Tyler1-nek bizonyos feltételek mellett feloldhatják a tiltását

Tyler1-nek bizonyos feltételek mellett feloldhatják a tiltását

Az utóbbi időben felpörögtek az események Tyler1 körül. Nemrég kapott egy "jókívánságot" egy Riotostól, akit azóta elengedtek, most pedig már arról van szó, hogy esetleg visszatérhet LoL-t streamelni.

Egy-két hete még attól volt híres az online sajtó, hogy egy nyílt Discord csoportban Riot Sanjuro kikelt magából, és közvetett módon Tyler1 halálát kívánta, amiért az viselkedésével sok borsot tört az orra alá. Tyler1 ezt egész nyugodtan kezelte, és nem akart ebből balhét, de a Riot ennél szigorúbb, így Sanjuro már nem dolgozik a cégnél.

Ti feloldanátok Tyler1 végleges tiltását?

Aioween | 17/10/03 11:25 Hatalmas port kavart a napokban a Riot egyik munkatársa, Sanjuro, aki egy nyilt fórumon (LoL Discord) fejtette ki véleményét Tyler1-ről, nem éppen a legkulturáltabb módon, hiszen lényegében a halálát kívánta, amiért aztán a Riot elnézést is kért. Azonban, ami egyszer felkerül az internetre, az bizony ott is marad.

Mivel az egész eset szimpátiát ébresztett sok emberben, nem csak Tyler1 rajongói között, ismét nagyobb hangot kapott a #FreeTyler1 jelenség, vagy meme. Erről mi is írtunk, hogy mindennek mik a pro és kontra oldalai, hiszen nem véletlenül kapott ID bant; vagyis személyre szóló tiltást, mely alapján nem játszhatna a játékkal semmilyen szinten. Ez persze megkerülhető, hiszen email címet bárki tud kreálni és éppenséggel a fizikai hollétünket is el lehet rejteni különféle programok segítségével. Minden bizonnyal így tett Tyler1 is.

Streamelni a játékait nyilván nem tudta, hiszen nem lehet a játék minden stádiumában elrejteni az idézőnevet, legjobb esetben is két meccs között a kliensben, vagy a játékon belüli chaten ez látható, no meg rá is lehet keresni a többi játékosra, aki éppen vele van egy game-en belül. Úgy tűnik azonban, hogy a Riot is elgondolkozott Tyler1 ügyén, és erről korábban tettek is egy nyilatkozatot, hogy esetlegesen átvizsgálják a kitiltott játékosok ügyét, persze nem mindegyikét. Egy alig fél nappal ezelőtti streamjén Tyler1 elmondta, hogy a Riot az ő ügyét is átvizsgálja jövő januárban.

Elmondja, hogy –bár még nem oldották fel a tiltását–, legalább egy esélyt kap a Riottól. 2018 január 1-én újravizsgálják a kitiltását, ha Tyler1 benyújtja az összes fiókjának a nevét, amivel az elmúlt egy hónapban játszott. ha ezekkel a fiókokkal nem lesz semmi gond, vagyis nem kap állandóan jelentéseket, nem intel, afkol, rage-el stb. (–ezek eddig elég gyakori jelenségek voltak nála–), az esetben újra publikusan játszhat majd League of Legends-et, vagyis streamelheti is őket.

Azt azért hozzátette, hogy a fiókjait jelen pillanatban még mindig azonnal tiltják, amint kiderül róluk, hogy az övé. Ettől függetlenül ugyanúgy játszania kell, hogy valahogy megmutassa azt, hogy megváltozott, -így egy kicsit érdekes ez a helyzet. Lényegében meg kell szegnie a Riot szabályait, hogy visszatérhessen. Ezt persze megnehezítik a spectate streamek, mivel a rajongók valahogy folyamatosan kiderítik az új fiókjainak a nevét, belenéznek és streamelik, ami nyilván feltűnik a Riotnak, így sokkal könnyebben kap bant. 

Ami a fiókokat illeti; mivel már tavaly április óta nem streamelhet, nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyire is változott meg Tyler1, de ha ezúttal tényleg tartotta magát a nagy bejelentéséhez, miszerint "reformed" lett, akkor könnyen lehet, hogy jövőre ismét élőben is láthatjuk LoLozni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.