Könnyű német győzelem, míg az amerikaiak szoros csatát vívtak -DH Denver

Könnyű német győzelem, míg az amerikaiak szoros csatát vívtak -DH Denver

Nagyban zajlik denveri verseny utolsó napja, ahol már a rájátszás kapott főszerepet. 

A csoportköröknek már vége, az elimination és a decider meccsekre került sor éjszaka. Nem csalódtunk, ugyanis legalább az egyik meccs szorosra sikerült.

Két meccsen, összesen 5 kört vesztett a C9 Denverben

Nagyban zajlik a denveri DH, ahol a C9 hadat üzent ellenfeleinek, nem alaptalanul!

Először az A csoportban csapott össze a Renegades a CLG csapatával. Papíron egy szoros meccsre volt kilátás, amit végül meg is kaptunk.

Az első pálya Mirage volt, ahol a REN korán előnyhöz jutott, ugyanis 5-0-ra is vezettek. A csapatok végül 8-7-es félidőnél cseréltek oldalakat. A második félidőben is jobban nyitott a Renegades, de a CLG tudta tartani a lépést az ellenfelével. Ment az adok-kapok szinte végig, 13-13 is volt az állás. Viszont itt kicsit elfogyott a CLG lendülete, és az AZR által vezetett csapat megnyerte az első pályát, 16-13.

A második pálya Cobblestone volt, ahol szintén a Renegades kezdett jobban, és ők is nyerték meg az első félidőt 9-6-ra.  Viszont a támadó oldalon megállíthatatlannak tűnt a CLG, ugyanis egyhuzamban hoztak 5 kört, mire a REN megtalálta az első pontot. Ez igazából semmire sem volt elég, hiszen a CLG utána folytatta a dominanciát, és végül nagyon jól játszva megnyerték a második félidőt, valamint a második pályát is, 16-10.

Következett a mindent eldöntő pálya, Inferno. Itt úgy látszott, hogy a CLG lendületét nem lehet megtörni, ugyanis már 8-2-re is vezettek. Ezt követően Nifty és csapata úgy gondolta, hogy bekapcsolják a monitort és elkezdenek játszani, aminek meg is lett az eredménye. Visszahozták a félidőt 9-6-ra, valamint a második játékrészben is ők kapták el jobban a startot. 14-10-nél még tudott egy kört hozni a CLG, de ez semmit sem jelentett, a Renegades befejezte a meccset és ők jutottak az elődöntőbe, 16-11!

A másik decider meccsen a mousesports játszott a francia LDLC csapatával. Papíron is sokkal erősebb a mouz, de ez most játéktudásban is meglátszott, ugyanis az LDLC-nek nem sok köze volt a mérkőzéshez. 

Először Nuke-on találkoztak a felek, aminek védekező oldalán dominálta az összecsapást a ropz által vezetett csapat. 13-2-re tudták behúzni az első játékrészt. A második félidő elején egyből eldöntötte a mérkőzés kimenetelét a mouz, ugyanis a pisztolykör után már csak az iskolaköröket hozták, amivel beállították a 16-2-es végeredményt.

A második pálya, Cobblestone volt, ahol még ennél is dominánsabb teljestményt nyújtott a mouz. 14-1-re nyerték még az első félidőt, ami után már alig volt ember a lábán, aki azt gondolta volna, hogy az LDLC még meccsben van. Nos, hát nem is volt. 3 kört azért még becsületből hoztak, de ennél többet nem tudtak nyújtani, így ezt a pályát is megnyerték ropzék 16-4-re, így ők a negyedik csapat, akik bejutottak az elődöntőbe. 

Így már teljes az elődöntő mezőnye, úgyhogy nézzük is meg a párosításokat:

  • BIG vs. Renegades - 18.00
  • Cloud9 vs. mousesports - 21.00
  • DÖNTŐ - 01.00

Mind a két meccs rendkívül szoros lehet, viszont a torna egyértelmű esélye a C9 lehet. Vajon megtudják majd őket állítani?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Cover: HLTV.org

Kövess Minket!