Mik voltak a legnépszerűbb varázslapok eddig 2017-ben? -1v1 ladder

Ha valaki előre akar haladni a ranglétrán, akkor a legjobb paklikkal kell tolnia és persze oda a legjobb spellek is kellenek: íme a 2017-es népszerűségi lista.

Mielőtt nyakunkba vesszük a laddert, vagy belekezdünk egy-egy Challengebe a paklinkba, érdemes pár varázslatot is belepakolni. Persze nem szabad túlzásba esni, hiszen ha túl sok reaktív spell kerül a kezünkbe egyszerre, akkor lehet, hogy nem nagyon tudunk előre jutni. Ahogy pedig változik a meta, a különböző kártyák népszerűsége is más lesz időről-időre, ez pedig a mágiára is vonatkozik. Nemrég meg is érkezett a legfrissebb statisztika, amiben ott figyelnek a legfontosabb támadó spell lapok. Az adatok a 2017-es évet tükrözik.

Látható, hogy a Log és a Zap egyszerűen dominálják a kompetitív oldalt. Ez nem is csoda, hiszen a két olcsó kártya közül valamelyik mindig ott van a gyors Cycle típusú paklikban. Egyébként érdekes látni, hogy a Log az év első felében még messze a legerősebb volt, de a nyár végén a Zap egy hihetetlen meredek ugrással gyorsan fölé nőtt. Ez minden bizonnyal annak köszönhető, hogy a Bats megkapta a buffot, ami ellen muszáj volt bepakolni egy lapot és persze a Log a "magasban" szárnyaló idegesítő kis jószágokat nem tudja lekapni. A Rocket lassan de biztosan kúszott felfelé, ez betudható annak, hogy a Hog és Barrel deckek népszerűsége is elkezdett felmenni. Az egyik legérdekesebb a Tornado esete: Ehhez annyit érdemes nézni, hogy mikor érkezett az Executioner: pontosan január 27-én. Persze nem csak ennek tudható be a korai emelkedés, de minden bizonnyal egy fontos faktor volt. Viszont a Supercell figyelt a dolgokra, mert amint a játékosok rájöttek, hogy milyen erő is rejlik benne, egyből érkezett hozzá a nerf. Egy valami viszont tökéletesen látszik a fejlesztőknek sikerült megölniük a Lightning-ot. A lépés érthető, hiszen így egy Zap + Lightning kombó nem kapja le egyből az Infernal Dragont, de egy kicsit túllőttek a célon. Végül, amiről még érdemes beszélni: az Arrows. Az rendben van, hogy jó a Skarmy, a Minion Horde és a Lava Pupok ellen, de ezen kívül gyakorlatilag minden ellen gyenge. Elférne oda egy kis buff!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!