A GamersClub egyik alapítója kitálalt: valóban kémprogram volt az anti-cheat rendszerükben!

A GamersClub egyik alapítója kitálalt: valóban kémprogram volt az anti-cheat rendszerükben!

A GamersClub anti-cheat kliensében már a kezdetek óta kémprogram van, amiről most az egyik alapító beszélt.

A Gamers Club anti-cheat kliensében már elég régóta kémprogramot rejtettek a készítők. Eddig ez nem volt biztos, most viszont a GamersClub egyik alapítója teljesen kitálalt.

Mi is az a GamersClub?

A GamersClub egy brazil versenyszervező cég, akiknek az eredeti céljuk a brazil e-sport fellendítése lett volna. A szervezet 2015 óta létezék és többféle kupát is rendeztek. Voltak közöttük ingyenesek és pay-to-play kupák is, ez a modell nagyon hasonló ahhoz, amit az ESL alkalmaz. 2016-ban saját csapatuk is lett, ami Gamers Academy néven indult. A szervezet több offline eseményt is rendezett, a vállalathoz pedig vastag szálakkal kötődik FalleN is.

Pedro Augusto, a GamersClub egyik alapítója az első tweetjében arról írt, hogy a kártevő tudatosan került bele a programba, és már a fejlesztés első napja óta benne is volt.

A másik tweetben arról beszélt, hogy nagyon sok embert úgy bannoltak, hogy leállították a játékot, majd amikor újra el akarta indítani a gyanútlan játékos, akkor a CS-vel együtt egy csalás is elindult.

A harmadik posztjában arra is kitért, hogy azok, akik az AC (anti-cheat) futtatása nélkül játszottak, de ott volt a gépükön a szoftver, azoknak a gépéről sokszor képernyőképeket loptak.

A negyedik írása volt talán a legmegdöbbentőbb, méghozzá az, hogy amikor az áldozat kikapcsolta a számítógépét, a kémprogram a mikrofonján keresztül illegális hangfelvételeket készített.

Az eddigi utolsó posztjában pedig arról írt, hogy egy játékos amint elindította az AC-t, onnantól kezdve egy admin akár a teljes gép felett átvehette az irányítást.

A fenti kijelentések elég nagy aggodalomra adnak okot, hiszen az illegális megfigyelés alapból törvénybe ütköző cselekmény, amiért akár több év börtön is járhat, ilyen nagy tömegeknél pedig ez még inkább rossz képet fest. Pedro Augusto posztjai nagyon hasznosak voltak, hiszen ki tudja, hogy meddig folytathatták volna a tömeges megfigyeléseket.

Az, hogy a dolognak milyen következménye lesz, arról egyelőre csak elméletek vannak, mindössze egy dolog biztos: lehúzhatják a rolót. Ki akarna egy olyan cég által szervezett versenyen indulni, ahol még az AC kliensbe is kémprogram van? Az pedig, hogy ebből hatósági eljárás lesz-e, az csak a felhasználókon múlik. Ha viszont lesz, és be is tudják bizonyítani az illetők bűnösségét a tömeges kémkedésekben, biztosan nem két évet fognak kapni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!