Hiába verte el a RIFT a WiLD csapatát, valószínűleg újra kell játszaniuk a meccset

Hiába verte el a RIFT a WiLD csapatát, valószínűleg újra kell játszaniuk a meccset

Valószínűleg csak figyelmetlenség volt, de nem járt jól vele a RIFT, hiába nyertek.

Amennyire sima volt a ROG Magyar Elit Bajnokság első játékhete, annyira kusza a második: mint ismeretes, vasárnap a stúdióban közbeszólt a technika ördöge, így az első meccset leszámítva a többi "a színfalak mögött" zajlott. A Team Horizon Reapers és a Team Plague még lejátszotta aznap este a mérkőzését, az 1-1-es döntetlennel végződött, de utána már annyira késő volt, hogy a szervezők, valamint a WiLD és a RIFT úgy döntöttek, hogy elhalasztják a párharcukat és később játsszák le, közvetítés nélkül.

Szép volt, jó volt, de rövid volt a MEB második napja

Heldeus | 17/10/02 11:27 Tegnap elérkeztünk a ROG Magyar Elit Bajnokság második fordulójához, ahol ez alkalommal a Wonder Stag E-sports - Afterglow, a Team Plague - Team Horizon Reapers és a WiLD.Coolermaster - RIFT Esports párosításokat követhettük volna figyelemmel, ám a technika ördöge azt mondta, hogy NOPE!

Az elmaradt meccs volt ráadásul a legjobban várt vasárnap, tekintve, hogy a ROG Magyar Elit Bajnokság második fordulóját megelőző napon a WiLD nagy verést mért a címvédő THR-re a LoL Roadshow döntőjében, míg a RIFT napról-napra jobb formát mutatott.

A meglepetés pedig nem maradt el: az első meccsen WiLD Meight Kha'Zix midjére (amit elképesztően jól használt a THR ellen) a RIFT megtalálta az ellenszert, Kubu Corkija és az Exhaust tökéletes megoldásnak bizonyult. A második meccsen pedig a mezőny legfiatalabbja, Benzz, valamint rutinos támogatója, Geller carryzett óriásit, a vége így 2-0, amivel a RIFT egyből a tabella élére ugrott. -...Volna!

A problémák meglepő módon a mérkőzés után kezdődtek, ekkor lettek ugyanis a játékosok figyelmesek arra, hogy a RIFT részéről a menedzser és az edző spectate-elte a meccset. Ezzel alapvetően nem lenne semmi probléma, de mivel a Tournament szerveren nem volt delay, ráadásul a coach-ok fent voltak a csapattal együtt TS-en, minden lehetőség adott volt arra, hogy rálássanak, kvázi "súgjanak" a játékosaiknak az egész mérkőzés alatt.

A csalás ténye nem bizonyított, és minden bizonnyal soha nem is lesz bizonyítható, ha csak nem lett felvéve az egész TS beszélgetés. Természetesen senki se feltételezi a RIFT csapatáról, hogy megpróbálták kihasználni a technikai problémákból származó "lehetőséget", de mivel a lehetőség adott volt, így a figyelmetlenségnek következményei vannak még akkor is, ha nem történt semmi.

A ROG Magyar Elit Bajnokság etikai szabályzata –amelyet minden csapat aláírt– tartalmazza, hogy a résztvevők vállalják, hogy nem használnak semmilyen olyan eszközt, amely jogosulatlan előnyhöz juttatná őket. Így tehát, ha a RIFT nem tudja kétséget kizáróan bizonyítani, hogy nem jutott előnyhöz azáltal, hogy ketten bent voltak a meccsben TS-en, mint spectator-ök, akkor a Riot Games saját hatáskörben dönthet a következményekről, ami jelen esetben a meccs újrajátszása lesz.

"A Riot Games Magyarország vizsgálja a ROG Magyar Elit Bajnokság II. fordulójának szerda délután 17:00-kor bepótolt WLD - RIE mérkőzést. A mérkőzés a Rift Esports 2-0-ás győzelmével végződött, azonban tudomásunkra jutott, hogy a csapat jogosulatlan előnyre tehetett szert. A vizsgálat lezárásáig a mérkőzés eredményét felfüggesztjük. A vizsgálat eredményeképpen a Rift Esports csapatától egy pont levonását, valamint a mérkőzés újrajátszását helyezzük kilátásba. Ez a vizsgálat lezárásáig nem jogerős. A vizsgálat eredményével és a végleges ítélettel hamarosan jelentkezünk." -áll a Riot hivatalos közleményében.

Alapesetben egy ilyen kihágásért büntetőpont levonása is járt volna, de a RIFT maximális együttműködést tanúsított a helyzet mielőbbi tisztázása érdekében, így a szervezők ettől végül minden bizonnyal eltekintenek. Persze ez nem csak az ő saruk, a WiLD-nak és a szervezőknek is figyelniük kellett volna, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő. Ez most jó tanulópénz minden fél számára.

A fentiek fényében az újrajátszás teljesen jogos és tiszta döntés lenne, ezt támogatja mindkét csapat. Ez az eset is jól mutatja, hogy profi hozzáállással, nyílt és tiszta kommunikációval a félreérthető esetek is hatékonyan megoldhatók. Hivatalos döntés csütörtök este várható a Riot Games részéről.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.