

Mit gondoltok a WSE hol fog végezni idén?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!