A Cloud9 lett Denver bajnoka! -összefoglaló

A Cloud9 lett Denver bajnoka! -összefoglaló

2-0-val küldték haza a németeket a nagy döntőben Stewie-ék!

A hétvége legnagyobb versenye; azaz a DreamHack Denver ma hajnalban a végéhez ért. A két talpon maradt csapat, vagyis a BIG és a Cloud9 csapott össze a győzelemmel járó 50 000 dollárért, miután kiejtették az elődöntőben a mouzt és a Renegades-t. Nézzük, mi is történt a döntőben!

Könnyű német győzelem, míg az amerikaiak szoros csatát vívtak -DH Denver

Nagyban zajlik denveri verseny utolsó napja, ahol már a rájátszás kapott főszerepet.

Cache (16-13)

Az első pályán igen szoros küzdelmet láthattunk. Az első félidőben, ugyanis a 9-6-os eredményhez rögös út vezetett. A németek hőse itt gob b volt, aki Stewie2k ellen tudott 1v1-et nyerni. Azonban két körrel később ezt megbosszulta az ázsiai felmenőkkel rendelkező amerikai játékos, miután egy eco körben egyetlen fegyveres játékosként tudott eredményesen szerepelni, és egyedül elintézte a BIG-et.

A második játékrészben 14-13-ig folytatódott a hercehurca. A C9 vitte a pisztolykört, de a keevék azonnal visszavágtak a következőben és két kört loptak. Ezt követeően hol itt, hol ott landoltak a körök egészen az imént említett 27.-ig. Innen azonban a Cloud9 már be tudott húzni két kört a győzelemhez. (A pálya VOD-ját itt nézhetitek vissza!)

Train (16-6)

A vonatos pályán viszont nem sok köze volt a BIG-nek a mérkőzéshez. Mindkét félidőben 3-3 kört hoztak a németek az észak-amerikai csapat ellen, ami vajmi kevés egy döntőben. A Cloud9 szabályosan átrohant rajtuk, és a tempót senki sem tudta visszafogni.

Nex, a csapat legjobbjaként is csak 14 fraget, valamint 0.89-es ratinget tudott szállítani, míg LEGIJA a maga 7 killjével és 0.4-es értékelésével a verseny egyik leggyengébb játékát hozta. A legrosszabb még mindig a Renegades volt, szintén a Cloud9 ellen (16-1-re kaptak ki), ahol Ustilo 0.24-et hozott össze 5 fraggel társítva. (A pálya VOD-ját itt nézhetitek vissza!)

A győztes tehát 2:0-ás eredményt követően a Cloud9 lett, akik ezáltal 50 000 dollárral gazdagodtak. Ez az új felállás első versenygyőzelme, valamint a Cloud9 idén most szerzett 1. helyett először LAN-on. Ezelőtt tavaly tudtak ilyen eredményt hozni, az ESL Pro League 4. szezonjának döntőjét nyerték meg akkor, Sao Paolo-ban. A teljes, 100 000 dolláros nyeremény alap így oszlik el a résztvevők között:

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!