Így építsetek egyedi paklikat

Így építsetek egyedi paklikat

Ha unjátok a meta paklikat és szeretnétek jól szórakozni, itt az idő saját decket összehoznotok. 

Egy héttel ezelőtt ugye minden játékos ingyen megkapta a Marin the Fox lapot és a közösség rögtön nekiállt kísérletezni vele. A profik közül is sokan kipróbálták a legendás kalózt, Savjz például BIG Druid-ban, Kibler pedig Dragon Priest-ben. Mi legutóbb egy kevésbé ismert mesekártyás, Chump listáját ajánlottuk figyelmetekbe, ami véleményünk szerint igencsak kreatív módon próbálja maximalizálni a lap által adott Chest feltörését; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Blubber Marin Evolve Shaman pakli bemutató

Ben,Sensevida | 17/11/13 17:55 A jövő hónapban megjelenő Kobolds and Catacombs Hearthstone kiegészítőből néhány napja kaptunk egy kis ízelítőt a Neutral Legendary lap, vagyis Marin the Fox személyében, aki minden játékos gyűjteményébe ingyen bekerült a Blizzard jóvoltából. A közösség azonnal rárabolt a kártyára és nekiálltak kísérletezni, milyen pakliban lehetne őt a leghatékonyabban felhasználni.

Úgy hisszük, ti sem maradtatok ki a sorból és ha csak szórakozásból is, de megpróbáltátok már beilleszteni Marin-t valamelyik bevált paklitokba, vagy akár egyedi listát is összeállítottatok a kártya köré. A saját pakli létrehozásának rengeteg veszélye van, és bármennyire is tűnik jó ötletnek egy-egy koncepció, a végeredmény jó eséllyel nem lesz annyira hatékony, mintha egy profik által készített listát egyszerűen kimásolnánk az internetről. Higgyétek el, tapasztalatoból beszélek, mivel a Knights of the Frozen Throne kiegészítő megjelenése után én is rengeteg órát beleöltem a metabreaker mesterpakli megalkotásába, sajnos viszont a Rotface-szel és Scourgelord Garosh-sal megfűszerezett Quest Control Warrior szörnyeteg (–ne ítélj el, akkor még tényleg jó ötletnek tűnt :D -a szerk.–) igencsak alul teljesített a ladderen, és végül száműzésre került a mém összeállítások közé. 

A csúfos bukástól eltekintve egyébként remek szórakozás volt az egész folyamat, belegondolva viszont már alapvetően halálra volt ítélve az ötlet, mivel egyrészt casual játékos vagyok és leszek is, aki csak limitált időt tud belefektetni a mesekártyázásba és nem látja át eléggé sem az aktuális metát, sem a játék minden apró mechanikáját, másrészt pedig nem voltam tisztában a deck építés alapszabályaival. Hogy ne essetek bele ti is ebbe a hibába, most egy olyan útmutatót szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani az AsmodeusClips YouTube csatornáról, ami töviről-hegyire elmagyarázza a pakli létrehozás alapszabályait és legnagyobb buktatóit is. Asmodeus szavára egyébként nem csak azért érdemes adni, mivel számtalan Top100 helyezése van a ladderen, ráadásul még több mint három éves coach tapasztalattal is rendelkezik. 

Elmondása alapján a legkönnyebb lépés maga az ötlet, miszerint a játékos szeretne egy egyedi paklit a saját elgondolása szerint, viszont érdemes bölcsen megválasztani az összeállítás alap-mechanikáját és ha nem is mondja ki, de a Discard-dot messze érdemes elkerülni. Ha az elhatározás megvan, két út áll előttünk, vagy egy már meglévő paklit variálunk át vagy az alapjairól építünk fel egy újat. Előbbinél mindenféleképpen érdemes tisztában lenni azzal, hogy a lista a ladder-re vagy inkább verseny környezetre érzi otthon magát, ugyanis a létra paklik sokkal inkább univerzálisabbak és úgy lettek létrehozva, hogy a teljesítményük maximalizálva legyen, bármilyen ellenfél is kerül az utunkba. 

A folyamat nehezebb része már ott következik, hogy a leendő paklink ne csak egy jó ötletre, hanem többre is épüljön és a kártyák együtt szinergizálva alkossanak olyan egységet, ami hatékonnyá teszi a kreálmányunkat. Asmodeus példának egy Paladin pakliját hozza fel, amin keresztül általános tippeket adva próbál meg segíteni nekünk. Az alapötlete a Mindbreaker lap Hero Power megszűntető képességéből jött, ami különösen hasznos lehet a manapság nagyon Divatos Razakus Priest-tek ellen, szóval az egész listát e köré a kártya mechanika köré építette fel. Önmagában a 2/5 stat eléggé sebezhető, szóval úgy határozott, hogy a lény életben tartásához egy kis buff is szükséges, erre pedig nem is találhatott volna értékesebb jelöltet mint Prince Keleseth. A herceg ugye +1/1-et ad a lapjainkhoz ha a pástra tesszük, ráadásul ezt megismételhetjük többször is, mondjuk egy Ancient Brewmaster segítségével. 

Ez után olyan lapokat keresett, amik önmagukban erősek, de együtt még hatékonyabban muzsikálnak. A kalóz csomag és a fegyverek logikus választásnak tűnt számára, főleg úgy, hogy olcsóak és a Fiery War Axe nerf után már nem is olyan sebezhetőek mint korábban. A végső finomítást pedig a Divine Shield-es lények jelentették, amik egyszerre jó védelmet is biztosítanak, továbbá az ellenfél számára nagy fejtörést is okoznak, így került bele tehát a pakliba Tirion Fordring, Wickerflame Burnbristle, Argent Commander, továbbá Bolvar, Fireblood is. A Card Draw sem maradhatott ki a pakliból, szóval helyet kapott benne az Acolyte of Pain és a Divine Favor, amikkel minden győzelmet biztosító lap a kezünkbe kerülhet. Végezetül Asmodeus a győzelmi kondícióról beszél és véleménye szerint nem Prince Keleseth és a Mindbreaker az aduászunk, ugyanis arra kell inkább törekednünk, hogy megtaláljuk a meccs pillanatnyi győzelmet elősegítő játékát és lépéseit.

Még mielőtt nekiesnétek a pakli összerakásának, jusson eszetekbe az, hogy ez csak egy példa volt, és egy tapasztalt játékos kezei közt mindenféleképpen jobban szuperál, mint egy olyan játékosnál, aki csak most ismerkedik meg vele. Összességében figyeljétek inkább a lista mögötti gondolatmenetre, hogy ti is saját paklit tudjatok összerakni. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!



Kövess Minket!