Az 5+1 legfontosabb dolog, amit a preseasonről tudni kell!

Az 5+1 legfontosabb dolog, amit a preseasonről tudni kell!

Az idei lesz talán minden idők legnagyobb változását hozó preseasonje, éppen ezért nézzük meg, mire érdemes figyelni, milyen nagy változások várnak ránk pár napon belül.

Nagyjából a második szezonban lett "divat", hogy a legnagyobb változásokat a tavaszi és nyári szakasz, illetve a két szezon között vezeti be a Riot Games. Idén megkaptuk az új Vanguard karaktereket tavasszal, ami már önmagában felforgatta az egyensúlyt a játékban, de ami most vár ránk majd november 8-tól, az még nagyobb falat lesz. Összeszedtük nektek röviden, hogy mik azok a nagy változások, amikre fel kell majd készülünk, lesz belőle bőven, úgyhogy vágjunk is bele.

Ezért tudott Zoe akár háromszor is Flash-elni a bemutatójában!

A bemutató videó után sokan kiégtek, hogy miért tud Zoe akár többször is Flash-elni a videó alatt. Szerencsére valaki szemfüles volt, és rájött a titok nyitjára.

1. Rúnák

Az első és talán a legfontosabb változást a rúnák hozzák majd, ami a játékon belüli történéseket illeti. A mostani rúna + mesterség rendszert teljes mértékben elfelejthetjük, mivel megszüntetik és helyette jöhet az új rúnarendszer. És hogy miben lesz más. Egyrészt teljes mértékben ingyenessé teszik a rúnákat, így mindenki már az elején az összessel rendelkezni fog. Emellett nem úgy lesz mint eddig, hogy csak meccsek előtt változtathatjuk őket, hanem akár a hősválasztás alatt is variálhatunk rajtuk. Emiatt a több rúnaoldal is jelentőségét veszti, ezáltal azokat is ingyenessé teszik. A már korábban megvásárolt rúnákért kompenzációt is ad a Riot, attól függően, hogy mikor és miként vettük a rúnákat, rúnaoldalakat. Ezekről bővebben az alábbi cikkünkben olvashattok.

2. Tapasztalati szintek, ládák

Megszűnik a 30-as szintmaximum is és mondhatni a végtelenségig lehet majd felfele haladni. Ahogy egyre magasabbra jutunk, több XP kell majd a szintlépéshez, viszont a 150. szint után ez beáll egy fix szintre. Ennek pedig az lesz az értelme, hogy minden egyes szintlépés után egy más kinyitott ládát fogunk kapni, amiben szinte bármi lehet. Lesz ezekre a ládákra egy úgynevezett "rossz szerencse" elleni védelem, illetve egy kicsit variálnak is rajta, hogy több skinhez juthassunk. Ettől függetlenül ugyanúgy járni fog majd láda hősönként egyszer egy-egy S szintű játékteljesítményért, de ezekhez kelleni fog kulcs is, amit továbbra is a honor rendszer alapján kapunk a Riottól.

3. IP, kék esszencia

Megváltozik a játék egyik alapvető fizetőeszköze is, ahogy azt már fentebb is láthattátok. Az IP teljes mértékben eltűnik és a kék esszencia fogja átvenni a helyét, amit eddig használtunk, de csak craftolásra. Mostantól minden olyan tartalomért ezzel fizetünk, amit nem pénzért veszünk, tehát ugyanúgy ebből tudunk hősöket venni, vagy épp craftolni. Ennek az átszámolási módját a fentebb linkelt cikkben szintén megtaláljátok, hiszen a mostani kék esszenciát nem egy az egybe számolják át, mint az IP-nket. Ezzel együtt változik a craftolás rendszere is. Itt talán akkor változások nem lesznek, de a fizetőeszköz, illetve a szintenként járó ládák változásaival itt is lesznek újdonságok, máshogy kell majd gazdálkodnunk az erőforrásainkkal.

Számold ki, mennyit fog érni az átváltás után az accountod!

Aioween | 17/09/21 17:15Nem vagy tisztában az új rendszerrel, vagy hogy mi is fog történni az eddig összegyűjtött IP-del? Kíváncsi vagy, hogy miként tudod majd a kék esszenciát elkölteni hatékonyan? Segítünk! Aki esetleg egyáltalán nem követte a LoL körüli eseményeket az utóbbi időkben, azoknak újdonság lehet, de jövőre teljesen eltűnik az IP, vagyis az Influence Point a játékból.

4. Dzsungel

Itt rögtön több változás is forgott szóban. Egyrészt egységesítenék a táborok farm értékét négyre, ezáltal sokkal kevesebb információjuk lesz a dzsungeleseknek egymásról, főleg az elején. Eddig ha valaki megmutatta magát, a farmszámból következtetni lehetett nagyjából, hogy milyen táborokat végzett már ki, míg ezzel az új rendszerrel ez az információ beszűkül arra, hogy hány tábort vitt már el, de hogy miket, az rejtély marad nagyrészt. Úgyszintén változik majd a "catch up" XP, amivel a lemaradt dzsungelesek térhettek vissza könnyebben, ilyet már csak a red meg a blue buff ad majd, illetve változásokat terveznek a megjelenési idők kapcsán is, ami jó ideje nem változott.

Ismét belenyúl a dzsungelbe a Riot, -nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás

Aioween | 17/10/26 17:28A felzárkózási XP-t a hatodik szezonban vezették be, sajnos ez az újítás más problémákat is hozott magával. Most ezeket orvosolnák, de vele együtt máris jöhet egy újabb gond. Nyakunkon a következő szezon, pontosabban; a preseason. Ez az az időszak, amikor a Riot minden döntést átértékel, amit az elmúlt egy év során hozott, elemezve, melyek váltak be, és melyek nem.

5. Hősök

Számos cikket írtunk mi is arról, hogy szinte az összes hős pár alapstatisztikája változik. Ennek az egyszerű oka a rúnarendszer változása, hiszen míg eddig leginkább statisztikákat kaptunk rúnákból, addig az újak már többször adnak különféle hatásokat, így ezt a kiesést pótolni kellett. Ezt leginkább a támogatók érezték meg, akiknek a védelmi számait akár 10-15-tel is megemelték már PBE-n, illetve majd az élő szervereken is, ha beindul a preseason.

+1 Rangsorolt rendszer, indulás

Végül, de nem utolsó sorban az indulás november 8, vagyis november 7-ig tudunk még a mostani rendszeren játszani. A preseason kezdete egyben azt is jelenti, hogy a rangsorolt szezonnak vége, ahol vagyunk éppen november 7-én, olyan kerettel, illetve az ahhoz járó, vagy épp nem járó jutalmakkal gazdagodunk. Ez nem jelenti azt, hogy a preseason alatt teljesen értelmetlen lenne rankedet játszani. Egyrészt hamarabb megismerjük a rendszert éles környezetben is, így jövőre komoly előnyökkel indulhatunk. Emellett ugyanúgy tudunk felfele mászni, annak ellenére, hogy ez például a keretben nem mutatkozik meg, de az MMR-ünkben igen, sőt a jövő év eleji besoroló meccsek eredményét is befolyásolja valamelyest. ha felfele mászunk akkor pozitív irányban, ha lefele akkor negatívan.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.