Frissítették a hangokat, a profik nem örülnek -videó

Frissítették a hangokat, a profik nem örülnek -videó

A legújabb frissítésben a hangalapú lokáció javítása volt a Valve célja.

Tegnap érkezett meg a legújabb frissítés a CS:GO-hoz, mely kevés, de annál fontosabb változást hozott. Ugyanis egy új occlusion (elzáródásos) hang rendszert vezetnek be, és alapértelmezetté tették a HRTF hangokat minden játékosnak az update utáni első indítástól. Ezen kívül Halloween alkalmából megérkezett a szokásos "holiday cheer" is, hurrá! Illetve most már van lehetőség rá, hogy a játékosokat szerveroldalról kényszerítsék a regisztrált név használatára.

Visszatérve a hangokra. Ugyebár Nuke-on komoly gondok voltak azzal, hogy nem lehetett egyértelműen hallani, hogy lent vagy fent mozog valaki. A profik már nagyon régóta kérték, hogy változtassanak ezen, mert nyilván meccsek mehetnek el ezen, a játékosok pedig nem tehetnek róla stb, stb. Szóval jött a Valve, és azt mondta, hogy "Nem jók a hangok a játékban? Lecseréljük az egész hangrendszert!", -és így is tettek.

Az alábbi videóban stak prezentálja, hogy a különböző beállításokkal milyen lett Nuke:

Nem tudom, hogy nektek hogy tetszik, ha tetszik egyáltalán, de mindenképp furcsa. Az viszont biztos, hogy a profik nem örülnek annak, hogy a Valve teljesen mást csinált, mint ami a probléma volt. GuardiaN eléggé kiakadt ezen:

"Olyan dolgokat változtattok meg, amit nem kell. Csak annyit kértünk, hogy javítsátok a hangokat Nuke-on. Mik ezek a buborék hangok!? Rossz frissítés. Szomorú, hogy ilyeneket csináltok a játékkal és még büszkék is vagytok rá. Elmondom; borzalmas munkát végeztek a játék frissítésével és tanulhatnátok a DOTA fejlesztőktől."

Kemény szavak, de valahol igaza van. Van egy probléma és teljesen mást csinálnak helyette "megoldásként". Más profik is kifejtették a véleményüket, többek között Valde, FalleN és dev1ce is, de GuardiaN foglalta össze a legjobban a problémát. Aki szeretne visszatérni a régi hangbeállításokra, annak van egy rossz hírünk: a továbbiakban csak a HRTF ki- és bekapcsolására van opció, ugyanis a snd_occlusion 0 parancsot kivették. Szóval maradnak a GuardiaN szavaival élve "buborék" hangok. Köszönjük! :-(

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!