Eddig három magyar csapat képviseli hazánkat a SEC 6. szezonjában

Eddig három magyar csapat képviseli hazánkat a SEC 6. szezonjában

Már kezdetét vette a SEC (Southeast Europe Championship) hatodik szezonja is, ahol országunkat rögtön három csapat is képviseli majd.

Elindult a régió egyik legnagyobb, már évek óta folyó bajnoksága, a Southeast Europe Championship. Ez már a hatodik szezonja lesz a versenysorozatnak; idén tavasszal, illetve nyáron folyt az ötödik. Itt is több ízben részt vettünk mi magyarok, hiszen indult a THR, a WiLD, az N6, valamint a Team HOP is ezen a rangos megmérettetésen. A Szófiában rendezett döntőre végül csak a THR-nek jött össze a lejutás, ahol végül egy igen kemény mezőnyben negyedikek lettek.

A Rift Esports-nál elég komoly változások várhatóak, három külföldi játékossal bővül a keret

Nem kis lépésre határozta el magát a Rift Esports. Még vége sincs a ROG MEB-nek, de máris három új játékos érkezett a csapathoz, ráadásul külföldről is.

Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen ezúttal is rögtön három magyar csapat már biztosan itt lesz, és még egy kvalifikáció hátra van, így ez a szám akár tovább is nőhet. A WiLD.CoolerMaster csapata meghívásos alapon került be a versenyre, minden bizonnyal az idei év eredményei alapján, illetve emellett a THR és a Rift Esports is ott lesz, mivel mindketten megnyertek egy-egy kvalifikációs selejtezőt.

A Team Horizon Reapers a görög Black Panthers csapatát nyomta le végül a döntőben 2-1 arányban, ami azért is nagy szó, mert jelenleg a többszörös SEC bajnok WildPanda is itt játszik, a rivalizáció pedig már az előző szezonra is visszanyúlik, ahol elég borsos hangulatú meccseket játszottak néha.

A másik oldalon a Rift Esports a horvát Crvena Zvezda nevű horvát csapaton kerekedtek felül, ráadásul 2-0-ás arányban, így mondhatni, hogy új befutóként biztos lábakon érkeztek meg a SEC hatodik szezonjára.

Érdekesség még, hogy erre a megmérettetésre már sem a THR, sem a Rift Esports nem a MEB-ről ismert felállásával jött. Mindkét gárdánál új játékosok jöttek, bár a régiek jelenleg is ugyanúgy ott vannak csereként. A THR esetében ez azt jelenti, hogy az N6-ból igazol Funzkai és a Vioreleee a kezdő játékosok Benji, illetve Qgloof helyett, míg a Rift Esports hármat is cserélt. Az ő esetükben ráadásul külföldi játékosokról van szó, topra Delitto érkezett wAZIER helyére, a dzsungelben Domeet Sezzer váltotta, míg a támogató pozícióban Geller helyett Grisen játszott. Delitto a napfényes Görögországból érkezett, míg Sezzer és Grisen dánok.

Kíváncsian várjuk majd a következő selejtezőt és persze azt is, hogy vajon még hány magyar csapattal bővülhet a keret, hiszen a legjobbak között még mindig ott van például egy Plague, illetve a MEB-re nem kvalifikált játékosokból is lehetne még egy-két jó csapatot összerakni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.