Furcsa bug bukkant fel a frissítés után -tesztelni kellett volna még ezt 9.2-es frissítést

Furcsa bug bukkant fel a frissítés után -tesztelni kellett volna még ezt 9.2-es frissítést

Az rendben van, hogy hegesztettek egy picit az aktiválási effekteken, de pár helyen ez bezavart az alapkódba.

Nagyjából egy héttel ezelőtt, még a 9.2-es patch kiadása előtt a Team 5 egyik fejlesztője, Josh Durica szólalt meg arról, hogy eljött az ideje annak, hogy az alapvető mechanikákhoz is hozzányúljanak. Első körben az "után" és "akármikor" kijátszott spellek aktiválási effektjeit rakták rendbe. Erről egy korábbi cikkünkből tájékozódhattok részletesen is.

A következő frissítésben az alapmechanikákhoz is hozzányúl a Blizzard

Ben | 17/10/13 07:04 Van pár olyan alapmechanika, ami kevés esetben történik meg, de ha igen, akkor a legtöbbször nem örülnek neki a játékosok. A fejlesztők most nekiálltak, hogy kijavítsák ezeket. A Hearthstone kiadása jó pár évvel ezelőtt történt, és a hivatalos indulás óta a játék évről-évre egyre bonyolultabbá vált.

Ez eddig rendben is van, és az igyekezet mindenképpen csillagos ötös, de azt hiszem, hogy egy pár napot még lehetett volna várni az új rendszer élesítésével, mert most felbukkant egy új bug, ami eléggé zavaró, és bizony valós hatása lehet akár a Standard játékra is. A hiba abban merül ki, hogy a Potion of Madness, illetve a Shadow Madness kijátszása után az ellopott lény, ha rendelkezik kör végén aktiválódó képességgel, teszem azt Y'Shaarj vagy Grimestreet Enfrocer, akkor az a varázslat elmondójának körében is aktiválódik. Ezzel eddig nincs semmi gond, hiszen teljesen logikus. A baj ott kezdődik, hogy a játék úgy értelmezi, hogy nem csak egy kör ér véget, és miután visszatért eredeti tulajdonosához az elrabolt túsz, akkor ott is kifejti a hatását. Erről született egy videó is, amiben láthatjuk, hogy mit okoz a hiba, persze sarkított példákon keresztül.

Azért ez így ebben a formában nem kis hiba, és a fórumozók jogosan érzik magukat kicsit rosszul. Persze a devek is ismerik a gondot, hiszen varázsütésre ott termett Mike Donais, hogy lenyugtassa a kedélyeket:

"Ezt mindenképpen javítani fogjuk, bár azt nem tudom, hogy pontosan mikor."

Tehát a fejlesztők tisztában vannak a problémával, és a fenti sorokból kiindulva nem lesz túl egyszerű kijavítani a dolgokat, mivel már az előző frissítés is hozzápiszkált az alapkódoláshoz, és van egy olyan érzésem, hogy ez is ott gyökeredzik. Reméljük, hogy minél előbb találnak rá megoldást.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!