Megtörtént a rájátszás sorsolása, vajon idén is koreai házi döntőt kapunk?

Megtörtént a rájátszás sorsolása, vajon idén is koreai házi döntőt kapunk?

A mai mérkőzések végével mint a nyolc továbbjutó kiléte kiderült, így nem is húzták az időt, rögtön a meccsek után el is döntötték, hogy ki kivel fog szembenézni a rájátszások során.

Lezárultak az idei világbajnokság csoportkörei, aminek hála meglett a nyolc továbbjutó csapat. Összesítve a régiókat, mind a három koreai gárda jól vette az akadályokat, illetve a haza közönség sem szomorkodhat, hiszen a három kínai csapatból kettő is kijutott a csoportokból. Nekünk nyugatiaknak pedig ott van két európai és egy észak-amerikai csapat, akiknek szurkolni lehet.

Az SKT három VB után elszenvedte első vereségét a csoportkörökben!

Aioween | 17/10/15 11:57 Az első hét után senki nem gondolta volna, hogy az SKT meccset veszthet a csoportkörben, de az Ahq-nak sikerült az, ami még soha senkinek, és lenyomták a koreaiakat. A tajvani régióból érkezett ahq e-Sports Clubtól nem sokat vártak az emberek, még úgy sem, hogy az egykor legendás Westdor is a csapatban van, aki Chawy helyettesít néha.

Az A csoport mérkőzéseire kellett a legtöbbet várni, hiszen azokat csak ma játszották le, ahonnan végül az SKT első helyen, a Cloud9 pedig második helyen jutott tovább. Az EDG nagyon szépen összeszedte magát a második hétre, de a csoda nem jött össze, mint a Fnaticnak, az SKT ellen végül elhasaltak, így az SKT-t megverő ahq-val együtt elbúcsúztak. Ha az EDG nyert volna az SKT-vel szemben, akkor még egy helyosztó meccs is lett volna köztük és a Cloud9 között, de az amerikai fellélegezhettek a végén, az SKT hozta kötelezőt.Voltak izgalmak a B csoportban is bőven. Az első hét után még nagyon úgy tűnt, hogy a Longzhu és az Immortals mehet tovább, de a Fnatic felszívta magát, és egy kis szerencsével megspékelve egy majdnem tökéletes hetet zártak, egyedül a Lonzghu fogott ki rajtuk. Hármas egyenlőség alakult ki, így Rekkles-éknek kétszer is bizonyítaniuk kellett, egyszer az IMT ellen, majd a GAM ellen is, de végül meglett a második hely. Ezek alapján 6-0-ás hibátlan csoportkörrel első helyen a koreai Longzhu jutott tovább, míg második helyen a sokak által temetett Fnatic.Talán a C csoport volt a legnehezebb, legalábbis a G2 számára, hiszen két igazi esélyes is jutott ide. Egyrészről a meglepően jól játszó RNG, attól függetlenül, hogy csak másodikok lettek az LPL-ben, megmutatták, hogy okkal vannak itt. A második helyen továbbjutó Samsung húzta keresztbe a G2 számításait, ők mindkétszer túljártak Perkz-ék eszén, így nem volt esélyük már továbbjutni. Szintén elköszönt a török Fenerbahce, az egyedüli csapat, akik 0-6-ban végeztek, de ez valahol várható volt ilyen mezőny mellett. Első helyen tehát a kínai RNG, második helyen pedig a koreai Samsung Galaxy ment tovább.Végül, de nem utolsó sorban a sokak által "Group of life"-nak, vagyis a legkönnyebbnek titulált csoport sorsa is érdekesen alakult. Hiába az első heti erős megjelenés a TSM-től, a továbbjutás végül nem jött össze. Ironikus módon, hasonlóan mint a B csoportban, itt is egy európai csapat törte össze az észak-amerikaik álmát, mivel a Misfits győzedelmeskedett a TSM-mel szemben a helyosztó mérkőzésen. Erős teljesítmény mutatott a kínai Team WE is, akiket pont a kiesett TSM vert meg, de hasonlóan az SKT-t lenyomó ahq-hoz, nekik is véget ért a VB. A legnagyobb csalódást az egész VB-n mégis talán a Flash Wolves okozta, hiszen mindössze egy mérkőzést nyertek, ráadásul a TSM ellen. Ha ezt a mérkőzést Bjergsenék megnyerik –márpedig papíron meg kellett volna–, akkor a Misfits-nek esélye sincs. Végül így első helyen a Team WE, második helyen pedig a legtöbb ember által negyedik helyre jósolt Misfits jutott tovább.

Amint véget értek a meccsek, azonnal megtartották a sorsolást is, amiknek persze külön szabályai voltak.

Akik első helyen végeztek, azok csak második helyen végzett csapattal nézhetnek szembe, ez az előnye annak, ha valaki jól teljesített a csoportkörök során. A rájátszásnak két ága van, ahogy azt már megszokhattuk, és egy csoporton belüli csapatok nem kerülhettek ugyanarra az ágra, ezzel elkerülve a visszavágókat a döntő előtt. Aki szeretné megnézni a húzás teljes menetét, az itt megteheti.

A végeredmény pedig a következő lett:A kínai RNG tehát a Fnatic-kal néz farkasszemet, ami izgalmas lehet, mivel mindkét csapat erőteljesen épít a lövészeikre; vagyis Uzira és Rekkles-re.

Az SKT mondhatni talán a legkönnyebb ellenfelet kapta papíron, de még nem ihatnak előre a medve bőrére, mert a Misfits legnagyobb erőssége eddig az alkalmazkodás volt, az SKT-nek pedig felettébb gyenge early game-jei voltak eddig, míg a Misfits ennek az ellenkezője.

A Team WE és a Cloud9 is örülhet egymásnak, úgy gondolom, hogy bár a stílus különböző, mindkét gárda verhető a másik által, szóval itt még bármi lehet.

Végül egy házi versenyt is kaptunk, mivel a két koreai gárda egymással szembe került. A Longzhu magabiztosan nyerte a döntőt még az SKT ellen is, míg a Samsung csak harmadik helyen érkezett, így valahol, akkor itt kell bizonyítaniuk, hogy velük is számolni kell.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.