Corpsetaker Rogue -azaz Tempo Rogue kicsit más ruhában

Corpsetaker Rogue -azaz Tempo Rogue kicsit más ruhában

A pakli alapja a Tempo vonulatban rejlik, de ez a változat Priest és Druid ellen lett kitalálva.

A Tempo Rogue ebben a pillanatban a Tempo Storm listája alapján a második legjobb pakli, ami ebben a metában létezik. Ez köszönhető annak, hogy Keleseth buffnak, vagy akár a potenciális Keleseth buffoknak, ami olyan előnyt tud biztosítani a játék során, ami ellen kevés védekezés van. Az ellenfélnek a megszokottnál több erőforrást kell fordítani a lények letakarítására és bizony, a Hearthstone egy olyan játék, ahol ha valaki hátrányba kerül, akkor onnan nagyon nehéz visszafordulni. Persze Keleseth ereje az utóbbi időben már több helyen is megjelent, a játékosok rájöttek, hogy illik ő még máshova is.

A Herceg! -Keleseth lassan minden kasztnál helyet talál

Ben | 17/10/02 12:26 A frissítés óta Keleseth és a Tempo Rogue nagyon megindult. Annyira, hogy legend-ben a legjobb játékosok –egész jó győzelmi arányokkal– már más kasztokkal is próbálgatták. Érdekes látni, hogy egy olyan lap, amiről az előzetes vélemények sok esetben alapvetően nagyon negatívak voltak, most úgy néz ki, hogy lassan a meta egyik formálójává válik.

Persze a fentebbi összeállítások messze nem értek el olyan sikereket, mint az eredeti mix, de azért használhatóak a ladderen. Viszont nemrég Stancifka, elmondása szerint high-legendben nagyon kikapott Hypno egy Tempo Rogue változatától, ami annyira megtetszett neki, hogy maga is elkezdett foglalkozni vele, és eljutott egy kicsit nehezebb, egy kicsit fura, de nagyon erős összeállításhoz: ez lett a Corpsetaker Rogue.

A pakli

Deck kód: AAECAaIHCrIC1AX1Bd0I9bsCkbwCyb8C78ICps4CnOICCrQBjAKZApK2AoHCAp/CAuvCAsrDAsrLApboAgA=

Keleseth és Corpsetaker

A Herceget egyszerűen nem lehet kihagyni, főleg amiatt, hogy maga a pakli elgondolás alapja nagyon is a Tempo Rogue-on alapszik. Persze a fenti képen látható, hogy a pakliban nincs visszapattintó lap, mivel a különböző tech lapok miatt le kellett mondani a Shadowstep-ről. Itt is el kell mondanom, hogy miért a Rogue a legjobb választás, ha valaki ezt az archetípust akarja játszani. A Dagger a legjobb hősképesség a játékon belül, ha a nyers értéket nézzük, és ezért igazán soha nem bánkódik az ember, ha 2 manánál meg kell nyomni a gombot. Ebből kifolyólag, nagy rá az esély, hogy ha a következő kiegészítő után is megmaradnak a Keleseth paklik, akkor is a Rogue marad a legjobb barátja a kártyának. 

Már említésre került a Corpsetaker, ami a pakli egyik legfontosabb eleme. Ahogy látható a pakli képéből, a lény mindent megkap, kivéve a Lifesteal-t, de ha kicsit átgondoljuk a pakli felépítését, akkor rá lehet jönni, hogy arra igazán nincs is szükség. Ha megvan a tempó, akkor szinte biztos, hogy nyerni fogunk, de ha folyamatosan csak rohanunk az ellenfél után, akkor veszteni. Ezen a tényen nem fog változtatni az, hogy a Corpstaker neve alatt ott van-e a kis szívecske. De miért is olyan fontos ez a kártya? Nos azért, mert simán meg tudja nyerni a meccset. Kezdésnek ott van, hogy nehéz vele elbánni, mivel van rajta a Divine Shield, ha pedig a pakli eléri a célját és magához tudja rántani a tempót, akkor az ellenfélnek több kártyát is fel kell használnia arra, hogy megoldja. Ha pedig a kései körökben a lap fenn tud maradni, akkor egy Bonemare + Cold Blood + Cold Blood kombó után akár OTK-vá is tud változni a négy manás lény.

Általános stratégia

Kezdésnek van egy fontos szabály, ha Keleseth ott van a kezdő kézben, akkor nem dobjuk ki, de a pakli nem épül rá olyan erősen, mint a nagy testvérében. Ennek fényében a Swashburglar, a Backstab és a Fire Fly is simán maradhat, ha úgy hozza a sors. A játék pedig, mint ahogy már fentebb említésre került; a tempóról szól. Elsődleges, hogy meg kell próbálni kontrolálni a pástot és meg kell őrizni a tempó előnyt, viszont úgy kell gondolkodni, hogy nem szabad húzni az időt, mert a nafta kifogy egy idő után. Nincs az egészben annyi érték, mint a Control paklik esetében. Ha sikerül felépíteni egy kis előnyt, akkor arra kell játszani, és a Corpsetaker vagy a Bonemare segítségével olyan ütéseket kell bevinni, amire nem igazán számít az ellenfél.

Konklúzió

Saját tapasztalatból kiindulva a pakli nagyon erős, két nap játék és adatgyűjtés után azt tudom mondani, hogy rank 7-4 között 57%-os győzelmi arányt tudtam produkálni vele. Viszont, ami meglepően jó benne, hogy Priest ellen, akár Big, akár Razakus majdnem 68%-ban tudtam győzedelmeskedni. Nem mondom, hogy a pakli túl olcsó lenne, de ha megvan minden akkor mindenképpen ajánlom kipróbálásra. A következő videóban pedig Stancifka mesél még sok érdekeset róla, ha már ő maga tökéletesített.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!