Az eddigi tapasztalataink: rövid beszámoló 35-ös szinttől egészen 40-ig

Az eddigi tapasztalataink: rövid beszámoló 35-ös szinttől egészen 40-ig

Egy kis összefoglalóval készültünk nektek, melyben néhány fontos dolgot megemlítünk a 35-ös szinttől egészen 40-ig tartó úton.

/A cikk a szerző egyéni, szubjektív véleményét tükrözi/

Nos, a 30. szint feletti út nem pont úgy indult, ahogy reméltem. Bár az XP mértékével nem igazán van probléma, a fő gondot a jutalmazás okozza. Nincs már mérkőzésenkénti IP –illetve jelenleg már KE– ehelyett szintlépésenként kapunk kapszulát. A kapszulából lehet nyitni hőstöredéket, amit vagy kifejlesztünk a Kék Esszencia segítségével, vagy pedig betörjük, hogy legyen fizetőeszközünk. Korábban már beszámoltam a 30. szinttől a 35. szintig tartó úton felfedezett tapasztalatinkról, ezt ide kattintva olvashatjátok el:

Az eddigi tapasztalataink: rövid beszámoló 30-as szinttől egészen 35-ig

Egy kis összefoglalóval készültünk nektek, melyben néhány fontos dolgot megemlítünk a 30-as szinttől egészen a 35-ig tartó úton.

Most onnan folytatom, ahol, legutóbb abbahagytam, azaz a 35. szintnél. Sokat nem változott a rendszer, mióta elértem a 35. szintet, azonban mégis szerencsésebbnek éreztem magam a szintlépések során, mert nem alacsony értékű jutalmakat kaptam. Hogy mire is gondolok:

  • 36. szinten a kapszulámból jött egy Ashe, egy Shaco és egy Garen hőstöredék. Az összértékük: 810 KE.
  • 37. szinten kaptam egy Annie, egy Teemo, egy Janna és egy Fiddlesticks hőstöredéket. Az összértékük: 900 KE.
  • 38. szinten meglepetésemre egy Azir hőstöredék volt a kapszulámban, aminek az értéke 1260 KE, ha betöröm, kifejleszteni pedig 3780 BE.
  • 39. szinten 3072 XP-re volt szükség ahhoz, hogy a 40. szintet elérhessem. A 39. szinten a jutalmam egy Ashe, egy Zilean, egy Udyr és kettő darab Garen hőstöredék volt. Nos, annak ellenére, hogy a 36. szinten is kaptam Garen töredéket és most is kaptam kettőt, még mindig nem jött meg a kedvem Garenezni. A 39. szinten lévő kapszulám értéke ezáltal: 810 BE. No pláne, hogy Garen az első hősök között van, amit az emberek megvesznek, mikor még újak a játékban, sőt, az rendszer hamarosan automatikusa fogja majd adni nekünk.

Jött a várva várt mérföldkő, a 40. szint. A szint elérésekor nem egy sima kapszula, hanem egy GLORIOUS CHAMPION CAPSULE várt, már csak kihangsúlyozva a nevét is, valami igazán parádés dologgal kecsegtetett. Korábban már kettő másik játékostól láttam egy-egy screenshotot, hogy mire számíthatok, de reménykedtem, hogy az én kapszulámban más lesz. Tévedtem.

A 40. szintű kapszulámban 3 darab hőstöredék és 1 darab emote rejtőzött. Volt benne egy Zed, egy Janna, egy Lux és egy Legend 1 elnevezésű EMOTE TÖREDÉK. Szóval nem elég, hogy a hősökre költöm a drága KE-t, ha még emote-ot is szeretnék, az további 2500 Kék Esszencia.emotelevel40Csalódtam. Nem tudom szebben kifejezni az érzéseimet jelenleg, mert azokat csak ez a szó tudja tökéletesen jellemezni. Többet vártam 5 év után. 2012-ben kezdtem a játékot decemberben, most lassan 5 éve, hogy energiát és időt fektetek a felhasználómba, mindazért, hogy a végén kiszúrják a szememet ennyivel? Egy ekkora cégtől, egy ekkora játéktól többet vártam. Amikor ekkora hype-ot adnak egy dolognak, mint a szintek eltörlése, mint az IP rendszer megújítása és a rúna rendszer teljes átdolgozása, akkor nem feltétlen az az elképzelés volt bennem, mint amit most átéltem. Meghatározni sem tudom már, hogy 35 és 40 között hány mérkőzést játszottam. Nem tudom, hogy az utolsó, 40-es szinten kapott kapszulám értéke mennyi volt, mert idegességemben az összes eddigi hőstöredékemet betörtem és kifejlesztettem a kapott emote-ot.

Persze az új játékosok és azok, akik kevesebbet játszanak, imádni fogják az új rendszert, az izgalmat, amit szintenként kapnak, amikor megjelenik a kapszula a zsákmányban és reménykedünk, hogy valami olyan hőstöredék lesz benne, ami még nincs meg nekünk. De mi van a veteránokkal, mint én, akiknek lassan az összes hősük megvan? Mi motiváljon?

Skineket csak különleges mérföldköveknél kapunk majd jó eséllyel (50, 75, 100 stb.), szóval marad az, amit a Riot már korábban beharangozott: gyűjtögetem a Kék Esszenciát, hogy néha tudjak majd venni 1-1 Chromát, vagy ha nagyon-nagyon tryhardolok és összeszedek 150.000 Kék Esszenciát, akkor veszek egy URFWick hőskinézetet. Ha nagyon gyorsan matekolok egyet, az 5 szinttel kaptam most kb. 5000 KE-t, szóval ha ezt átlagolom, akkor 180-as szinten meg is lesz az URFWickem. De nem érzem azt, hogy a veteránok az új rendszer miatt többet fognak majd játszani pusztán a jutalmazási rendszer miatt.

Mindenesetre, én továbbra is kitartok és hiszek abban, hogy mindez orvosolva lesz. Továbbra is tartom, hogy a rúnarendszer átdolgozása az egyik legjobb változtatás szerintem eddig, de a KE rendszeren szerintem még van mit javítani.

Szóval maradok és leszek továbbra is hű játékosa az Idézők Szurdokának! A következő beszámoló az 50. szinten fog érkezni, várhatóan lassabban innentől, mert egy picit kedvemet szegte az egész dolog, de tartsatok velem a következő résznél is!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.