Összeomlott a CEVO, elmaradt az európai Minor kvalifikáció nagyrésze

Összeomlott a CEVO, elmaradt az európai Minor kvalifikáció nagyrésze

Tegnap elkezdődött –mármint elkezdődött volna– az EU Minor nyílt kvalifikációja, ha nem hal meg a CEVO.

Az ELEAGUE Major Boston háza táján már javában sorakoznak a problémák: először az időpontokkal volt gond, hiszen a CIS Minor kvalifikáció a bejelentéstől számítva rövid időn belül kezdődött, majd aki ezt megoldotta, annak ott voltak a vízumproblémák, hiszen a CIS Minor is Bukaresten kerül megrendezésre. Aztán jött a másik botrány, hogy a Klan Fontan több neves csapatot is megvert úgy, hogy csaltak. Ehhez még hozzátartozik az is, hogy elvileg az egész CIS Minor kvalifikáción még admin sem volt jelen.

Csalással a Minorra? A CIS régióban simán megtörténhet!

Miután több helyen is kitiltották a játékosokat, és az előző Minoron is bant kaptak, most megint bekerültek.

Tegnap pedig kezdődött (volna) az európai Minor kvalifikációja, ahol szintén jöttek a problémák. A verseny kezdése este 8 órára volt meghirdetve, majd Twitteren közölte a versenyszervező, hogy 45 percet késik az esemény. Ezzel nem is lett volna baj, hiszen 20:45 még mindig nem a világ vége. Az viszont már nagyobb probléma volt, hogy valósággal meghalt az egész CEVO, a meccseket nem lehetett közvetíteni. Néhány órányi szenvedés után szintén Twitteren közölték, hogy a versenyt elhalasztják mára, majd 13 órától fog folytatódni. Hiába jelentkezett rengeteg csapat, mindössze néhány mérkőzés került még az első körben lejátszásra.

A verseny gyermekbetegsége még a random seeding, tehát a véletlenszerű kiemelés. Ennek az lenne a szerepe, hogy elkerülje azt, hogy a torna legjobb csapatai idő előtt találkoznak egymással, míg máshol két haveri mix játszik. Ez viszont itt messze nincs meg, erre a legjobb példa a finn HAVU: 125. helyre vannak rangsorolva, miközben ők valahol a top 20-ban lennének, a világranglistán a 31. helyen tanyáznak.

A kvalifikáción több magyar csapat is érdekelt, például a GameAgents, a TEAM Rákosi és a Nice Gaming is. Remélhetőleg a mai napon már gond nélkül le tud menni az egész kvalifikáció.

Ez viszont eddig nagyon rossz pont az ELEAGUE-nek, hiszen még csak két nyílt kvalifikáció kezdődött el, és már könyvet lehetne írni a problémákról. E mellé pedig jön még az, hogy az egész versenynek ez az a része, ahol a legtöbb tehetséges csapat fel tudná magára hívni a figyelmet, és aki esetleg csak szórakozásból gondolná, az is játszhatna néhány jó meccset, így viszont ez nem lesz olyan könnyű.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: ELEAGUE

Kövess Minket!