Európa elhasalt, a C9 a nyugat utolsó reménysége

Európa elhasalt, a C9 a nyugat utolsó reménysége

Partiban volt a Fnatic, de csak egy meccsre volt elég. Uzi kőkeményen carryzett.

A Fnatic 3-1-es legyőzésével a Royal Never Give Up a harmadik csapat, amely biztosította részvételét a legjobb négy között, ezzel Európa összes csapata kiesett az idei világbajnokságon. 2014 óta ez a legrosszabb (és talán mégis legjobb) európai szereplés, amit láthattunk: 2015-ben a Fnatic és az Origen is a legjobb 4-ig menetelt, míg tavaly az H2K szintén az elődöntőben vérzett el. Mégis, büszkék lehetünk mindhárom gárdánkra: az a küzdeni akarás és az a játék, amit mutattak, minden európai csapat számára példaértékű.

Ilyen közel még sosem volt európai csapat az SKT legyőzéséhez a VB-n

Aioween | 17/10/20 14:49 Eddig egy európai csapat sem tudott még két meccset hozni az SKT ellen a VB-n, de a Misfits-nek sikerült, és a győzelem is majdnem meglett! Minden bizonnyal a mai találkozó ígérkezett a legunalmasabbnak, legalábbis papíron. Azt már megszokhattuk, hogy a VB-n vannak meglepetések, de azt hiszem erre senki az égvilágon nem számított.

A Fnatic ott hibázott, hogy nem jött rá már az első meccs után, vagy inkább már a Misfits meccse után, hogy Tristanat vagy el kell hozni, vagy bannolni kell, mert egyszerűen túl erős, pláne, ha egy olyan lövész kezei közé kerül, mint Uzi. A mérkőzések szorosságát és a Fnatic küzdőszellemét mutatja, hogy mind a négy lejátszott meccs több mint 40 percig tartott. Az első összecsapáson nagyon jól bekezdett a Fnatic, Rekkles Sivirje két killt is kapott már a meccs elején, a 25. percig pedig, még ha csak minimálisan is, de előnyben játszott a Fnatic. Aztán jött a kritikus baron, ami végül a Royal felé billentette a mérleget. 5v3-ban hozták el a kínaiak a gyíkot, de alig volt életerejük, így a Fnatic rájuk rongyolt, de Uzi parádés játékának köszönhetően végül Kína jött ki jobban a cseréből még így is, Tristana konkrétan 0 hp-val ugrált jobbra-balra. A következő baront már simán hozta a Royal, majd teljesen betolta a Fnatic bázisát, azért tudtak Caps-ék ilyen sokáig jól védekezni, mert a late game Sivir minion takarítása az egyik legjobb a játékban. Sajnos Caps-et túl sokszor kapták el, végül pedig az RNG befejezte a meccset.

A második összecsapáson megint elrontotta a draftot a Fnatic, náluk volt a first pick, de Tristana helyett inkább Jannát választották, ami rossz döntés volt. Rekkles ezúttal Uzi védjegyével, Vayne-nel próbált villantani. Még jobban játszott a Fnatic az első 25 percben, mint a Royal, még az első baront is el tudták hozni, de aztán jött a dráma: a 31. percben, hiába sOAZ Cho'Gath-ja, hiába a smite, mlxg egyszerűen csak bejött és ellopta a baront. A Fnatic erre Elder sárkánnyal válaszolt, de komoly előnyt egyik se tudott kialakítani belőle. A következő baront simán hozta a Royal, jobban forgattak, a Fnatic teljesen lemaradt, de 45 percnél a late game Tristana egyszerűen néhány lövésből befejezte a teljes Fnatic bázist, hiába voltak mindössze egyetlen ember hátrányban sOAZ-ék.

Csak nem ússzuk meg bug nélkül ezt a vb-t?

A Fnatic és az RNG meccsén jött elő, Sejuani passzívjával van a baj.

A harmadik meccsre megtanulta a Fnatic, hogy az első pick Tristana, sOAZ pedig a már-már védjegyének számító Gnart hozta, és no lám, ha kínkeservesen is, de megnyerték ezt a meccset. Pedig a kínaiak álom draftot kaptak így is: a Galio-J4-Cho'Gath láthattuk már, hogy mire képes, ha egy csapatba kerül, most azonban a Royal nem tudta igazán kihasználni. A Fnaticnak egyetlen feladata volt: életben tartani és elfeedelni Rekklest. Ezúttal a Royal játszott jobban a meccs első felében, övék lett az első baron is, de már addigra 4000 arany előnyük volt, ráadásul Uzi szörnyetegként játszott azzal a Kog'Maw-val, 5-0-1-ben volt a meccs ezen pillanatában (19 killje volt a végén még úgy is, hogy kikaptak). A 29. percben már a Nexus tornyokat ütötte az RNG, de sOAZ remek védekezésének köszönhetően csak az egyiket tudták leszedni. 8 kill hátrányban úgy kellett a Fnaticnak a baron, mint egy falat kenyér, Rekkles Tristanaja pedig itt már komoly fájdalmakat okozott. A következő 15 perc a Royal haláltánca volt, a Fnatic iszonyatosan félt bátran játszani, mindenki emlékezett arra, hogy mi volt néhány évvel ezelőtt az OMG ellen. 54 perc és Rekkles merészsége kellett hozzá, hogy végül kínkeservesen, de be tudják fejezni a meccset, 2-1-re javítva ezzel az állást.

A negyedik párharcban úgy tűnt, hogy magára talált a Fnatic, elhúztak a meccs elején, Tristana pedig bannolva volt, további 5 lövésszel egyetemben. Uzi az európaiak másik mumusát, Twitchet hozta, míg Rekklesnek Varus maradt nagyjából az egyetlen működőképes ADC. Végtelenül szoros meccs volt, amit egyetlen csapatharc döntött el a 40. percben: hiába volt baron a Fnaticon, a J4-Shen kombó olyan sokáig tartott több Fnatic játékost is egy helyben, hogy Uzi egyszerűen szitává lőtte őket. A mérkőzés végén a közönség az RNG mellett Rekklest is éltette, látszott, hogy imádják a kínai rajongók a svéd lövészt, aki teljesen maga alatt volt a vereség után.

Folytatás vasárnap az utolsó elődöntővel, C9 vs WE 10:00-tól!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.