Magyar e-sport történelmet írt éjszaka Birgány

Magyar e-sport történelmet írt éjszaka Birgány "Raisy" Adrián -Ő a legújabb DreamHack bajnok

Ezzel pedig nem csak bezsebelte a 14 ezer dolláros fődíjat, de vissza is hódította első helyét a világranglistán.

A hétvége folyamán tartották a 35 ezer dollár összdíjazású DreamHack Denver, Quake Champions versenyét, ahová a Myztro Gaming magyar játékosa, Birgány "Raisy" Adrián is meghívást kapott, köszönhetően a Quake világbajnokságon és az online kupákon nyújtott teljesítményének. A verseny pénteki napján tartott csoportkörökről már írtunk nektek; ha lemaradtatok volna, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Raisy már a legjobb 8 között Denverben, de kőkemény ellenfél vár rá

k1llsen korábban már többször legyőzte a magyar játékost, reméljük most nem így lesz.

A tegnap tartott rájátszásban Raisy első ellenfele a lassan már nemezisének számító Marcel "k1llsen" Paul volt, akitől korábban rendszeresen kikapott az online versenyeken. Szerencsére most azonban fordult a kocka, és a magyar játékos ha nem is simán, de 2:1 arányban megverte a német veteránt, szóval továbbjutott az elődöntőbe, ahol csapattársa, az amerikai Michael "dooi" Dewey várta. A szervezet egyébként négy játékossal is képviseltette magát a tornán, amiből hárman sikeresen bejutottak a playoffba, de kanyarodjunk is vissza az este második Raisy meccsére. 

Dooi elég keményen kezdett Corrupted Keepen, azonban Raisy ügyesen fordított Blood Run-on. A harmadik pályán, azaz Ruins of Sarnathon pedig végül 3:2-re nyert, amivel bejutott a verseny Bo5 keretei közt megtartott nagydöntőjébe. A másik ágon a csapattársa Gareth "GaRpY" Marshall sikeresen legyőzte Richard "noctis" Gansterer-t, szóval a döntőt házon belül rendezte le a Myztro Gaming. A mérkőzést közép európai idő szerint ma hajnalban játszották, viszont a visszajátszás máris megtekinthető.

A meccs előtt a műsorvezetők külön kiemelték, hogy az öt pályás mérkőzésen nem számítanak sima győzelemre, mivel már nagyon hosszú nap áll a játékosok mögött, ami különösen megterheli őket fizikálisan és mentálisan egyaránt. Szerencsére nem lett igazuk, és a finálé simábban alakult az elvárásokhoz képest, mivel Raisy rettentően dominánsan játszott, és nagyon hamar elhúzott 2-0-ra. Természetesen nem volt könnyű dolga, mivel GaRpY rutinos profi révén a második pályán már közel volt az egyenlítéshez, azonban a magyar játékos szenzációs játékokat mutatott, amit a kaszterek nem győztek dicsérni. A harmadik pálya különösen izgalmasra sikerült, mivel adok-kapok alakult ki a két játékos között és 2:2 állásnál nagyon feszült pillanatok következtek. 

A magyar játékos talán itt mutatta be az este legszebb pillanatát, amikor egy Rocket Launcher lövés után kivégezte ellenfelét egy halálpontos Railgun találattal. A meccspont  következett ezután, mivel már GaRpY számára csak egy hős volt a tarsolyban, azonban Raisy azt is elintézte egy nagyon laza Shotgun lövéssel. A végeredmény tehát domináns 3-0 a magyar játékos javára, aki ezzel megnyerte élete első nagy Quake Champions lan versenyét, bezsebelve ezzel 14 ezer dollárt, továbbá a meghívást a december elején tartandó 150 ezer dollár összdíjazású DreamHack Winter Duel versenyére! A mérkőzés után Raisy úgy nyilatkozott, hogy a világbajnokság óta leginkább a Railgun tudását fejlesztette, ami őszintén szólva meg is látszott a hétvégén mutatott highlight videókba illő halálpontos lövéseken. 

Raisy tehát már offline versenyen is bizonyította, hogy a világ egyik legjobb Quake Champions játékosának számít, és ha így halad, még hosszú és győzelmekben gazdag karrier áll majd előtte. A győzelemhez ez úton is szeretnénk gratulálni és további sok sikert kívánunk az eljövendő csatákban! GGWP!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!