Ki ez a boltz, aki újra naggyá tette az SK-t?

Ki ez a boltz, aki újra naggyá tette az SK-t?

Két évvel ezelőtt FalleN lemondott róla, most pedig bebizonyította, hogy igenis helye van a legnagyobbak között!

Tegnap az év meccsét nyerte az SK a Virtus.pro ellen. A hét órás mérkőzés alatt elképesztő dolgokat láthattunk mindkét csapattól, a játékosok végig a maximum potenciáljuknak megfelelően játszottak, és ez igaz a brazilok legújabb szerzeményére; boltz-ra is. Ezúttal az ő rövid történetét mesélem el nektek, avagy azt, hogyan került ismét FalleN csapatába, miután két évvel ezelőtt kitették a szűrét.

Ricardo "boltz" Prass 1997. április 10-én született Brazíliában, idén töltötte be a 20 életévét. Karrierét 3 évvel ezelőtt, 2014-ben kezdte, amikor is csatlakozott a már említett FalleNhez a ProGaming.TD zászlaja alatt. Ekkor a csapat belőlük, illetve a fer-zqk-steel hármasból állt. Ez a felállás elég sokáig együtt maradt, és a legnagyobb eredményük egyértelműen az volt, amikor lejutottak az ESL ONE: Katowice 2015 Majorre az év elején, ahová kalandos módon, adományokból utazhattak el. Innen már ismerős lehet a történet: egy kis brazil csapat nagy álmokkal eljut Lengyelországba, hogy az akkori legnagyobb CS:GO versenyen játszanak, majd bejussanak a legjobb 8 közé, ezzel legendává válva és meglepve az akkori, svéd uralom alatt álló világot.

boltz az MLG X-Games Aspenen, 2015-ben

Ekkor már a sokadik szervezetüknél játszottak, sőt éppen váltás előtt álltak ismét. Így lett Keyd Stars-ból egy csapásra Luminosity Gaming a nevük a következő Majorre. Ráadásul nem kis vérfrissítés történt, mert időközben zqk-t leváltotta Coldzera. A nyári, kölni verseny ismét nagy siker volt a számukra, hiszen megint bejutottak a legjobb 8 közé, ezzel pedig végleg beírták magukat a történelmébe, mint a brazil CS:GO új reményei. Azonban boltz már nem sokáig maradt tagja a csapatnak, ugyanis a kolozsvári DreamHack Major után steellel együtt távozásra kényszerültek, hogy helyet adjanak TACOnak és FNX-nek.

Ezután FalleN szervezetéhez, a Games Academy-hez került a fiatal játékos, ahol HEN1-vel, Lucas1-nal, felps-szel és SHOOWTiME-mal kerültek egy csapatba, míg az edzői pozícióban a méltán híres peacemaker támogatta őket. Hamar ők váltak a másodhegedűs brazil csapattá, akik az LG nyomában sincsenek, de szépen-lassan jönnek fel. Itt is komoly változások zajlottak a siker érdekében, hiszen SHOOWTiME-ot a sikertelenség miatt kitették, őt steel váltotta, aki így egy éven át nem játszott együtt boltz-cal. Közben peacemaker is átment a Liquidhez, így megérkezett zakk az edzői székbe.

boltz a Major-döntős Immortals játékosaként (bal oldalt), 2017

Hiába próbálkoztak, nem tudtak lejutni egy Majorre sem, viszont az ekkor már SK Gaming néven játszó FalleNék akaratukon kívül is katalizálták a csapat helyzetét, amikor is felps-et kivásárolták és FNX megérkezett a csapathoz. Ez önmagában nem hozott az eddiginél nagyobb sikert, ám innentől egy olyan instabil helyzetbe került a csapat, ahol már nem gond, ha cserélgetnek. Így érkezett meg idén tavasszal kNgV, és innentől talán már ismeritek a sztorit: az Immortals lejutott élete első Majorére, majd egészen a döntőig meneteltek.

Azonban a fellegek gyülekeztek, az egység megbomlott. KNgV botránya mindent felforgatott, és ebben a kavalkádban boltz volt az egyik játékos, aki profi viselkedése és remek képességei ellenére is megszívta. A krakkói Major környékétől nagyon konzisztens és jó játékos volt, beérett és mégis arra kényszerült, hogy a "Villamix" (kNgV-ék új csapata) miatt tier 3-as brazilokkal játsszon együtt, valószínűleg karriere végéig. Ekkor azonban a szerencse az ő oldalára állt, hiszen az SK gyengélkedett, felps nem érezte jól magát, és FalleN úgy döntött, új játékos után néz. Választása pedig nem másra, mint boltz-ra esett, akivel ugyan a következő Majorön és az ECS-ben nem játszhatnak az Immortals miatt, de cserébe más versenyeken igen.

Az év legizgalmasabb meccsét játszotta az SK és a VP

A hamvaiból feltámadt VP kemény diónak bizonyult a braziloknak.

Ami pedig ezután jön, az egy következő történet kezdete lehet: kölcsönjátékosként, gyakorlás nélkül a döntőig ment az SK-val az EPICENTER szentpétervári állomásán, majd meg is nyerték azt a Virtus.pro ellen, ezzel újra felemelve a legjobb brazil csapatot és saját magát. Reméljük, hogy egy-két év múlva erre egy sikersztori elejeként hivatkozhatunk majd!

Képek: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!