Elkeserítő: egy  kínai profi játékos élő adásban támadt barátnőjére

Elkeserítő: egy kínai profi játékos élő adásban támadt barátnőjére

Az LPL-ben szereplő játékos nem csak karrierjétől, de könnyen lehet, hogy szabadságától is elbúcsúzhat egy jó időre.

Tegnap este az LPL-ben szereplő Newbee lövésze, Vasilii egy meglehetősen rosszul sikerült meccs után rátámadt barátnőjére, amikor az építő jellegű kritikával próbálta meg ellátni őt. Természetesen mindez élőadásban történt, hiszen Vasilii épp streamelt, amikor elgurult a gyógyszere.

#MeToo -A szexuális zaklatást nem szabad félvállról venni az e-sportban sem

Ben | 17/10/20 15:50 A női játékosok rendszeresen kerülnek kereszttűzbe, amikor egy olyan közegben akarnak szerepet vállalni, amelyet férfiak dominálnak. Ennek nagyon gyorsan véget kell vetni. Ha visszagondolunk a kilencvenes évek végére, illetve, a kétezres évek elejére, akkor azt lehet elmondani, hogy a konzolos és PC játékok világa körülbelül 90%-ban férfiakból tevődött össze.

A stream adott szakasza hamar klippé alakult, rövid időn belül pedig a feliratozott verzió is elkészült, így érteni lehet, amit a két fél beszél egymással. Noha konkrétan nem látni, hogy Vasilli mit is művel a barátnőjével, hallani mindent lehet, és maximálisan kihallatszódnak az ütések, pofonok. A videó sokkoló hatású, megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánlom, lentebb lerészletezem a tartalmát azok számára, akiknek nincs lelkierejük végignézni.

FIGYELMEZTETÉS: A LINKEN TALÁLHATÓ VIDEÓ HANGJAI ZAVARBA EJTŐEK, CSAK ERŐS IDEGZETTEL NÉZZÉTEK MEG ÉS 18 ÉV ALATT NEM AJÁNLJUK!

Video

Az első másodperctől tapintható a feszültség a szobában, Vasilli 1/8/3-as stattal zárta a mérkőzését, és mindenkit reportolni akart a csapatából. A barátnője megpróbál rávilágítani, hogy a problémája, többek között az, hogy rendszeresen flameli a csapattársait, sőt a nézőit is. Elmondja neki, hogy mute-olja le legközelebb azt, aki hergeli őt, célozva ezzel az ellenfél csapatában levő Kog'Maw-ra, aki elviekben streamelte a meccset, stb. A szomorú történés pedig innen indul; Vasilii egyszerűen feldönti az asztalt, ezzel pedig leröpíti a kamerát is, így egy második asztal felrúgásán kívül minden mást csak hallhatunk. Vasilii több alkalommal is erőszakosan szól a lányhoz, rövidesen pedig az első ütések, és a lány kétségbeesett kiáltásai is hallhatóak...

Később aztán visszaül a gép elé, és mintha mi sem történt volna folytatja tovább a játékot. A rendőrök ezen a meccsen érkeznek meg, és beviszik magukkal az őrsre.

Csapata, a Newbee azonnal reagált a történtekre.

Vasiliitól azonnal megvált csapata, hiszen tette egyszerűen vállalhatatlan, nem hogy e-sportolóhoz; -emberhez sem méltó.

Nem ez volt egyébként az első dühkitörése a nyilvánosság előtt. Egy évvel ezelőtt a kínai másodligában, az LSPL-ben egy szintén félresikerült meccs során akarta elpusztítani billentyűzetét és számítógépet.

Mélységesen elkeserítő, ami történt, és mindez bennem meg is fogalmazott egy kérdést. Régóta jól látható, hogy Vasilii indulatkezelési gondokkal küszködik. Miért hagyták még mindig játszani? Egy ilyen problémákkal küzdő embernek nincs helye egy olyan sportágban, ami elmélyült koncentrációt, türelmet és odafigyelést igényel. 

Hogy Vasiliire jogilag mi vár, az hamarosan kiderül. Ha a barátnője feljelenti, akkor családon belüli erőszakkal vádolhatják, ami sok-sok éves szabadságvesztést is jelenthet.

A családon belüli erőszak nem játék, Magyarországon is több segélyszervezet foglalkozik az ilyen bántalmakat átélt személyek megsegítésével, melyek akár a hét minden napján éjjel-nappal ingyenesen hívhatóak. Sokan szemet hunynak felette, pedig a probléma nagyon is sokakat érint, mint az látható, már az e-sport berkeibe is jelen van.

Minden bizonnyal a Riot Games sem fogja ezt szó nélkül hagyni, -amint új fejlemény van az ügy kapcsán; megírjuk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.