Megújul a Blizzard asztali kliens -végre jön a Social Tab

Megújul a Blizzard asztali kliens -végre jön a Social Tab

A Twtich kliens és Discord szerverek sikere után a Blizzard is saját csatornát tervezett. Lesz itt sima chat, group chat és voice channel is. Minden, amit egy igazi gamer csak kívánhat.

Úgy néz ki, hogy a Blizzard az utóbbi időben fogja a piacon lévő legjobb gaming kiegészítő ötleteket, és szépen szisztematikusan elkezdi alkalmazni a saját portáján is. Ennek az első jele az volt, amikor pár nappal ezelőtt megérkezett a telefonos applikáció, ami a Battle.net chat funkcióját a telefonokra költöztette.

Megérkezett a Battle.net applikáció a mobilokra is -Indulhat a chat

Végre az asztali alkalmazás felköltözhet a telefonokra is. Íme egy újabb lehetőség, amellyel előre le lehet szervezni az esti játékot.

Viszont ezzel még nem áll meg a történet, hiszen most maga az asztali alkalmazás is megújul és kibővül. Egyelőre még csak egy teszt időszak indul meg, ami sajnos csak az amerikai szerveren érhető el, de amit láttunk az nagyon biztató. Kezdésnek a kliensen belül jön egy új fülecske Social felirattal. Ezen belül lesz majd a Blizzard Groups, ahol profilt lehet létrehozni és persze avatárt is lehet választani. A legfontosabb pedig, hogy végre be lehet állítani, hogy offline vagyunk. Az egész nagyjából így néz majd ki, ahogy a következő képen, de utána egy picit bővebben is foglalkozunk az új dolgokkal.

Social Tab

Ezen belül lehet majd belekezdeni mindenbe. létre lehet hozni sima beszélgetéseket, tehát gyakorlatilag ez egy chat funkció. De a Blizzard Groups is itt kapott helyet, ahol csatornákat lehet létrehozni a klánoknak, csapatoknak vagy akár a haveri társaságnak is.

Blizzard Groups

Ez már úgy működik, mint a Twitch asztali alkalmazása vagy egy Discord szerver. Kezdésnek gyakorlatilag végtelen mennyiségű szöveges és hangcsatornát létre lehet hozni. A haverokkal, klántársakkal lehet tartani a kapcsolatot, ha pedig valaki akkor ír, amikor nem vagyunk a gép előtt, akkor az üzenet megmarad és később is vissza lehet olvasni. A felületet lehet használni taktikák kibeszélésére, játékszervezésre, baráti beszélgetésre, de akár az esti raidet is le lehet itt vezényelni. Mivel pedig egy csatorna indítása teljesen ingyenes, ezért azt hiszem a Teamspeak szervereknek örökre leáldozott. 

Van egy olyan érzésem, hogy a Blizzard merített a Discord dizájnjából

Ezt persze egy picit sajnálom, mert azért annak is megvolt a maga romantikája, hogy egy hosszú nap után az ember fogta magát és beköszönt a kláncsatin. De tény, hogy itt is megvan minden, ami ott megvolt. Persze egy csatornán vannak adminok, akik akármilyen rangokat létre tudnak hozni. A rangokhoz lehet rendelni jogokat, tehát meg lehet mondani, hogy egy-egy szobába ki mehet be. Az egyetlen hátulütője az egésznek, hogy nálunk még nem elérhető. Ugyan a béta időszak elindult már, de még csak az amerikai szerókon van rá lehetőség. remélem minél hamarabb jön hozzánk is.

Profilok

Ha pedig már van egy ilyen lehetőség, akkor ne csak tucat dolgok legyenek, pont ezért a saját profilt azért egy picit ki lehet pimpelni. Lehet majd választani saját profilképet, be lehet állítani egy kis üzenetet, hogy éppen hogy érzi magát az ember, be lehet dobni a közösségi médiás linkeket és még sok más is vár a felhasználókra. Persze a profilok a barátok számár nyilvánosak, tehát mindenki megnézheti őket, szóval csínján azzal, hogy mit állítotok be.

Az offline beállítás

Igen, most már ezt is be lehet pipálni, ha az ember arra vágyik, hogy egy estét magányos játékkal töltsön el, hogy senki ne zavarjon, miközben épp a Hearthstone laddderen próbálunk előrébb jutni, a Silvert akarjuk magunk mögött hagyni Overwatch-ban, vagy épp az utolsó acsikat akarjuk kifarmolni Silvermoon-ból. Persze a dolog kicsit becsapós, mert mikor belépünk a kiválasztott játékba, akkor a klántársak és akik a barátlistán vannak megkapják az értesítést, hogy feljöttünk. Mindent egybevetve ez egy picit "nesze semmi fogd meg jól", de legalább kintről nem zargatnak majd. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!